Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Περί Ψήφου στους Μετανάστες και οι τεράστιες πολιτικές ευθύνες του κ. Αντώνη Σαμαρά


Γράφει ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Α.Γεωργιάδης
Όλος ο κομματικός μηχανισμός του ΛΑ.Ο.Σ. συστρατεύεται για την πανελλήνια εκστρατεία συλλογής υπογραφών

Άφησα να περάσουν λίγες ημέρες από τα γεγονότα, διότι ήθελα να ακούσω τα σχόλια και τις ενστάσεις ενός εκάστου, ώστε να απαντήσω συνολικώς. Στο παρόν άρθρο λοιπόν θα προσπαθήσω να εξηγήσω όσες απορίες άκουσα, για να ξέρουμε με τί έχουμε να κάνουμε ακριβώς.
1. Πόσος είναι ο αριθμός των μεταναστών τους οποίους αφορά το παρόν σχέδιο νόμου του ΠΑΣΟΚ;
Το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να δώση ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών και δικαίωμα ψήφου στις Δημοτικές Εκλογές, σε όσους ζουν “νομίμως” στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια.
Η πρώτη κατηγορία αφορά (χωρίς να εξειδικεύσω τις λεπτομέρειες) σε 250.000 παιδιά σήμερα. Φυσικά όσο γεννιούνται παιδιά και μεγαλώνουν και περνούν τα 18 χρόνια, αυτός ο αριθμός διαρκώς θα αυξάνεται.
Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να δώση εφ άπαξ δικαίωμα, αλλά να αλλάξη τον Κώδικα Ιθαγενείας, άρα συνεχώς θα μεγαλώνη αυτός ο αριθμός στο διηνεκές. Επειδή δε οι μετανάστες κατά κανόνα κάνουν και πολλά παιδιά αντιλαμβάνεστε ότι ο αριθμός τους θα είναι ιδιαίτερα μεγάλος στο μέλλον.
Η δεύτερη κατηγορία, κατά την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ αφορά σήμερα στα 300.000 άτομα. Σήμερα, διότι μέχρι το τέλος της τετραετίας ολοένα και περισσότεροι θα συμπληρώνουν το διάστημα της “νομίμου” τριετίας. Οι “νόμιμοι” μετανάστες στην Ελλάδα κατά την Ε.Ε. είναι 890.000. Άρα σε βάθος τριετίας το πολύ, όλοι αυτοί θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις Δημοτικές Εκλογές. Αντιλαμβάνεστε όμως, ότι από την στιγμή που θα εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και θα έχουν και την πολιτική δύναμι να επηρεάζουν την εκλογή των Δημάρχων είναι πια θέμα ελαχίστου χρόνου να αποκτήσουν και πλήρη πολιτικά δικαιώματα. Νομίζω ότι είναι βέβαιον, ότι όλοι αυτοί θα ψηφίζουν, αν όχι από τις επόμενες τουλάχιστον από τις μεθεπόμενες εθνικές Εκλογές.
Άρα ομιλούμε για ένα σύνολον ψηφοφόρων σε βάθος τετραετίας 1.100.000 άτομα, που όμως διαρκώς θα αυξάνεται.
2. Είναι μεγάλος αριθμός αυτός;
Μά το ίδιο το Σύνταγμά μας τον θεωρεί τεράστιο.Το Σύνταγμα που έφτιαξαν αυτά τα δύο κόμματα, προβλέπει την υποχρεώσι του Κράτους μας να παραχωρήση το δικαίωμα της ψήφου στον τόπο διαμονής τους στους Αποδήμους Έλληνες πολίτες. Επειδή όμως ο αριθμός τους θεωρήθηκε μεγάλος και για να μην ανατραπή η σύνθεσις του εκλογικού σώματος εδώ, ορίσθηκε η αναγκαιότητα της αυξημένης πλειοψηφίας στην Βουλή, πλειοψηφία 2/3. Έτσι πέρυσι όταν ήρθε το σχετικό νομοσχέδιο επειδή το ψήφισε μόνον η Ν.Δ. και ο ΛΑ.Ο.Σ., δηλαδή τότε 162 βουλευτές, δεν πέρασε. Πόσοι προβλέπονταν να είναι όλοι αυτοί περίπου 300.000, άντε 400.000 το μέγιστο. Άρα το Σύνταγμά μας θεωρεί ιδιαιτέρως μεγάλο τον αριθμό αυτό, γι’αυτό ορίζει αυξημένη πλειοψηφία.
www.ellinikiafipnisis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: