Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Άρον-άρον ξεκινάνε τις γεωτρήσεις στον Πατραϊκό το φθινόπωρο!Το φθινόπωρο ξεκινάνε τα πρώτα γεωτρύπανα σε 10 με 15 «οικόπεδα» στην Δ. Ελλάδα σύμφωνα με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη. Η πλέον πολλά υποσχόμενη περιοχή σύμφωνα με τον υφυπουργό είναι ο Πατραϊκός κόλπος και η εξερεύνηση του αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα του ΥΠΕΚΑ.  
Όπως δήλωσε  σε σχετική ημερίδα της Ακαδημίας Αθηνών ο υφυπουργός τα συνολικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων μόνο της περιοχής του Πατραϊκού Κόλπου θα είναι 2 δισ. ευρώ σε βάθος 20ετίας, αλλάζοντας έτσι το μοντέλο ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας.
Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία στις περιοχές για τις οποίες έχουν προκηρυχθεί διεθνείς διαγωνισμοί, δηλαδή τον Πατραϊκό Κόλπο, το Κατάκολο και τα Ιωάννινα τα βεβαιωμένα κοιτάσματα  ξεπερνούν τα 250 εκατ. βαρέλια. Τα δε εκτιμώμενα έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο είναι της τάξης των 10 δισ. ευρώ σε βάθος 20-30 ετών εκ των οποίων σημαντικό ποσοστό θα διοχετευτεί προς τις τοπικές κοινωνίες.
Χαρακτηριστικά όπως δήλωσε ο υφυπουργός για κάθε άμεση θέση εργασίας στον κλάδο των υδρογονανθράκων δημιουργούνται 2 με 3 νέες θέσεις εργασίας στην ευρύτερη οικονομία και για κάθε 1 ευρώ εισοδήματος που αποκτάται άμεσα από τον κλάδο των υδρογονανθράκων δημιουργείται παράλληλα εισόδημα 1-2 ευρώ σε εργαζομένους σε άλλους κλάδους.
Η εκμετάλλευση των ενεργειακών αυτών πόρων θα αλλάξει την οικονομική κατάσταση στις περιοχές αυτές, αφού όπως σημείωσε η ακαθάριστη προστιθέμενη αξία του βιομηχανικού τομέα της περιφέρειας Ηπείρου σε
ετήσια βάση όπου προσδοκάται η ανεύρεση 50-80 εκατ. βαρελιών (πλην των κατασκευών), αναμένεται να αυξηθεί κατά 40% (από 480 εκατ. ευρώ σε 670 εκατ. ευρώ) για μία περίοδο τουλάχιστον 20 ετών. Σύμφωνα με τον Γιάννη Μανιάτη ο ρεαλιστικός στόχος του ΥΠΕΚΑ σε βάθος 15-20 ετών είναι η κάλυψη του 30% των
ετήσιων αναγκών σε υδρογονάνθρακες από εγχώριες πηγές υδρογονανθράκων.

Κατά αυτό τον τρόπο η χώρα θα εξοικονομήσει σύμφωνα με τον υφυπουργό μία δαπάνη που σε
σημερινές τιμές φτάνει τα 3,6 δις ευρώ αφού η συνολική ετήσια δαπάνη της Ελλάδα για την εισαγωγή υδρογονανθράκων φτάνει τα 12 δισ. ευρώ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα καλά νέα, έρχονται μετά την ουσιαστική πτώχευση της
χώρας, μετά την υπογραφή των μνημονίων με τις γνωστές δεσμεύσεις περί εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της χώρας και αφού είχαν προηγηθεί χρόνια πριν πολλές προτάσεις από πολυεθνικές εταιρείες για την εκμετάλλευση αυτών των κοιτασμάτων χωρίς φυσικά η πολιτική ελίτ της χώρας να έχει δείξει κάποιο
ενδιαφέρον.

Σημειώνεται ότι πριν προκληθεί σάλος από τις αποκαλύψεις του defencenet  περι απαράδεκτων και ύποπτων καθυστερήσεων, ο χρόνος έναρξης των γεωτρήσεων χανόταν κάπου στο 2013. Τα συμπεράσματα δικά σας... 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: