Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Σύνταγμα: Το αίμα κυλάει, εκλογές ζητάει...





 Όσο δε γίνονται εκλογές τόσο η κατάσταση θα εκτραχύνεται με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα και τη κοινωνία. Είναι άλλη μία πικρή δικαίωση για το defencnet.gr καθώς πρώτοι αναφέραμε ότι αναβολή των εκλογών μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα θα μπορούσε να πυροδοτήσει λαϊκή έκρηξη και να χυθεί άφθονο αίμα.Το μόνο που χρειάζεται κάποιος είναι κοινή λογική για να καταλάβει τι θα επακολουθήσει. Κοινή λογική που οι κυβερνώντες προφανώς δε διαθέτουν εδώ και πολύ καιρό και την έχουν αντικαταστήσει με καθαρά "ατομική" λογική προστασίας των όποιων κεκτημένων τους. Ως γνωστόν η Αγία Γραφήέχει μια πολύ δυνατή φράση που εξηγεί στο ακέραιο τη συμπεριφορά των κυβερνώντων "Μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απωλέσαι".

Τα περιστατικά βίας εναντίον δημοσιογράφων δείχνουν νοοτροπία καθεστώτος που δε θέλει να υπάρξει δημοσιοποίηση των πράξεών του. Πρώτα είχαμε το τραυματισμό μιας γυναίκας δημοσιογράφου της Ρένας Μάνιου (τα οποία χτυπήματα που δέχτηκε δε συνάδουν καθόλου στην ανδρική τιμή αυτών που χτύπησαν μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εργασίας της) και την επομένη τον πολύ σοβαρότερο τραυματισμό του Μάριου Λώλου ο οποίος χειρουργείται και είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.

Ο Μάριος Λώλος χειρουργείται στο θεραπευτήριο "Υγεία" και οι γιατροί είναι εκείνοι που επιμένουν για την άμεση επέμβαση, ώστε να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά το τραύμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο φωτορεπόρτερ χτυπήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού από άδρα των ΜΑΤ με την πίσω όψη του γκλομπ. Στην αρχή δεν ένιωσε ιδιαίτερο πόνο, στη συνέχεια όμως άρχισε να μουδιάζει όλη η αριστερή πλευρά (κεφάλι και χέρι) και γι' αυτό διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου και διαγνώστηκαν βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Οι δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερς και τεχνικοί διαμαρτύρονται για τη δολοφονική επίθεση κατά του συναδέλφου Μάριου Λώλου, προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ).

"ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ δολοφονούν, εδώ και τώρα να διαλυθούν" είναι ένα από τα κεντρικά τους συνθήματα, ενώ χαρακτηριστικό είναι και ένα μαύρο πανό που έχουν υψώσει στο οποίο γράφονται τα εξής: "Αντίσταση και αλληλεγγύη, κανένας εργαζόμενος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να μη νιώσει ότι είναι πλέον μόνος του - Δίκτυο Αλληλεγγύης και Παρέμβασης στην ΕΠΗΕΑ".

Για τη χθεσινή αστυνομική βιαιότητα στο πρόσωπο του Μάριου Λώλου εξέδωσε ανακοίνωση και ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς ( ΣΥΡΙΖΑ ) μέσω της οποίας καταδικάζεται η χτεσινή απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων ενάντια σε διαδηλωτές και δημοσιογράφους στη  συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Σκοπός της αστυνομίας  ήταν να διαλυθεί με τη βία μια ειρηνική διαμαρτυρία πολιτών ενάντια στη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση «ο σοβαρός τραυματισμός του Προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου από κτύπημα κλομπ στο κεφάλι είναι ακόμη ένα σοβαρό περιστατικό  αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας  που έρχεται να προστεθεί σε μια  σειρά άλλων επιθέσεων σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που καλύπτουν  διαδηλώσεις.  Η περίπτωση του Μανώλη Κυπραίου, του Μάριου Λώλου, δεκάδων άλλων περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας που μένουν ατιμώρητα, δείχνουν ότι η νέα πολιτική της ΕΛ,ΑΣ, και της πολιτικής της ηγεσίας είναι να τρομοκρατεί, όχι μόνο τους πολίτες, αλλά και τους λειτουργούς του Τύπου, σε μια συνειδητή προσπάθεια χειραγώγησης της ενημέρωσης.

Ο Υπουργός, που δε διάβασε το μνημόνιο, είναι αυτός που πρέπει να διαβάσει το Σύνταγμα. Το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν αλλά και το δικαίωμα στην ανεξάρτητη ενημέρωση αποτελούν αναφαίρετα δημοκρατικά δικαιώματα, τα οποία και θα υπερασπιστούμε, από εκείνους που θέλουν να πνίξουν κάθε φωνή αντίστασης και διαμαρτυρίας», καταλήγει.

Όπως βλέπουμε τα πράγματα θα χειροτρέψουν και άλλο, για αυτό το λόγο όχι άλλα παιχνίδια με τις εκλογές πρέπει να γίνουν και να γίνουν τώρα. Αλλιώς δε θέλουμε να φανταστούμε τι άλλο θα δουν τα μάτια μας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: