Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

11 κανόνες που δεν διδάσκονται στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ σχολεία!!




Ο Bill Gates σε μια πρόσφατη ομιλία του σε ένα γυμνάσιο μίλησε για 11 κανόνες ζωής που δεν έμαθαν και δεν θα μάθουν στο σχολείο.

Μιλάει για το πως οι «προοδευτικοί» δάσκαλοι δημιούργησαν μια γενιά χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας και πως αυτή αντίληψη προετοιμάζει τα παιδιά να αποτύχουν στον πραγματικό κόσμο...




Κανόνας 1: Η ζωή δεν είναι...δίκαιη - συνήθισέ το!

Κανόνας 2: Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την αυτό-εκτίμησή σου. Περιμένει πρώτα να επιτύχεις εσύ ο ίδιος κάτι ΠΡΙΝ αισθανθείς καλά με τον εαυτό σου.

Κανόνας 3: Δεν θα κερδίσεις 60.000 ευρώ το χρόνο τελειώνοντας το σχολείο. Δεν πρόκειται να γίνεις αντιπρόεδρος με δωρεάν αυτοκίνητο και κινητό τηλέφωνο μέχρι να τα κερδίσεις και τα δύο.

Κανόνας 4: Εάν νομίζεις ότι ο καθηγητής σου είναι σκληρός, περίμενε μέχρι να δεις το αφεντικό.

Κανόνας 5: Το γύρισμα των μπιφτεκιών δεν σου μειώνει την αξιοπρέπεια. Οι παππούδες σου είχαν μια διαφορετική λέξη για αυτή την εργασία: την έλεγαν ευκαιρία.

Κανόνας 6: Εάν τα μουσκέψεις, ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ. Γι' αυτό μην κλαψουρίζεις για τα δικά σου λάθη, αλλά μάθε από αυτά.

Κανόνας 7: Πριν γεννηθείς, οι γονείς σου δεν ήταν τόσο βαρετοί όσο είναι σήμερα. Έγιναν έτσι πληρώνοντας τους λογαρισμούς σου, καθαρίζοντας τα ρούχα σου και ακούγοντάς σε να λες πόσο «cool» είσαι. Πριν λοιπόν σώσεις τα δάση από τα παράσιτα της γενιάς των γονιών σου, προσπάθησε να καθαρίσεις τη ντουλάπα στο δωμάτιό σου.

Κανόνας 8: Το σχολείο μπορεί να έχει βρει τον τρόπο να εξαλείψει τις διαφορές μεταξύ κερδισμένων και χαμένων, αλλά η ζωή ΟΧΙ. Μερικά σχολεία έχουν απορρίψει τις αρνητικές βαθμολογίες και θα σου δώσουν όσες ευκαιρίες θέλεις για να βρεις τη σωστή απάντηση. Αυτή η κατάσταση δεν μοιάζει ούτε στο ελάχιστο με την πραγματική ζωή.

Κανόνας 9: Η ζωή δεν είναι χωρισμένη σε εξάμηνα. Δεν υπάρχουν ολόκληρα καλοκαίρια διακοπών και πολύ λίγοι υπάλληλοι είναι διατεθειμένοι να σε βοηθήσουν να «βρεις» τον εαυτό σου. Αυτό μπορείς να το κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου.

Κανόνας 10: Η τηλεόραση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η πραγματική ζωή. Στη πραγματική ζωή οι άνθρωποι είναι στις δουλείες τους και όχι στα μπαρ και στα καφενεία.

Κανόνας 11: Να είσαι ευγενικός με τους σπασίκλες. Στο τέλος μάλλον θα καταλήξεις να δουλεύεις για έναν από αυτούς.




Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:


Κανόνας 1: Η ζωή δεν είναι δίκαιη αλλά ούτε και αξιοκρατική - βρες ένα μέσο

Κανόνας 2: Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την αυτό-εκτίμησή σου. Το σύστημα την τσαλαπατά είτε έχεις τα κότσια είτε όχι. Ποτέ η ανοησία και το δήθεν δεν είχαν τόση επιτυχία και κερδοφορία σε μια χώρα όσο στην Ελλάδα...

Κανόνας 3: Δεν θα κερδίσεις 60.000 ευρώ το χρόνο τελειώνοντας το σχολείο. Χρειάζεται ένα πολιτικό ισχυρό μέσο, αρκετή ξετσιπωσιά ώστε να γίνεις διευθύνων σύμβουλος σε μια κερδοφόρα κρατική υπηρεσία με δωρεάν αυτοκίνητο και κινητό τηλέφωνο μέχρι να την απαξιώσεις και να συνεχίσεις σε μία άλλη. Τα λεφτά ΕΚΕΙ υπάρχουν και είναι ακόμη πιο πολλά. Περιουσία σε χρόνο dt..

Κανόνας 4: Εάν νομίζεις ότι ο καθηγητής σου είναι σκληρός, περίμενε μέχρι να δεις το "δίκαιο" κράτος.


Κανόνας 5: Το γύρισμα των μπιφτεκιών δεν σου μειώνει την αξιοπρέπεια. Απλά σήμερα είναι καταλληλότερο για τους Αλβανοπακιστανορωσσοπόντιους που έχουν κάνει περιουσίες και αύριο θα σου νοικιάζουν το σπίτι... Εσύ είσαι για άλλα κόλπα. Να τρως τη σύνταξη του μπαμπά, να τη βγάζεις στα καφέ και να περιμένεις τη χρυσή ευκαιρία που θα αποκτήσεις απλά και γρήγορα με τα προαναφερθέντα προσόντα (βλέπε το 3)


Κανόνας 6: Εάν τα μουσκέψεις, ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ. ΑΠΛΑ Η ΚΑΚΗ ΣΟΥ ΤΥΧΗ. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα reality....

Κανόνας 7: Πριν γεννηθείς, οι γονείς σου δεν ήταν τόσο βαρετοί όσο είναι σήμερα. Oύτε βέβαια και τόσο καταθλιπτικοί και απελπισμένοι... Εσύ βέβαια με αυτά που σου πασάρει η TV είσαι ένας/μια STAR.... που απλά δεν έχεις ανακαλυφθεί ακόμη...

Κανόνας 8: Το σχολείο μπορεί να έχει βρει τον τρόπο να εξαλείψει τις διαφορές μεταξύ κερδισμένων και χαμένων, αλλά η ζωή ΟΧΙ. Μερικά σχολεία έχουν απορρίψει τις αρνητικές βαθμολογίες και θα σου δώσουν όσες ευκαιρίες θέλεις για να βρεις τη σωστή απάντηση. Στην πραγματική ζωή εάν είσαι αδίστακτος και κάνεις τις σωστές επιλογές τότε οι αρνητικές βαθμολογίες εξαλείφονται τελείως.. Βρίσκεις άλλα κορόιδα να πληρώσουν γι αυτές. Βλέπε ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ VS ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ....


Κανόνας 9: Η ζωή δεν είναι χωρισμένη σε εξάμηνα. Δεν υπάρχουν ολόκληρα καλοκαίρια διακοπών αλλά οι αδιάκοπες διακοπές... Κι αν μια κυρία της καλής κοινωνίας σπάσει το νυχάκι της πέφτει σε κατάθλιψη... Η Ελλάδα βουλιάζει και ο Γιωργάκης πάει διακοπές για να ξεκουραστεί από τα ταξίδια αναψυχής και δημόσιας προβολής. Ο Κωστάκης μετά από τέτοια εξοντωτική πορεία πράττει ομοίως. Έχεις τόσα καλά παραδείγματα...


Κανόνας 10: Η τηλεόραση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η πραγματική ζωή. Στη πραγματική ζωή στους ανθρώπους συμβαίνουν ακόμη καλύτερα πράγματα. Αρκεί να είσαι με τους κερδισμένους αλήτες αυτής της χώρας.

Κανόνας 11: Να είσαι ευγενικός με τους ΑΛΗΤΕΣ. Στο τέλος μάλλον θα καταλήξεις να δουλεύεις για έναν από αυτούς.


Eυτυχώς που υπάρχουν και εξαιρέσεις.. κάποιες από αυτές θα βγάλουν τη χώρα από το βούρκο

ΠΗΓΗ: 11 κανόνες που δεν διδάσκονται στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ σχολεία!!

6 σχόλια:

EcoBreatharianism Vasilis Kafataridis είπε...

fyized

Τα βασικά που δεν διδάσκονται στο σχολείο είναι
Μη Βία
συμπόνια
ευσπλαχνία
πραγματικός πολιτισμός
ηθικά παιδεία
ζωοφιλία
χορτοφαγία,
ωμοφαγία
φρουτοφαγία.
Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο για τον εαυτό. Πρώτα πρώτα πρέπει να είμαστε άνθρωποι και μετά όλα τα υπόλοιπα. Να μην είμαστε Τέρατα που βασανίζουν, σκοτώνουν και τρώνε ανυπεράσπιστα και άβλαβα όντα που δεν ανήκουν στο ανθρώπινο γένος, να τρώμε μωρά, παιδιά, οικογένειες, χέρια, πόδια, πρόσωπα.

EcoBreatharianism Vasilis Kafataridis είπε...

Αυτός που επιτρέπει τη σφαγή των ζώων
Αυτός που το μαχαιρώνει
Αυτός που το σκοτώνει
Αυτός που πουλάει ή αγοράζει κρέας
Αυτός που μαγειρεύει
Αυτός που σερβίρει
Αυτός που τρώει
Όλοι αυτοί έπρεπε να θεωρούνται δολοφόνοι ζώων.
Οι Νόμοι των Manu

EcoBreatharianism Vasilis Kafataridis είπε...

Το τέρας της δημιουργίας
Το τέρας της δημιουργίας έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα ζώα για τη διασκέδασή του. Και πώς τα χρησιμοποιεί; Αποκεφαλίζοντας για στοίχημα πάπιες, χήνες και πετεινούς. Κυνηγώντας και πιάνοντας τα γελάδια με το λάσο για να τα "εξημερώσει", και σέρνοντάς τα ολόγυρα μέχρι να πεθάνουν. Φράζοντας τη μύτη με βαμβάκι και πασαλείβοντας με βαζελίνη τα μάτια των ταύρων πριν από τη θανάσιμη πάλη τους στην αρένα. Γκρεμίζοντας, στην Ισπανία, σε συγκεκριμένες γιορτές αγίων και με παρούσες τις εκκλησιαστικές αρχές ζωντανές κατσίκες και τα μικρά τους από το καμπαναριό.
Αλλά και στο μέλλον θα δικαιούται ο άνθρωπος να τυραννάει τα "υπόλοιπα πλάσματα της δημιουργίας" με αδιανόητα βάναυσες μεθόδους. Τα πειράματα σε ζώα είναι σύμφωνα με ορισμένους ειδήμονες άχρηστα για την ιατρική επιστήμη - και αυτό να μην ίσχυε, θα ήμουν σε κάθε περίπτωση αντίθετος. Αδιαμφισβήτητη, όμως, θεωρείται η αξία τους για την οικονομία. Για το Βατικανό, το οποίο σχετίζεται με εταιρείες φαρμάκων, το ειδεχθέστερο τούτο βασανιστήριο του κόσμου, αυτή η αδιάκοπη και μέχρι θανάτου αγριότητα, θεωρείται πράξη "ηθικά αποδεκτή".
Ακόμη και η αγιότης του ο Ιωάννης Παύλος Β' υποστήριξε στις 23 Οκτωβρίου 1982 πως τα ζώα "προφανώς μπορούν να είναι αντικείμενο (!) πειραμάτων", μια πρακτική που ο ινδουιστής Γκάντι είχε χαρακτηρίσει το "πιο σκοτεινό από όλα τα εγκλήματα". (Το έγκλημα αυτό μόνο το 1989 στη Γερμανία στοίχισε τη ζωή σε 2.640.000 ζώα, σύμφωνα με τους επίσημους και σαφώς μετριοπαθείς κυβερνητικούς υπολογισμούς).
Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι ελάχιστοι λειτουργοί του Κυρίου που στιγματίζουν την εκκλησία για "προδοσία των ζώων", αλλά ταυτόχρονα προσπαθούν να δικαιολογήσουν και να ξεπλύνουν τον χριστιανισμό ή τουλάχιστον - όπως ο αξιόλογος οξφορδιανός θεολόγος Αντριου Λίνζι- το "πνεύμα του Ευαγγελίου", κάτι απολύτως αβάσιμο. Σε κανένα σημείο δεν δίδαξε ο Ιησούς την προστασία των ζώων - αντιθέτως σκότωσε δύο χιλιάδες. Σήμερα πολλοί προσπαθούν να διασώσουν την Παλαιά Διαθήκη. Αγνοώντας τις δεκάδες οργισμένες εντολές εξόντωσης, υπογραμμίζουν την υποτιθέμενη έγνοια της "γραφής" για τη ζωή, την αρχέγονη δημιουργική της γνώση, την κοινή δημιουργία ανθρώπου και ζώου κ.ο.κ. - τίποτε άλλο από αοριστίες που γρήγορα εκφυλίζονται σε αντιφατικά ψελλίσματα ή σε λόγια σαφώς υποκριτικά. Γιατί από τη Βίβλο προκύπτει καθαρά το ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα.
Είναι όμως άτοπο να αγνοεί κανείς ότι οι ρίζες του κακού βρίσκονται στην Παλαιά Διαθήκη και στον χριστιανισμό και να ρίχνει την ευθύνη στο αποχριστιανοποιημένο οικονομικό σύστημα της νεωτερικότητας. Γιατί, όπως η θανάτωση των Εβραίων από τον Χίτλερ υπήρξε η ολέθρια συνέπεια της σχεδόν δισχιλιετούς αιματηρής καταδίωξής τους από τις εκκλησίες, έτσι και η υπεράνω πάσης περιγραφής σύγχρονη καταδίκη του ζώου δεν είναι τίποτε άλλο από την τεχνικά εξελιγμένη και τελειοποιημένη εκδοχή μιας αδιάκοπης γενοκτονίας που χαρακτηρίζει όλες τις χριστιανικές περιόδους, το αποτέλεσμα σε τελική ανάλυση εκείνης της αρχικής εντολής "Υποτάξτε τα ζώα", η μαζικότερη καταδίκη σε ανδραποδισμό και θάνατο.
Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια η χριστιανοσύνη καυχιέται ότι κατήργησε τη θυσία του ζώου. Αυτό είναι σωστό. Θυσίασε, ωστόσο, περισσότερα ζώα από κάθε άλλη θρησκεία - όχι πια στο όνομα του Θεού, αλλά στο όνομα της κοιλιάς της.
Καρλχάιντς Ντέσνερ (από άρθρο του στην "Zeit", 22/8/1997)

EcoBreatharianism Vasilis Kafataridis είπε...

Δείτε βίντεο "Earthlings (Γήινοι) - Ένα ντοκιμαντέρ που πρέπει να δουν όλοι"
http://video.google.com/videoplay?docid=-5165231031895551470&hl=el

EcoBreatharianism Vasilis Kafataridis είπε...

Διάσημοι για τα ζώα, διατροφή, υγεία, ηθική, πολιτισμό, μη Βία
Πλούταρχος: Πως μπορείτε να σκοτώνετε και να τρώτε ένα ήμερο, ανυπεράσπιστο ζώο, που πριν από λίγο έβλεπε, περπατούσε, ζούσε; Αφού είστε χορτάτοι, ποια μανία σας σπρώχνει να σκοτώνετε; Αν πιστεύετε ότι η φύση σας έπλασε να τρώτε τα άλλα ζώα, τότε σκοτώστε εσείς οι ίδιοι τα θύματά σας. Πνίξτε τα με τα δόντια σας! Όμως ανατριχιάζετε με όλα αυτά… Γι’ αυτό βάζετε άλλους να διαπράξουν τα αποτρόπαια αυτά εγκλήματα…!

Πυθαγόρας: Φίλοι μου, αποφεύγετε να γεμίζετε το σώμα σας με βρώμικες τροφές. Υπάρχουν εκτάσεις σιταριού, τόσα πολλά μήλα που τσακίζουν τα κλαδιά των δέντρων, σταφύλια που γεμίζουν τους αμπελώνες, γευστικά χόρτα και λαχανικά για μαγείρεμα. Υπάρχει το γάλα και το μέλι με το άρωμα του θυμαριού. Η γη προσφέρει μια μεγάλη ποσότητα πλούτου, καθαρά στοιχεία που δεν προξενούν το χύσιμο του αίματος, ούτε τον θάνατο. Μόνο τα ζώα ικανοποιούν την πείνα τους με το κρέας, και όχι όλα: πράγματι τα άλογα, τα βόδια και τα πρόβατα βρίσκουν τροφή στη γη.

Πλούταρχος: Αναρωτιέστε γιατί ο Πυθαγόρας δεν έτρωγε κρέας; Εγώ προσωπικά αναρωτιέμαι για ποιο λόγο και με τι καρδιά, ο πρώτος άνθρωπος πλησίασε το στόμα του στο πηγμένο αίμα και τα χείλια του σε ένα νεκρό πλάσμα. Πως έβαλε στο τραπέζι του πτώματα ζώων και ονόμασε φαγητό και τροφή τα πλάσματα που λίγο πριν μούγκριζαν και βέλαζαν, κινούνταν γεμάτα ζωή. Πως δέχτηκε την θεά της σφαγής, τον κομμένο λαιμό, το γδαρμένο δέρμα, τις σπασμένες αρθρώσεις. Σκεφτείτε την άσχημη μυρωδιά… Πως έγινε να μην ανατριχιάσει όταν ήρθε σε επαφή με τα κομμάτια άλλων όντων και ρούφηξε το ζουμί και τον ορό από τις πληγές τους…! Ο άνθρωπος δεν τρέφεται με λιοντάρια και λύκους για να επιζήσει…, αντίθετα, σκοτώνει πλάσματα ακίνδυνα, εξημερωμένα, που δεν έχουν κεντριά και μυτερά δόντια. Για ένα κομμάτι κρέας, ο άνθρωπος τους αφαιρεί τον ήλιο, το φως, την διάρκεια της ζωής που δικαιούνται όταν γεννιούνται. Αν πιστεύετε πως η φύση σας προορίζει για τέτοιου είδους διατροφή, γιατί δεν σκοτώνετε μόνοι σας αυτό που θέλετε να φάτε; Αλλά κάντε το με τις δικές σας δυνάμεις, χωρίς ρόπαλο, χωρίς σφυριά ή άλλα όπλα.

Πυθαγόρας: Όσο ο άνθρωπος θα συνεχίζει να είναι ο άσπλαχνος καταστροφέας κατώτερων ζώντων όντων, δεν θα γνωρίσει ποτέ υγεία και ειρήνη. Γιατί όσο οι άνθρωποι θα κατασφάζουν ζώα, θα σκοτώνουν ο ένας τον άλλο. Πράγματι, αυτός που σπέρνει το σπόρο του φόνου και του πόνου δεν μπορεί να δρέψει χαρά και αγάπη.

Θα συμπληρώσω: Όσο ο άνθρωπος θα συνεχίζει να τρέφεται με κρέας, ψάρια, αυγά και γαλακτοκομικά δεν θα γνωρίσει ποτέ υγεία και ειρήνη, θα καταστρέφει φύση, περιβάλλον, ζώα

Είναι ωραία να τρως ένα γεύμα και να μην πρέπει να ανησυχείς για το από τι μπορεί να πέθανε το φαγητό σου. Αυτό κάνει ένα γεύμα χαράς!
Δρ. Χάρβεϊ Κέλλογκ

Η ψυχή είναι ίδια για όλα τα πλάσματα, παρόλο που το σώμα είναι διαφορετικό
Ιπποκράτης,

Ο σκοπός της φύσης δεν είναι η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους, αλλά η διασφάλιση της βιοποικιλότητας των ειδών
Θεόφραστος

Μην κάνεις ποτέ στους άλλους αυτό που δεν θα θέλεις να κάνουν οι άλλοι σε σένα
Σωκράτης, Κομφούκιος

Τα ήμερα φυτά να μην τα καταστρέφετε και να μην τα βλάπτετε, αλλά ούτε και τα ζώα που δεν είναι βλαβερά για τους ανθρώπους
Πυθαγόρας

Τα ζώα μοιράζονται με εμάς το προνόμιο να έχουν ψυχή
Πυθαγόρας
Περισσότερα εδώ http://humanisticecology.blogspot.gr/2008/03/blog-post_3869.html
και εδώ Vegan Ουμανιστική Χορτοφαγία http://humanisticecology.blogspot.gr

EcoBreatharianism Vasilis Kafataridis είπε...

Σωστό - Ηθική Παιδεία