Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ Δ.Π.Θ. ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ



Έχει γραφτεί από http://thrakinews.blogspot.com/




Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ως χώρο όπου κατά καιρούς εξελίσσονται σκάνδαλα, ίντριγκες και διαγκωνισμοί, όμως όπως αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά, αποτελεί και χώρο έρευνας και καινοτόμων δράσεων στον χώρο της επιστήμης. Το νεότερο επίτευγμα για το οποίο μπορεί να αισθάνεται περήφανη η ακαδημαϊκή κοινότητα του Δημοκριτείου είναι μία επαναστατική μέθοδος πρόβλεψης των σεισμών, η οποία βέβαια βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της επιστημονικής έρευνας. Της ερευνητικής ομάδας προΐσταται ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, πατέρας Γεώργιος Αναγνωστόπουλος.

π. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: «ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ»

Σύμφωνα με δηλώσεις του στην «Θ», ο πατέρας Αναγνωστόπουλος, επιβεβαίωσε τα όσα δήλωσε στο Τύπο και πιο συγκεκριμένα στην εφημερίδα «Τα Νέα», μετά το τέλος του 9ου Συνεδρίου της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 20 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2009, χωρίς όμως να θέλει να επεκταθεί περισσότερο, δεδομένου ότι «η έρευνα βρίσκεται ακόμη εν εξελίξει και υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μέχρι να υπάρξει κάτι νεότερο ν’ ανακοινώσουμε».



Η «ΒΡΟΧΗ» ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΩΝ

Σύμφωνα πάντως με τις δηλώσεις του πατέρα Αναγνωστόπουλου, μετά το τέλος του προαναφερθέντος συνεδρίου, η ερευνητική ομάδα στην οποία προΐσταται μελέτησε 14 σεισμούς με μέγεθος μεγαλύτερο από 6,7 ρίχτερ που σημειώθηκαν από τα μέσα του 2004 μέχρι και το τέλος του 2008 στην ευρύτερη περιοχή της Ιαπωνίας. Με η βοήθεια ενός δορυφόρου κατάλληλα εξοπλισμένου, του DΕΜΕΤΕR, διαπίστωσαν ότι μερικές ημέρες ή αρκετές ώρες πριν από την εκδήλωση του φαινομένου κάτι παράξενο συνέβαινε στο Διάστημα, όχι μακριά από εμάς.
Μεγάλες ποσότητες ηλεκτρονίων άρχιζαν να εφορμούν προς τη Γη και μάλιστα προς τις περιοχές εκείνες που σημειωνόταν ο σεισμός. Εντυπωσιακό επίσης είναι ότι στη συνέχεια η «βροχή» αυτή των ηλεκτρονίων σταματούσε, περίπου 2-3 ώρες πριν από την εκδήλωση του σεισμού, δίνοντας έτσι ένα δεύτερο προειδοποιητικό σήμα.


Το περίεργο αυτό φαινόμενο παρατηρήθηκε καθαρά τουλάχιστον στις 9 από τις 14 περιπτώσεις σεισμών που μελετήθηκαν και οι Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι αποτελούν τη μοναδική ερευνητική ομάδα παγκοσμίως που μελετά σε βάθος αυτόν τον συσχετισμό, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για τη μελλοντική χρησιμότητα της μεθόδου που έχουν αναπτύξει. Η ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων της πολύχρονης αυτής έρευνας έγινε στο πλαίσιο του 9ου Συνεδρίου της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 20 έως τις 24 Σεπτεμβρίου.
Η περιοχή απ’ όπου ξεκινά η «βροχή» των ηλεκτρονίων για να φθάσει στη Γη, πριν από την εκδήλωση ενός ισχυρού σεισμού, βρίσκεται σε απόσταση 30.000 έως 40.000 χιλιομέτρων μακριά από τον πλανήτη μας. Δηλαδή πολύ πιο κοντά από τη θέση όπου βρίσκεται το φεγγάρι (400.000 χιλιόμετρα). Σε αυτήν την περιοχή, που ονομάζεται «ζώνη Βαν Άλεν», βρίσκεται παγιδευμένος μεγάλος πληθυσμός από φορτισμένα σωματίδια. Ο πατέρας Γ. Αναγνωστόπουλος λέει στα «ΝΕΑ» ότι από την περιοχή αυτή ξεκινά ένα μεγάλο κύμα ροής από ηλεκτρόνια προς τον πλανήτη μας λίγες εβδομάδες ή μερικές ημέρες πριν από την εκδήλωση του σεισμού και σταματάει απότομα λίγες ώρες προτού ο σεισμός εκδηλωθεί»



Καθώς λοιπόν τα ηλεκτρόνια ταξιδεύουν προς τη Γη, το «μάτι» των Ελλήνων επιστημόνων τα «συλλαμβάνει». Ο ειδικός δορυφόρος που αναπτύχθηκε από το Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Ερευνών της Γαλλίας (CΝΕS) βρίσκεται σε απόσταση περίπου 700 χιλιομέτρων από τη Γη και είναι αυτός ακριβώς που δίνει στους ειδικούς από πρώτο χέρι τις απαραίτητες πληροφορίες για τους διαστημικούς ταξιδιώτες που εφορμούν στην περιοχή του πλανήτη μας η οποία πρόκειται να συγκλονιστεί από μια μεγάλη δόνηση. Με άλλα λόγια, ο δορυφόρος έχει επωμιστεί το έργο της ανίχνευσης και της αποκωδικοποίησης των ηλεκτρομαγνητικών σημάτων στο Διάστημα, σε κοντινή απόσταση από εμάς, τα οποία σχετίζονται με φυσικά φαινόμενα όπως οι σεισμοί και οι ηφαιστειακές εκρήξεις.
Τα δεδομένα που συγκεντρώνει ο δορυφόρος για την ποσότητα, την ταχύτητα και τη διεύθυνση που ακολουθούν τα σμήνη των ηλεκτρονίων, καθώς κινούνται ταυτόχρονα γύρω από τη Γη αλλά και με κατεύθυνση από Βορρά προς Νότο και αντίστροφα, οι ειδικοί τα επεξεργάζονται στο Εργαστήριο Ηλεκτρομαγνητισμού του Δ.Π.Θ.


Η μέθοδος που έχουν αναπτύξει οι Έλληνες ειδικοί με τη βοήθεια της δορυφορικής παρατήρησης βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο.
Μερικές ημέρες ή αρκετές ώρες πριν από την εκδήλωση του φαινομένου, κάτι παράξενο συνέβαινε στο Διάστημα, όχι μακριά από εμάς
Τα πρόδρομα φαινόμενα
- Αμερικανοί ειδικοί προσπαθούν με δορυφόρους να καταγράψουν ατμοσφαιρικές διαταραχές όπως μεταβολές στη θερμοκρασία, την υγρασία, την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και σε άλλους παράγοντες που παρατηρούνται πριν ή μετά τους σεισμούς. Η μέθοδος δεν έχει τελειοποιηθεί.
- ΒΑΝ. Επιχειρεί εδώ και δεκαετίες να αξιολογήσει προσεισμικά ηλεκτρικά σήματα μετρώντας την ενέργεια που απελευθερώνεται από τον φλοιό της Γης στην επιφάνειά της. Η αξιοπιστία της έχει αμφισβητηθεί εντονότατα.


- Συμπεριφορά ζώων.

Κινέζοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα φίδια μπορούν να αισθανθούν τον σεισμό σε απόσταση 120 χλμ. πέντε ημέρες πριν από τη δόνηση. Δεν το έχουν αποδείξει.

- Πρόδρομα φαινόμενα.


Συμβαίνουν στον φλοιό της Γης πριν από την εκδήλωση μεγάλου σεισμού. Στη χώρα μας έχουν καταγραφεί τέτοια φαινόμενα όπως η αύξηση της θερμοκρασίας της θάλασσας. Ωστόσο, δεν εμφανίζονται πάντα και δεν αποτελούν αξιόπιστο δείκτη.
- Στην Ιταλία. Ο ερευνητής Τζιανπάολο Τζουλιάνι που μετράει τις ποσότητες ενός ραδιενεργού αερίου, του ραδονίου, οι οποίες απελευθερώνονται στην επιφάνεια από το υπέδαφος πριν από τον σεισμό υποστήριξε πως προέβλεψε τον καταστροφικό σεισμό στη Λ’ Άκουιλα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΛΗΓΑΡΔΑΚΗΣ
syligardakisg@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: