Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Αλήθειες και κατ’ εξακολούθηση μύθοι στο μεταναστευτικό





Του Στέλιου Παπαθεμελή
Προέδρου Δημοκρατικής Αναγέννησης

Μέσα στην καταιγίδα σπρέντ, κοινωνικοασφαλιστικών αποκεφαλισμών, δυσβάστακτης φοροεπιδρομής η κυβέρνηση επιμένει στα σχέδιά για ιθαγένεια και ψήφο των μεταναστών. Προς τι αυτή η σπουδή να θεωρείται εθνική προτεραιότητα η πολιτογράφηση και η ψήφος στους ξένους; Το μόνο ελατήριο – και τούτο ταπεινόν – είναι η άγρα ψήφων των μεταναστών και δή προ πάσης ελληνοποιήσεώς τους. Άλλωστε στις προϋποθέσεις της πολιτογράφησης περιλαμβάνεται η «τυχόν προηγούμενη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές». Όπερ έδει δείξαι!


Επειδή το ζήτημα είναι πολύ σοβαρότερο, πρέπον είναι οι αρμόδιοι να αναστείλουν την σπουδή τους για μαζική – και ας λένε ότι δεν είναι μαζική – πολιτογράφηση αλλοδαπών και να «σπουδάσουν» το ζήτημα.


Πρώτον
: Να καταγράψουν και να απογράψουν την τρέχουσα μεταναστευτική πραγματικότητα. Δηλαδή να γνωρίσουμε πέρα απ’ τους μετανομιμοποιημένους πόσοι, ποιοι, που ζουν, που εργάζονται. Η καραμέλλα των «νομίμων» δεν γλείφεται άλλο.

Δεύτερον: Να συμφωνήσει η πολιτική τάξη για το ποιες είναι οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας να παράσχει απασχόληση και ανθρώπινους όρους ζωής σε πόσους αλλοδαπούς. Όταν ο αρμόδιος υπουργός δεν ανιχνεύει «σάλιο» και προαναγγέλλει 1 εκατομμύριο ανέργους, να μας πουν τι θα τους κάνουμε τους αλλοεθνείς, όταν θα επαιτούν άνεργοι και ενδεχομένως χωρίς επίδομα οι ομοεθνείς;

Αγαπούμε τους ξένους. Δεν έχουμε ξενοφοβίες. Απορρίπτουμε την ξενηλασία. Αλλά δεν τους χωράει το σπίτι μας. Οι αγορές δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα κι όταν τα έκαναν λίμπα κατέφυγαν στο κατηραμένο κράτος. Εδώ και τώρα διαμορφώστε σοβαρή, κρατική (όχι ΜΚΟ) μεταναστευτική πολιτική.


Μέχρι τότε να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι οι ξένοι δεν κόπτονται για κανένα δικαίωμα ψήφου. Θέλουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, αμοιβής και ζωής. Και όσοι απ’ αυτούς ενσωματωθούν στον ελληνικό τρόπο και όχι απλά στον ελληνικό τόπο, δηλαδή πιστέψουν στις αξίες και το μέλλον του Ελληνισμού, αυτοί βεβαίως και πρέπει εν καιρώ να πολιτογραφηθούν.

Τρίτον: Είναι λάθος επικίνδυνο να θεωρούμε ότι η ιθαγένεια γεννάει την ενσωμάτωση.(Παπανδρέου και Διαμαντούρος). Η μάννα (=ενσωμάτωση) γεννάει το παιδί (=ιθαγένεια) και όχι το παιδί τη μάννα!

Και τούτο διότι μήτρα της «ημετέρας παιδεύσεως» είναι η πολιτιστική μας αυτοσυνειδησία, δηλαδή η Ελληνικότητα. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αντίθετα προς πολλούς εκ των τα πρώτα φερόντων πιστεύουν ότι « Υπήρξεν έτι το άριστον εκείνο, Ελληνικός -/ ιδιότητα δεν έχ’ η ανθρωπότης τιμιοτέραν» (Καβάφης, Επιτύμβιον Αντιόχου). Οι προσήλυτοι, λοιπόν της Ελληνικότητας - και μόνον αυτοί - είναι ευπρόσδεκτοι για πολιτογράφηση.


Ακούγεται ευχάριστα το σχόλιο ότι ο Ελληνισμός στην μακρά πορεία του αφομοίωσε έθνη και φυλές της γης, ακόμη και όταν ήταν υπόδουλος. Είναι γεγονός που στον 20ο αιώνα διεψεύσθη παταγωδώς. Αλήθεια πόσους μουσουλμάνους της Θράκης, εξελλήνισε η Ελλάς εδώ και 90 χρόνια που η Θράκη είναι ελληνική; Αντίς μάλιστα να εξελληνίσει Πομάκους και Ρομά που δεν έχουν καμιάν εθνοφυλετική σχέση με τους Τούρκους συνέβαλε ενεργά στον γλωσσικό και εθνοτικό εκτουρκισμό τους. «Αυτή» η Ελλάδα θα εξελληνίσει και τους καινούργιους; Αλλοίμονο!

Τέταρτον
: Η πολιτογράφηση είναι περιττή για τους καταγόμενους από γειτονικές χώρες που μπήκαν στην ΕΕ, ή βρίσκονται στο προαύλιό της (π.χ. Αλβανοί).

Η ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη τους παρέχει όλα τα αναγκαία δικαιώματα. Άλλωστε η πολιτογράφηση δεν είναι «ανθρώπινο δικαίωμα», αλλά κυριαρχική κρατική αρμοδιότητα.


Πέμπτον
: Παραβλέπεται στην όλη συζήτηση η παράμετρος της εθνικής ασφάλειας. Οι εκ Βορρά γείτονες δεν έπαυσαν ποτέ ως σήμερα να ορέγονται ελληνικά εδάφη και να μηχανεύονται μειονοτικά ζητήματα. Εάν φαντασιώνονται ύπαρξη μειονοτήτων τους χωρίς να υπάρχουν, σκεφθείτε τι θα συμβεί αύριο με την ελληνοποίηση ομοεθνών τους. Θα τους μετατρέψουν τάχιστα σε στρατηγικές μειονότητες.

Η εξωτερική μας πολιτική έχει μαύρα μεσάνυχτα για τις (όχι και τόσο) υπόγειες διαδρομές του όμορου ανθελληνισμού. Γνωρίζει και πως αξιολογεί π.χ. το μόλις εκδοθέν από την Ακαδημία των Τιράνων με κρατικές δαπάνες Αλβανικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό (περισσότερα στον ιστότοπο Κ.Χολέβα) που ονομάζει την Ήπειρο «αλβανικό έδαφος υπό ελληνική κατοχή» και τους Βορειοηπειρώτες «εποίκους»;


Έκτον
: Αρνούμενοι να δαιμονοποιήσουμε τους πιστούς άλλων θρησκειών, π.χ. μουσουλμάνους και παρακάμπτοντας ακραίες εκδοχές (Αλ Κάϊντα) υπενθυμίζουμε τις συντελούμενες δομικές πολιτικοϊδεολογικές αλλαγές στην Τουρκία. Η γείτων ως Κεμαλική αντιισλαμική χώρα δεν μπορούσε να απευθυνθεί στους αλλοεθνείς μουσουλμάνους. Ως Νεοοθωμανική, όμως με κορώνα της τον Μωάμεθ αποκτά ισχυρή πρόσβαση στους Αφροασιάτες επήλυδες και δημιουργεί δυνάμει ερείσματα που θα μπορεί να ενεργοποιήσει.


Ο κ. Παπανδρέου δεν διδάχτηκε τίποτε από την τάχα ελληνίδα Καραχασάν που του βγήκε σούπερ Τουρκάλα;


Να αναβληθεί η κατάθεση του νομοσχεδίου. Να προηγηθούν οι επισημανθείσες αναγκαίες προπαρασκευαστικές ενέργειες και να επανεξετασθούν όλες οι παράμετροι.


Στον Θουκυδίδη αυτό ονομάζεται «έμφρων σωφροσύνη».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: