Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Teraστια τεχνική μετάδοσης δεδομένων !


Επιτρέπει τη μετάδοση 2.5 terabits/δευτ.
Οι ερευνητές έδωσαν στη δημοσιότητα μια εικόνα από ορισμένες από τις δίνες φωτός που δημιούργησαν οι οποίες περιείχαν τεράστιες ποσότητες δεδομένων

Ομάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ανέπτυξε μια τεχνική με την οποία κατάφερε να μεταδώσει ασύρματα πολύ μεγάλο όγκο δεδομένων. Τα συμβατικά συστήματα ασύρματης μετάδοσης δεδομένων, όπως οι οικιακοί δρομολογητές (wi-fi routers), μπορούν να μεταφέρουν περίπου 50 megabits/δευτ. Με τη νέα τεχνική οι ερευνητές πέτυχαν τη μεταφορά 2.5 terabits/δευτ. Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιώντας κάποιος αυτή την τεχνική θα μπορεί να μεταδώσει σε ένα δευτερόλεπτο το περιεχόμενο περίπου 65 DVD.

Οι δίνες του φωτός

Ερευνητές των Πανεπιστημίων της Νότιας Καλιφόρνιας, του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ αλλά και του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης (JPL) της NASA πειραματίστηκαν με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που μεταφέρουν δεδομένα. Διαπίστωσαν ότι αν συγχωνεύσουν τέτοια κύματα σε περιστρεφόμενες δέσμες φωτός ο όγκος των δεδομένων που μπορεί να μεταφερθεί αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Αυτές οι «δίνες» φωτός χρησιμοποιούν τη λεγόμενη τροχιακή στροφορμή (ΟΑΜ) η οποία αυξάνει σημαντικά τη χωρητικότητα της κάθε δέσμης.

Η ερευνητική ομάδα κατάφερε να δημιουργήσει οκτώ διαφορετικούς τύπους φωτοδίνης που μπορούν να μεταφέρουν πολύ μεγάλες ποσότητες δεδομένων.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η τεχνική τους μπορεί να βρει άμεση εφαρμογή μόνο στα ασύρματα δίκτυα αλλά με τις απαραίτητες βελτιώσεις θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα δίκτυα των οπτικών ινών. Οπως αναφέρουν η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός των άλλων στη μετάδοση δεδομένων ανάμεσα σε διαστημικούς δορυφόρους. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature Photonics».


tovima.gr:
 Το είδαμε:http://strange-omniverse.blogspot.gr/2012/06/tera.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: