Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Από χώρα θα γίνουμε... χώρος!

ΜΕ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Από χώρα θα γίνουμε... χώρος!
Μεγάλο κίνημα αντίστασης κατά της αυτόματης χορήγησης ιθαγένειας - Αντιδράσεις και μέσα στο ΠΑΣΟΚ



Όπως και στο προηγούμενο φύλλο μας επισημαίναμε, η κυβέρνηση με το κατασκεύασμά της περί απόκτησης ιθαγένειας και δικαιώματος ψήφου των μεταναστών κινδυνεύει να πάθει ο,τι έπαθε η κυβέρνηση Σημίτη με το θέμα των ταυτοτήτων!

Είναι τόσες και τέτοιες οι αντιδράσεις, ώστε το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών στην ιστοσελίδα της «ανοιχτής διαβούλευσης»:
- Αφενός προέβη σε μια άθλια λογοκρισία, ανεβάζοντας το 10% μόλις των παρεμβάσεων των πολιτών, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρνητικών!
- Αφετέρου υποχρεώθηκε, μπροστά στο απρόσμενο (;) κύμα αντιδράσεων να προβεί σε «διευκρινίσεις» με μάλλον απολογητικό ύφος.
Παράλληλα βέβαια συνέχισε και τις προηγούμενες ημέρες να επιχειρεί μια άθλια πολιτική τρομοκράτηση εναντίον αυτών που διαφωνούν με το έκτρωμά της, βαφτίζοντάς τους «εθνικιστές», «ξενοφοβικούς», «ακροδεξιούς» και άλλα συναφή, με τη συνδρομή ορισμένων ελεγχόμενων ΜΜΕ και νοικιασμένων δημοσιογράφων.
Στην πραγματικότητα αυτό που τη φοβίζει είναι ότι:
• Πλέον εναντίον αυτού του κατασκευάσματος έχει αναπτυχθεί ένα κίνημα το οποίο ξεπερνά και κόμματα και πολιτικούς και είναι «οριζόντιο», περιλαμβάνοντας πνευματικούς ανθρώπους, δημοσιογράφους, πάνω από 200 ανεξάρτητα μπλογκ σε όλη την Ελλάδα (κάποια άλλα σιωπούν παρέχοντας κάλυψη στην κυβέρνηση...), ορισμένους πολιτικούς, νεολαίους, ανεξάρτητες προσωπικότητες...
Το εύρος αυτού του κινήματος, επαναλαμβάνουμε, είναι πέραν κομματικών ορίων και ιδεολογικών περιχαράξεων, αφού, για παράδειγμα, σ' αυτό το έκτρωμα η κυβέρνηση έχει βρει συμμάχους (αντικειμενικά) από... ΚΚΕ μέχρι ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι τον χώρο των υποστηρικτών (παλιότερα) της κ. Ρεπούση ή της κ. Δραγώνα (σήμερα), ενώ οι αντιδρώντες βρίσκονται εντός όλων των πολιτικών χώρων, εκτός απ' τους μη ενταγμένους σε συγκεκριμένο κόμμα...
Αλλά και η επιχείρηση να βαφτιστούν οι σφόδρα αντιδρώντες... ακροδεξιοί ή ξενόφοβοι έχει γίνει καταγέλαστη (εκτός από επικίνδυνη), αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά και μόνο σε όσους αντιδρούν...



Άλλωστε αντιδράσεις υπάρχουν και εντός του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και στους κόλπους της κυβέρνησης (είναι και αυτοί... ακροδεξιοί;), που ακόμα δεν βγαίνουν προς τα έξω, αλλά δείχνουν πολλά...
Ενώ οι πληροφορίες μας επισημαίνουν ότι και ο Αντ. Σαμαράς θα αντιδράσει έντονα, αν και ορισμένα «εκσυγχρονιστικά» στελέχη της ΝΔ πιέζουν στην κατεύθυνση σύμπραξης με την επίσημη κυβέρνηση!
Ας σημειωθεί ακόμα ότι με εμπεριστατωμένα κείμενά τους και ορισμένοι δημοσιογράφοι ασκούν έντονη κριτική με σοβαρά επιχειρήματα. Και μιλάμε για δημοσιογράφους οι οποίοι κάθε άλλο παρά... ακροδεξιοί θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Για παράδειγμα, ο γνωστός δημοσιογράφος Στ. Λυγερός με κείμενο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» άσκησε σοβαρή κριτική με επιχειρήματα εναντίον του κυβερνητικού αυτού κατασκευάσματος...



Επιβλήθηκε από... ΜΚΟ!



Μάλλον θα ακριβολογούσαμε, αν τονίζαμε ότι δεν πρόκειται ακριβώς για κυβερνητικό κατασκεύασμα, αλλά για κατασκεύασμα συγκεκριμένης ΜΚΟ, μέλος της οποίας είναι κι ο καθηγητής Ν. Αλιβιζάτος. Το επέβαλε στην κυβέρνηση. Κι αν ο ίδιος ο Γ. Ραγκούσης ενδεχομένως δεν έχει αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει, έχουν ωστόσο πάρα πολύ καλά αντιληφθεί ο Γ. Παπανδρέου και ορισμένοι σύμβουλοί του!
Μάλιστα η συγκεκριμένη ΜΚΟ, σύμφωνα με πληροφορίες μας, πριν από περίπου έναν χρόνο, σε επίσκεψη που έκανε στον τότε αρμόδιο υπουργό Πρ. Παυλόπουλο, προσπάθησε να του περάσει τις θέσεις της. Ο Παυλόπουλος αρνήθηκε με επιχειρήματα και η υπόθεση δεν προχώρησε.
Τώρα η ίδια ΜΚΟ μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένη, αφού οι θέσεις της υιοθετήθηκαν απ' το δίδυμο Παπανδρέου-Ραγκούση και πλασάρονται στον λαό ως μέγα... προοδευτικό δημιούργημα!



Για σήμερα θα περιοριστούμε σε δύο επισημάνσεις:
- Πρώτον, στην πικρή επισήμανση που μας έκανε γνωστό ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ότι με αυτό το τερατούργημα «από χώρα θα γίνουμε χώρος»!
- Δεύτερον, ο Παπανδρέου, ο Ραγκούσης και οι λοιποί... προοδευτικοί, ας προβληματιστούν μήπως ο τραγικός χαμός των 17 λαθρομεταναστών, τα πτώματα των οποίων ξεβράστηκαν στις ακτές του Έβρου και της Ροδόπης, είναι μια απ' τις πρώτες παρενέργειες του... προοδευτικού τους κατασκευάσματος. Ας προβληματιστούν...
Σημειώνουμε επιπροσθέτως, ότι ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Χρυσοχοΐδης δεν έβγαλε μιλιά για το τραγικό αυτό περιστατικό. Ούτε επίσης τα λαλίστατα κατά τα άλλα ΜΜΕ και γενικά οι εγκάθετοι της παραπληροφόρησης!
Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν παρόμοιο περιστατικό, τραγικό, συνέβαινε επί ημερών Παυλόπουλου, ας πούμε και μάλιστα έπειτα από μια τυχόν παρόμοια πρωτοβουλία;



Το άρθρο του Στ. Λυγερού

Επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Σταύρος Λυγερός:
«Τα κύματα των παράνομων μεταναστών θυμίζουν τις γενιές αυθαιρέτων. Κάθε νομιμοποίηση τροφοδότησε το επόμενο κύμα, ενισχύοντας την εντύπωση ότι όποιος μπαίνει στην Ελλάδα παρανόμως κατά κανόνα δεν τον διώχνουν και κάποια στιγμή νομιμοποιείται. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, όμως, πάει πιο μακριά. Στήνει μια βιομηχανία ελληνοποιήσεων με υπαρκτό επιχείρημα την κάλυψη κοινωνικών-ανθρωπιστικών αναγκών. Πίσω απ' αυτό, όμως, υπάρχει και το ιδεολόγημα του πολυεθνικού/πολυπολιτισμικού μοντέλου, αλλά και ψηφοθηρική σκοπιμότητα. Οι μαζικές ελληνοποιήσεις και η παραχώρηση στους μετανάστες δικαιώματος ψήφου στις δημοτικές εκλογές θα εξασφαλίσουν στο ΠΑΣΟΚ ένα ισχυρό πριμ, τουλάχιστον στην κρίσιμη αναμέτρηση του 2010».

Κίνητρο... εισβολής!



Και συνεχίζει ο αρθρογράφος της «Κ»:
«Η παραχώρηση ιθαγένειας πρέπει να εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής. Τέτοια πολιτική, όμως, δεν υφίσταται. Εξ ου και το πρόβλημα συνεχώς οξύνεται. Αντί να θεσμοθετήσει αντικίνητρα για να συρρικνώσει τις ροές παράνομων μεταναστών, η κυβέρνηση Παπανδρέου μεθοδεύει βιομηχανία πολιτογραφήσεων, που εκ των πραγμάτων λειτουργεί ως κίνητρο.
Είναι προφανώς επιβεβλημένο να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια τα παιδιά νόμιμων μεταναστών, που γεννήθηκαν, ζουν και πάνε σχολείο στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να ισχύει το ίδιο για παιδιά που εισήλθαν παρανόμως με τους γονείς τους στην Ελλάδα. Δεν αρκεί να έχουν φοιτήσει μερικά χρόνια σε ελληνικά σχολεία, για να τους δίνεται η ιθαγένεια. Οι αιτήσεις πρέπει να εξετάζονται με θετική διάθεση, αλλά κατά περίπτωση».



Ανοίγουν επικίνδυνο παράθυρο


«Η εύκολη παραχώρηση ιθαγένειας στα παιδιά είναι μόνη της ένα κίνητρο για τους παράνομους μετανάστες να τεκνοποιήσουν. Το κίνητρο αυτό καθίσταται πολύ πιο ισχυρό από τη διάταξη που προβλέπει ότι όποιο παιδί γεννηθεί στην Ελλάδα και είναι ''άγνωστης ιθαγένειας'' ή δεν μπορεί να αποκτήσει άλλη ιθαγένεια θα παίρνει αυτομάτως την ελληνική. Η διάταξη αυτή (υπάρχει και στον κώδικα που ψηφίστηκε το 2004) είναι ασαφής και ανοίγει ένα επικίνδυνο παράθυρο».



Αυτά που δεν βλέπει ο Ραγκούσης
«Το μήνυμα πως η Ελλάδα δίνει σχετικά εύκολα ιθαγένεια θα φθάσει στις χώρες προέλευσης των παράνομων μεταναστών και θα τροφοδοτήσει το ρεύμα παράνομης μετανάστευσης. Αυτή τη φορά, μάλιστα, θα έρχονται ζευγάρια και οικογένειες. Οι ταλαίπωροι αυτοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τις δυνατότητες του νόμου για να τις εκμεταλλευθούν. Τις γνωρίζουν, όμως, τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης και οι δικηγόροι τους».



ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: