Twitter, Indymedia, Youtube και πολλές άλλες δημοφιλείς ιστοσελίδες είναι οι ποντικοπαγίδες, με τις οποίες οι μυστικές υπηρεσίες συλλέγουν τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυριων αφελών, για να τα χρησιμοποιήσουν κατά το δοκούν!
Η CIA (Central Intelligence Agency, στα ελληνικά Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών), είναι ενας οργανισμός, για τον οποίο κυκλοφορούν φήμες, οτι κάνει πράγματα που δεν είναι σωστά! Μήπως οι φήμες αυτές ανήκουν στην κατηγορία "συνομωτικές θεωρίες"; Διότι η CIA δεν κάνει τίποτα το παράνομο, ούτε και που το έχει ανάγκη. Αν κάνουμε μερικές απλές σκέψεις, θα διαπιστώσουμε, οτι τις περισσότερες πληροφορίες που χρειάζεται, τις συλλέγει απολύτως νομιμα! Πώς γίνεται αυτό; Θα τό δούμε αμέσως παρακάτω.
Η CIA ενδιαφέρεται τώρα για το Web 2.0
Η Μυστική αυτή Υπηρεσία των ΗΠΑ επενδύει τώρα σε εταιρείες, που συλλέγουν και αξιολογούν πληροφορίες απο τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ετσι η CIA παρακολουθεί τις υπηρεσίες που προσφέρουν στο Web-2.0 τα διάφορα Blogs και το Twitter. Για τον σκοπό αυτό η CIA έχει επενδύσει μέσω μιάς εταιρείας χαρτοφυλακίου που ίδρυσε, την In-Q-Tel, στην εταιρεία λογισμικού Visible Technologies, η οποία ειδικεύεται στην αξιολόγηση κοινωνικών υπηρεσιών στο Διαδίκτυο.
Με την λύση αυτή, η CIA έχει αποκτήσει την πρόσβαση στις ανακοινώσεις που γίνονται στο Web 2.0, γράφει σε μια ανακοίνωση της η Visible Technologies. Η εταιρία παρακολουθεί καθημερινά περίπου 500.000 ιστοσελίδες, όπως Blogs, Twitter-Feeds, ιστοσελίδες φωτογραφιών και βίντεο καθώς και τα σχόλια των χρηστών στο Amazon. Με τα συλλεχθέντα δεδομένα γίνεται παραδείγματος χάριν γνωστό, τι γράφουν οι χρήστες στα Blogs για διάφορα θέματα. Επιπλέον, το λογισμικό αξιολογεί το κατά πόσον οι ανακοινώσεις αυτές είναι θετικές, ουδέτερες ή αρνητικές για τον πελάτη τους.
Όπως ανανκοίνωσε ο εκπρόσωπος της In-Q-Tel, Donald Tighe Wired, η CIA εχει εξουσιοδοτησει την Visible Technologies να παρακολουθεί ιδιαίτερα τις ανακοινώσεις ιστοσελίδων του εξωτερικού σχετικά με τα διεθνή προβλήματα. Και όπως έγινε γνωστό, την περασμένη άνοιξη η CIA χρηματοδότησε μεσω της In-Q-Tel την παραγωγή του πολεμικού παιχνιδιού Ιράκ "έξι μέρες στη Φαλούτζα". (Με στοιχεία απο το http://www.golem.de/0910/70587.html)
CIA, Facebook, Γιωργάκης et al
Ετσι μην παραπονιόμαστε, οτι μας κατασκοπευουν, οταν εμείς οι ίδιοι δίνουμε απλόχερα οτιδήποτε πληροφορίες χρειάζεται ο "εχθρος" για μας. Η εποχή, που οι κατάσκοποι έτρεχαν να συλλέγουν πηροφορίες από δω κι' από κεί, πέρασε ανεπιστρεπτεί. Σήμερα η CIA, και μαζί της η Μοσάντ και άλλες πονηρές οργανώσεις, δεν χρειάζονται παρά να διαβάζουν στο Indymedia τι σχεδιάζουν οι επαναστάτες στην Ελλάδα και αλλού η στο Twitter και στο Facebook για να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή ποιά είναι η ψυχολογική κατάσταση ενός λαού, ακομη και τις προεκλογικες σαχλαμαρες των οπαδων της Νεας Δημοκρατιας. Και ιδιαιτερα την μανία του χαζοχαρούμενου Γιωργάκη με το Ιντερνέτ, που όπως γράφει η "Ελευθεροτρυπίδα" της 04.12.2009 αποφάσισε να αναρτώνται όλες οι κρατικές αποφάσεις στο Διαδίκτυο, για να ελέγχονται, λεει, από τους πολίτες. Η απο την CIA, Μοσαντ και Co, θα έλεγα εγώ. Ετσι δεν θα χρειάζεται πλέον να τρέχει ο ίδιος στην αμερικανικη πρεσβεία, αφου αυτη με το http://www.όλα-στο-φωσ.gr/
θα τα μαθαίνει ΟΛΑ απο πρώτο χέρι, καθότι καμμία απόφαση δεν θα ισχύει, αν δεν έχει αναρτηθεί προηγουμένως στο διαδίκτυο. Ας επιστρέψουμε όμως στο θέμα μας για την εθελοντικη προσφορά των προσωπικων δεδομένων μας στην CIA. Με παράδειγμα το Facebook.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου