Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Δίκτυο "στιλ Vodafone" με παρακολουθήσεις τηλεφώνων αξιωματικών των Ε.Δ.!



Πολύ "βάθος" φαίνεται ότι έχει η υπόθεση της σύλληψης ενός Έλληνα στην υπηκοότητα που συμμετείχε σε δίκτυο παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων. Αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούσε εκτατοντάδες τηλεφωνικά νούμερα για τα οποία είχε πάρει εντολές από τουλάχιστον 100 εταιρείες, μεταξύ των οποίων και μεγάλες επιχειρήσεις του χώρου της Άμυνας.

Ένα απλό μήνυμα ερχόταν στο κινητό του θύματος, που συνήθως  αφορούσε κάτι παραπλανητικό, όπως για παράδειγμα μία διαφήμιση. Ακόμα και το θύμα να το έσβηνε, αυτό «εμφύτευε» λογισμικό παρακολούθησης  στην μνήμη της συσκευής, που λειτουργούσε ως πομπός των τηλεφωνικών συνομιλιών και των γραπτών μηνυμάτων του χρήστη, που αποστέλλονταν στο λογισμικό δέκτη, που είχε ο πελάτης του ντεντέκτιβ στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή ή στο δικό του τηλέφωνο και με αυτόν τον τρόπο μπορούσε να παρακολουθεί τους εργαζόμενούς του, τι λένε ολόκληρο το 24ωρο!

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που συνέλαβε τον βασικό υπεύθυνο διαχείρισης του δικτύου παρακολούθησης αναφέρεται ότι "Πρόκειιται για χιλιάδες συνομιλίες και επίσης χιλιάδες μηνύματα που υποκλάπηκαν".
Μεταξύ των εταιρειών που είχν αναθέσει την παρακολούθηση διαφόρων αριθμών, περιλαμβάνονται και "Τουλάχιστον δύο ξένες εταιρείες του χώρου της άμυνας, οι οποίοι παρακολουθούσαν ανταγωνιστές τους, εργαζόμενους σε αυτές τις ίδιες, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι από τους αριθμούς (πρόκειται περί χάους σε ότι αφορά την εξακρίβωση της ταυτότητας των θυμάτων) ανήκαν σε αξιωματικούς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε θέσεις-κλειδιά" υποστηρίζει στέλεχος της αστυνομίας! 

Συγκεκριμένα, το λογισμικό υποκκοπής παρείχε τη δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο τηλεφωνίας και πρόσβασης – καταγραφής των τηλεφωνικών συνομιλιών, παρακάμπτοντας την ασφάλεια του δικτύου. Πέρα της υποκλοπής – καταγραφής της «φωνής» είχε παράλληλα τη δυνατότητα καταγραφής των γραπτών μηνυμάτων (SMS), αλλά και της γεωγραφικής θέσης – εκπομπής  του κινητού, εφόσον ήταν εφοδιασμένο με σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS).

Επιπλέον, το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρείχε τη δυνατότητα στον χρήστη, σε περίπτωση που δεχόταν η συσκευή κλήση από «απόρρητο» νούμερο, να προωθεί την κλήση σε εταιρεία του εξωτερικού, μέσω του διαδικτύου, και στη συνέχεια να ενημερώνεται για τον αριθμό κλήσης, παρακάμπτοντας έτσι το απόρρητο των επικοινωνιών. Επίσης, διαφήμιζε και προωθούσε στην αγορά συσκευές που τοποθετούνται σε χώρους με σκοπό την υποκλοπή προφορικών συνομιλιών και εν συνεχεία την αποστολή τους σε συγκεκριμένο αποδέκτη, μέσω του δικτύου της τηλεφωνίας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία εισαγγελέα, στο σπίτι του 33χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, ιδιόχειρες σημειώσεις, κατάλογος με ονόματα πελατών που είχαν προμηθευτεί ανάλογο εξοπλισμό, ένα κινητό τηλέφωνο και το ποσό των 38.200 ευρώ.

Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή, ανάλογη της υπόθεσης υποκλοπών της Vodafone, εξετάζεται η συμμετοχή ξένων πρακτόρων και μόνο μετά την ολοκλήρωση της ανάλυσης των αριθμών που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση θα γίνει σαφής η έκταση της ζημιας που έχει γίνει στηην εθνική ασφάλεια.
Τμήμα ειδήσεων defencene.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: