Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Να Γίνει Όλη Η Ελλάδα ΑΝΑΒΡΑ!

Ανάπτυξη Με Σεβασμό Στο Περιβάλλον
Να Γίνει Όλη Η Ελλάδα ΑΝΑΒΡΑ!
Στροφή Στα Ντόπια Βιολογικά Προϊόντα

Ανάβρα Μαγνησίας, 6-6-2010

Να Γίνει Όλη Η Ελλάδα ΑΝΑΒΡΑ!«Να γίνει όλη η Ελλάδα Βιολογική Ανάβρα», βροντοφώναξαν οι δεκάδες εκδρομείς της ΒΙΟΖΩ, που ενώθηκαν χθες με τους κατοίκους της Ανάβρας Μαγνησίας (Γούρα) για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος... στην πρωτοπόρα κοινότητα!

Μια μικρή αλλά συνεκτική και αποφασιστική ομάδα δούλεψε σκληρά για 16 χρόνια με σεβασμό στο περιβάλλον και κέρδισε την εμπιστοσύνη των κατοίκων... "χάνοντας" την εμπιστοσύνη των κομμάτων! Δημιουργούσαν με βάση τα συμφέροντα των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

Μετέτρεψαν την Ανάβρα από συνάθροιση ποιμνιοστασίων... σε χωριό κατοίκων, βγάζοντας τον σταβλισμό των ζώων έξω, σε κτηνοτροφικά πάρκα με νερό, φως, τηλέφωνο και δρόμους πρόσβασης ακόμη και τον χειμώνα.

Αξιοποίησαν το περιβάλλον προς όφελος του ανθρώπου, χωρίς να το καταστρέψουν. Δημιουργήθηκε ένα μικρό αιολικό πάρκο και προχωρούν στην κατασκευή μικρού υδροηλεκτρικού με χρήση του 70% του νερού του Ενιπέα το χειμώνα και χωρίς να λειτουργεί το καλοκαίρι. Είναι υπό κατασκευή τηλεθέρμανση από βιομάζα.

Όμως ο Καλλικράτης καταργεί την Κοινότητα, που έγινε σε όλη τη χώρα πρότυπο ανάπτυξης και εντάσσει τους κατοίκους σε ένα υδροκεφαλικό Δήμο!

«Να γίνει όλη η Ελλάδα Βιολογική Ανάβρα!», τόνισε παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος της ΒΙΟΖΩ, Γιωργάκης Κωστής, και συνέχισε: «Οι βιοκαταναλωτές θέλουμε το πρότυπο ανάπτυξης της Ανάβρας, που έκανε όλους τους κτηνοτρόφους να ανατρέφουν βιολογικά τα ζώα τους, να θέλουν το περιβάλλον σύμμαχο κι όχι δούλο και να στηρίζονται στα ντόπια προϊόντα, να γίνει παράδειγμα ανάπτυξης για όλη την χώρα. Θέλουμε ένα άλλο καταναλωτικό πρότυπο με στροφή στα ντόπια βιολογικά προϊόντα και πράσινη ανάπτυξη με πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον. Θέλουμε οι καταναλωτές να γνωρίζουν τους παραγωγούς τους και γιʼ αυτό ήρθαμε στην Βιολογική Ανάβρα».

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν επίσκεψη γνωριμίας στο Περιβαλλοντικό - Πολιτισμικό Πάρκο «ΓΟΥΡΑ», με την συνοδεία του πρόεδρου της Κοινότητας Ανάβρας Δημήτρη Τσουκαλά. Ενώ την ξενάγησή τους στον φυσικό και λαογραφικό πλούτο του τόπου ανέλαβε η πρώην καθηγήτρια του Ε.Μ.Πολυτεχνείου Μάχη Καραλή.

Το Δ.Σ. της ΒΙΟΖΩ


Για περισσότερες πληροφορίες:

«ΒΙΟΖΩ», Πρόεδρος Γιωργάκης Κωστής. Τηλ/Φαξ: 210-522 23 23, 697-9734591, Ηλ.Ταχ: email@biozo.org Ιστοσελίδες: www.biozo.gr

Κοινότητα Ανάβρας Μαγνησίας, Πρόεδρος Δημήτρης Τσουκαλάς, τηλ: 22320-91210 Ηλ.Ταχ: anavrama@otenet.gr Ιστοσελίδες: www.anavra-goura.gr


Προς τους συντάκτες:

Οι εκδρομείς της ΒΙΟΖΩ ξεπέρασαν τους 90 και έφτασαν στην Ανάβρα με 2 γεμάτα λεωφορεία και ΙΧ.

Η σημερινή ομάδα της Ανάβρας είναι καλά στελεχωμένη με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κοινότητας Δημήτρη Τσουκαλά, πρώην διευθυντή της ΔΕΗ και την γυναίκα του καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής του Ε.Μ.Πολυτεχνείου Μάχη Καραλή (πέρασε στην σύνταξη πριν μερικούς μήνες).

Ανεξάρτητα από τα λάθη που έγιναν και γίνονται μόνο απʼ αυτούς που δημιουργούν, η ομάδα της Ανάβρας αποτελεί πρότυπο προς μίμηση, γιατί:
  • Σοβαροί επιστήμονες και ενεργά στελέχη έφυγαν από την Αθήνα και μετοίκησαν σε ορεινή Κοινότητα
  • Κατόρθωσαν να διασώσουν την μορφή της Κοινότητας από τον «Καποδίστρια». Και γιʼ αυτό:
  • Η επικοινωνία με τους κατοίκους ήταν άμεση και κάθε μέρα ο πρόεδρος ήταν δίπλα τους και όλη η ομάδα μέσα στο χωριό.
  • Η Κοινότητα δεν είχε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς και στελέχη νομενκλατούρας.
  • Στηρίχτηκαν στην υποστήριξη των κατοίκων. Είχαν ανοιχτή επικοινωνία μαζί τους και έγιναν συνελεύσεις για τα μεγάλα ζητήματα.
  • Είχαν σωστή αντίληψη για την ανάπτυξη και το περιβάλλον δηλαδή «ανάπτυξη μαζί με το περιβάλλον»
  • Μπόρεσαν κι αξιοποίησαν πολλούς πόρους.

Υπάρχουν βίντεο με τις ομιλίες και πολλές φωτογραφίες στην διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,

Γιωργάκης Κωστής, 697-9734591
Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: