Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Οικονομική κρίση ή μέσο άσκησης πολιτικής ; PDF Εκτύπωση E-mail



Tους τελευταίους μήνες η χώρα μας είναι έρμαιο οικονομικών πιέσεων λόγω του μεγάλου εξωτερικού χρέους,με αποτέλεσμα να παρατηρούμε απο την μια δηλώσεις απο τους Ευρωπαίους ειδικους περι πιθανής χρεωκοπίας της χώρας μας με αποτέλεσμα την μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας απο τους διεθνείς οικονομικούς οίκους.

Όλο αυτό το σκηνικό είχε ως αποτέλεσμα να δανειζόμαστε με πιο ακριβα επιτόκια και το χρέος να αυξάνει ακόμα περισσότερο.

Εντελώς ξαφνικά τώρα η ΕΕ αφού πρώτα ,η ιδια μέσω των συνεχόμενων δηλώσεων έναντι της Ελληνικής οικονομίας,δημιούργησε αυτήν την ανεξέλεγτη κατάσταση ,άλλαξε τροπάριο και αρχίσαν να υποστηρίζουν την Ελλάδα και να διαβεβαιώνουν οτι δεν πρόκειται η Ευρώπη να αφήσει την Ελλάδα να χρεωκοπήσει.

Χθες βγήκε ο Μπαρόζο, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και στήριξε την Ελληνική κυβέρνηση: «Είναι προφανές ότι οι οικονομικές πολιτικές δεν είναι μόνο εθνική υπόθεση, αλλά και ευρωπαϊκή», είπε.

"ο Πρόεδρος της ΕΚΤ χαρακτήρισε 'παράλογη υπόθεση' το ενδεχόμενο αποπομπής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ενώ ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος δήλωσε ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, 'στο πλαίσιο της οποίας η επίλυση των προβλημάτων θα είναι αναμφίβολα πολύ ευκολότερη'".


Άκόμα και ο Σόρος υποστήριξε τα Ελληνικά ομόλογα.

Ίσως θα άξιζε να αγοράσει κανείς ελληνικά ομόλογα» δήλωσε από το Νταβός ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα αγόραζε ελληνικά ομόλογα με το spread σε αυτά τα επίπεδα ο Τζ.Σόρος είπε: «Βασικά το σκεφτόμουν. Νομίζω ότι η Ελλάδα θα κάνει ότι χρειάζεται γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από την ευρωζώνη». «Έχει τόσα πλεονεκτήματα από τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ για τα repos που θα κάνει ότι απαιτείται» συμπλήρωσε, σύμφωνα με το Reuters.

Τελευταίο χτύπημα ήταν οι φήμες περι δανείου απο την Κίνα ,που να σημειώσουμε οτι πρωτοαναφέρθηκε απο τις Financial Times,τυχάια και πάλι ; εσεις θα μου πείτε,ακριβώς δύο μέρες μετά «τις ουρές επενδυτών» (σύμφωνα με τους FT), για τα πενταετή ομόλογα που εξέδωσε η Ελληνική κυβέρνηση,πράγμα που έδειχνε να αλλάζει το σκηνικό των κερδοσκοπιών έναντι της Ελλάδας,πράγμα που οδήγησε τα spread,δηλαδη πόσα ακριβά δανειζόμαστε ,εξαιτίας της αναγκαστικής διάψευσης απο μέρους της Ελλάδας,σε εκ νέου υψηλά επίπεδα!!!!

Και μια που αναφερθήκαμε στις κερδοσκοπίες,ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, τόνισε ότι υπάρχει επίθεση κατά της Ευρωζώνης για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους και για την επίθεση αυτή χρησιμοποιήθηκαν χώρες όπως η Ελλάδα.

Άλλοι βέβαια υποστηρίζουν οτι όλη αυτή η κατάσταση δημιουργήθηκε απο Αμερική και Ιαπωνία για να πλήξουν την ΕΕ,προσωπικά διαφωνώ.Αν πραγματικά ίσχυε κάτι τέτοιο δεν θα τα έβαζαν με την Ελλάδα ,αλλά με την Ισπανία.Να μην ξεχνάμε τι είχε πει ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, εκτιμώντας ότι η Ισπανία αποτελεί τη «σημαντικότερη απειλή» για την ενότητα της νομισματικής ένωσης.

«Αν η Ελλάδα αποτύχει, αυτό θα είναι ένα πρόβλημα για την Ευρωζώνη. Αν η Ισπανία αποτύχει, αυτό θα είναι καταστροφή»
, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προσωπικά πιστευω οτι όλες αυτές οι κερδοσκοπικές κινήσεις είναι κατευθυνόμενες και αποτελούν ενα πολιτικό παιχνίδι,άλλωστε η οικονομία είναι το πιο εύχρηστο εργαλείο πολιτικής.

Θα μου πείτε πως?

Πολύ απλό,όσο η οικονομική κρίση και οι τεχνητές κερδοσκοπίες παραμένουν,τόσο περισσότερες "θυσίες" θα πρέπει να κάνουν οι κυβερνήσεις,τόσο περισσότερο πίεση δημιουργείται στο λαό,με αποτέλεσμα την δημιουργία κοινωνικών αναταραχών και εν δυνάμει πολιτικών αναταραχών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: