Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Πρόταση για κατάργηση του εκκλησιασμού των μαθητών προωθεί στη Βουλή η Μαρία Ρεπούση



Ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός δεν έχει καμία θέση στο σύγχρονο ελληνικό- ευρωπαϊκό σχολείο, έλεγε σε συνεργάτες της στη Βουλή η υπεύθυνη για θέματα Παιδείας της ΔΗΜΑΡ κυρία Μαρία Ρεπούση, η οποία προωθεί, όπως αποκάλυψε, πρόταση, για την κατάργησή του. Με δεδομένο ότι η ΔΗΜΑΡ συγκυβερνά, η πρόταση της κυρίας Ρεπούση φαίνεται ότι συζητήθηκε και εγκρίθηκε και μόλις διατυπωθεί πλήρως, πρόκειται, εάν δεν φέρει αντίρρηση η ΝΔ ή το ΠαΣοΚ, και να κατατεθεί στη Βουλή..

***
Το θέμα είναι ποιες άλλες προτάσεις έχει ετοιμάσει η κυρία Ρεπούση για τα θέματα Παιδείας και ποιες απ΄ αυτές έχουν την έγκριση και της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ, αλλά και του αρμόδιου υπουργού κ. Κ. Αρβανιτόπουλου. Ε, λοιπόν εκείνο που πρωτίστως ενδιαφέρει την κυρία Ρεπούση (πέραν της κατάργησης του υποχρεωτικού εκκλησιασμού των μαθητών) είναι η αναμόρφωσή του νόμου - πλαίσιου περί Παιδείας (τον νόμο που έφερε στη Βουλή η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου), ώστε, όπως λέει, «με κάποιες αλλαγές να μπορεί να εφαρμοστεί», αφού έως σήμερα παραμένει απλώς νόμος.
***
Μία άλλη πρόταση που ετοιμάζει η υπεύθυνη Παιδείας της ΔΗΜΑΡ είναι να μην υπάρχει πλέον μόνον ένα βιβλίο για κάθε τάξη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι με έγκριση του υπουργείου Παιδείας θα μπορούν οι μαθητές να διαβάζουν και άλλα βιβλία σχετικά με το μάθημά τους και όχι μόνον αυτά που τους δίνουν στο σχολείο. Το θέμα της Ιστορίας, με το οποίο η κυρία Ρεπούση είχε γίνει γνωστή ανά το πανελλήνιον το άφησα τελευταίο, αφού όπως η ίδια λέει με νόημα «είναι μία καυτή πατάτα και ουδείς έως τώρα την αγγίζει».
πηγή: Το ΒΗΜΑ
 
 

Www.promitheasblog.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: