Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Ασύδοτη πλέον η Deutsche Telecom στην ελληνική αγορά

Ασύδοτα πλέον λειτουργεί στην ελληνική αγορά η Deutsche Telecom, καθώς με παρέμβαση της Κομισιόν και συγκεκριμένα του Επιτρόπου Αρμόδιου για την εσωτερική αγορά κ. Barnier καταργούνται τα ειδικά δικαιώματα του Δημοσίου στον ΟΤΕ. Αυτά προκύπτουν, από την απάντηση του Επιτρόπου κ. Barnier στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή. Πιο συγκεκριμένα στην απάντησή του ο Επίτροπος τονίζει

« Η Συμφωνία Αγοράς Μετοχών μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom, του 2008, δεν συνάδει με τους κανόνες για την ελεύθερη διακίνηση των κεφαλαίων και την ελευθερία εγκατάστασης. Στόχος της υπό εξέταση διαδικασίας επί παραβάσει είναι να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τις προαναφερθείσες διατάξεις της Συνθήκης και, κατ' επέκταση, η ελεύθερη διεξαγωγή επενδύσεων στον ΟΤΕ»

Υπενθυμίζεται ότι τα ειδικά δικαιώματα προβλέπονταν στο νόμο3676/11-07-2008 με τον οποίο κυρώθηκε η συμφωνία πώλησης του ΟΤΕ στην Deutsche Telecom. Συγκεκριμένα καταργούνται η δυνατότητα για το κράτος, ακόμη και ως μέτοχος μειοψηφίας, να διορίζει το ήμισυ των μελών των διευθυντικών οργάνων του ΟΤΕ, τα δικαιώματα αρνησικυρίας (βέτο) σε εταιρικά και εμπορικά ζητήματα όπως η διάλυση ή η συγχώνευση εταιρειών, η μεταβίβαση ή η μετατροπή στοιχείων του ενεργητικού μιας εταιρείας στρατηγικής σημασίας και οι μεταβολές της εθνικότητας ή του κεφαλαίου της εταιρείας, η απαίτηση προηγούμενης έγκρισης από τις ελληνικές αρχές για τη μεταβίβαση μετοχών του ΟΤΕ από τη DT και μια ρήτρα αλλαγής του ελέγχου (η οποία ορίζει ότι, σε περίπτωση που αλλάξει ο έλεγχος στην DT και το πρόσωπο που αποκτά τον έλεγχο δεν πληροί τις απαιτήσεις που προβλέπονται από την εθνική νομοθεσία, η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να απαιτήσει από την DT να της επαναπωλήσει το σύνολο των μετοχών του ΟΤΕ που κατείχε).

Μάλιστα ο κ. Barnier συνεχίζοντας την απάντησή του διευκρινίζει ότι με βάση το Μνημόνιο η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι δεν θα διεκδικήσει κανενός είδους «προνόμια» για τις δημόσιες επιχειρήσεις δημοσίου συμφέροντος ή στρατηγικής σημασίας όπως π.χ. ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, κλπ.

Πιο απλά η τιμολογιακή πολιτική, η διαχείριση, η απόφαση μεταπώλησης σε οποιοδήποτε κλπ. θα ανήκει αποκλειστικά στον ιδιώτη.

Δηλαδή, η τιμολογιακή πολιτική, η διαχείριση, η απόφαση μεταπώλησης σε οποιοδήποτε κλπ θα ανήκει αποκλειστικά στον ιδιώτη. Τονίζει επί λέξει: «Η Ελληνική Κυβέρνηση ούτε θα προτείνει ούτε θα εφαρμόσει μέτρα τα οποία είναι δυνατόν να παραβιάσουν τους κανόνες της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων. Ούτε το Κράτος ούτε άλλα όργανα του Δημοσίου θα συνάπτουν συμφωνητικά μετόχων που έχουν ως στόχο ή αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων ή την επιρροή της διαχείρισης ή του ελέγχου των εταιριών. Η Κυβέρνηση δεν θα καθορίσει ανώτατα όρια δικαιωμάτων ψήφου ή εξαγορών και δεν θα θεσπίσει δυσανάλογα και μη δικαιολογούμενα δικαιώματα αρνησικυρίας (βέτο) ή οποιαδήποτε άλλη μορφή ειδικών δικαιωμάτων στις ιδιωτικοποιούμενες εταιρίες.».

Από την πλευρά του ο κ. Χουντής προχώρησε σε σχετική δήλωση για το θέμα αναφέροντας ότι

«Η Κομισιόν σε ρόλο ατζέντη της Deutche Telecom καταργεί τα προνόμια του δημοσίου, για τα οποία από το 2008 είχαμε προειδοποιήσει ότι δεν θα σταθούν απέναντι στην κοινοτική νομοθεσία, και τα οποία αποτέλεσαν το άλλοθι για το ξεπούλημα του ΟΤΕ. Η Κομισιόν έπρεπε να είχε ακυρώσει, ως παράνομη την πώληση του ΟΤΕ εξ αρχής, αφού κατάφωρα παραβίαζε τα δικαιώματα των μικρομετόχων, όπως είχε παραδεχτεί επανειλημμένα ο ίδιος ο Επίτροπος κ. Barnier. Αντί να το κάνει αυτό, έρχεται τώρα, που έχει απέναντί της μια ανίκανη και υποτελή κυβέρνηση, και αφαιρεί τα όποια δικαιώματα του δημοσίου υπέρ της Deutche Telecom. Σημειώνουμε ότι η αμερικανική δικαιοσύνη ερευνά τις ύποπτες αγοροπωλησίες, τηλεπικοινωνιακών οργανισμών που έγιναν στα Βαλκάνια από την Deutche Telecom με δωροδοκίες πολιτικών προσώπων και μεθόδους αντίστοιχες της Siemens».

Δεν υπάρχουν σχόλια: