Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Απάντηση στην δημόσια δήλωση στελεχών Μ.Κ.Ο. που στηρίζουν το εθνοκτόνο νομοσχέδιο.



από τον Ακρίτα
http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2010/01/blog-post_10.html


Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΕΛΙΑΜΕΠ στο blog της ανάρτησε μία κοινή Δημόσια δήλωση με θέμα το «Νομοσχέδιο περί Ιθαγένειας και Πολιτογράφησης Μεταναστών».[http://blogs.eliamep.gr/admin/axizi-na-fantastoume-mia-nea-elliniki-kinonia-miltos-pavlou-ke-anna-triantafillidou/ ]. Την δήλωση αυτή την υπογράφουν ο Μίλτος Παύλου Διευθυντής του «Εθνικού Παρατηρητηρίου του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας» και η Άννα Τριανταφυλλίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια, Δημοκρίτειο Πανεπιστημίο Θράκης και Κύρια Ερευνήτρια ΕΛΙΑΜΕΠ.
Δεν ξέρω εάν είναι και η επίσημη θέση του ΕΛΙΑΜΕΠ αλλά σίγουρα και εφόσον αναρτήθηκε από το διαχειριστή του blog σίγουρα θα εκφράζει και τις θέσεις του.
Σε ότι αφορά το «Εθνικό Παρατηρητηρίο του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας» είναι χαρακτηριστικό ότι είναι μέλος της «Ελληνικής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου» , της Μ.Κ.Ο. που το ΠΑΣΟΚ πήρε το πρόγραμμα της και το έκανε …..πρόταση για νομοσχέδιο.
Μετά γιατί λέμε και κατηγορούμε αυτούς που λένε ότι οι Μ.Κ.Ο. πλέον είναι αυτές που κατευθύνουν την ζωή μας και όπως ότι συνεργάζονται. Πλέον εμείς κάνουμε λάθος μιας και οι Μ.Κ.Ο. πλέον νομοθετούν.
Λοιπόν αυτή η δημόσια δήλωση έχει αναρτηθεί σε διάφορα blogs που υποστηρίζουν την νομοθετική μεταρρύθμιση , η οποία βασίζεται σε πρόταση μίας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης κατά δήλωση του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτήν την ανάρτηση προσπάθησα βήμα-βήμα να αναλύσω και κυρίως να αντικρούσω τις θέσεις αυτής της δήλωσης.


Για να εξετάσουμε την δημόσια αυτή δήλωση:

Μεγάλο μέρος των σχολίων στη διαβούλευση που έχει ανοίξει το Υπουργείο Εσωτερικών στο www.opengov.gr/ypes είναι δυστυχώς αποτέλεσμα παραπληροφόρησης. Κάποτε δε προδίδουν ότι οι γράφοντες δεν έχουν καν αναγνώσει αυτό το ίδιο το νομοσχέδιο που επικρίνουν ή λασπολογούν. Η αβάσιμη κινδυνολογία περί αλλοίωσης του έθνους και περί φυλετικής διαφοροποίησης, είναι απαράδεκτη σε μια δημοκρατία και κάποτε ποινικά κολάσιμη. Μπορεί να προκαλέσει μόνο θύματα βίας, δυσανεξίας, χειραγώγησης, απογοήτευσης και ματαίωσης από όλες τις πλευρές. Μέσα στην προσπάθεια δημιουργίας πόλωσης και όξυνσης μέσα από εμπρηστικές διαστρεβλώσεις, δαιμονοποιήσεις και ρατσιστικής έμπνευσης υστερίες, ακόμα και εκείνοι που τις εκφέρουν έχουν να χάσουν. Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις βρίσκονται σαφώς στο μέσο όρο (αν όχι λίγο κάτω από αυτόν) των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών και είναι εύλογες και δικαιολογημένες, όσο και επιφυλακτικές και προσεκτικές. Αξίζει λοιπόν να σημειώσουμε κάποια σημεία που χρήζουν προσοχής από ειδικούς και μη, από τους κατέχοντες πολιτικά αξιώματα αλλά και κυρίως τους απλούς πολίτες:

Οι ακρογωνιαίοι λίθοι της δημοκρατίας είναι, η ανταγορία (το δι­καίωμα της διαφωνίας και των αντιπροτάσεων) και η λαϊκή κυριαρχία (δάμω το κράτος). Έτσι η Δημοκρατία (εκ των λέξεων δήμος + κρατώ) είναι το πολίτευμα (ελληνικό νομικό και πολιτειακό κατόρθωμα), στο όποιο ο δήμος (ο λα­ός) και κρατεί και άρχει (εχει την ισχύ και την εξουσία. Πηγή κάθε εξουσίας σ' αυτή είναι ο λαός, αυτή δε ασκείται μόνον από το λαό, διά του λαού και υπέρ του λαού, υπό τους όρους καί προϋποθέσεις, που με πάγιες συνταγματικές διατάξεις καθορίζονται, καθιερώνεται δηλαδή και ισχύει στο δημοκρατικό πολίτευμα το δόγμα της λαϊκής κυριαρχίας, σκοπός της δε είναι η κατοχύρωση της ελευθερίας όλων των πολιτών.
Αν δεν σας αρέσει η ανάλυσή μου τότε το λεξικό Τριανταφυλλίδη γράφει ότι δημοκρατία είναι πολιτικό σύστημα που στηρίζεται στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και που λειτουργεί με βάση τη βούληση της πλειοψηφίας των πολιτών.
Άρα εάν νομίζετε ότι είστε η πλειοψηφία να προτείνατε από την αρχή δημοψήφισμα και όχι να συκοφαντείτε τους πολίτες που αντιδρούν στο νομοσχέδιο και εκφραστήκανε δημόσια στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών. Εκτός εάν επικεντρώνεστε σε αυτούς που δεν αναρτήθηκαν τα σχόλια τους στην υπόψη ιστοσελίδα που σημαίνει ότι έχετε καλύτερη πληροφόρηση εκ των έσω.
Σημειώνω δε ότι ο όρος μετανάστης για τον αποκαλούμενο «μέσο όρο» είναι για τους νόμιμους και όχι για τους λαθραίους που έγιναν νόμιμοι. ( http://www.integrationindex.eu/topics/2657.html )
ΣΗΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: