Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Παραχάραξη της ελληνικής ιστορίας: Μακεδονία και Διαδίκτυο

Μια μικρή περιήγηση στο διαδίκτυο αποδεικνύει περίτρανα πόσο αφελής είναι η άποψη που υιοθετείται από μερικούς στην Ελλάδα, ότι ο γεωγραφικός προσδιορισμός στην ονομασία των Σκοπίων θα κάνει εμφανή τον διαχωρισμό ανάμεσα στην οντότητα των Σκοπίων και στη Μακεδονία και θα αποσοβήσει τον κίνδυνο οικειοποίησης της ελληνικής ιστορίας.Και δεν αναφερόμαστε, πλέον, στις σκοπιανές ιστοσελίδες.

Δυστυχώς, ακόμη και ιστοσελίδες «σοβαρών» οργανισμών και πανεπιστημίων υιοθετούν την προπαγάνδα και τη μυθοπλασία των Σκοπίων. Πρωτοστατούν αμερικανικές και εβραϊκές ιστοσελίδες, δίνοντας κύρος στα παραμύθια των Σκοπίων.Αμερικανικές ιστοσελίδεςΜια από αυτές είναι η ιστοσελίδα history of nations.net, αμερικανικής προέλευσης, η οποία γράφει τα εξής στο λήμμα για τα Σκόπια:


The ancient territory of Macedon included, in addition to the areas of the present-day Macedonia, large parts of present-day northern Greece and southwestern Bulgaria. This ancient kingdom reached its height during the reign of Alexander III ("the Great). (Η αρχαία περιοχή της Μακεδονίας περιελάμβανε μαζί με τις περιοχές της σημερινής Μακεδονίας, μεγάλα τμήματα της σημερινής βόρειας Ελλάδας και της νοτιοδυτικής Βουλγαρίας. Αυτό το αρχαίο βασίλειο έφτασε στο απόγειο της ακμής του κατά τη βασιλεία του Αλέξανδρου ΙΙΙ(«Μεγάλου»)


Throughout much of the Second World War, Bulgaria and Italy occupied Macedonia. Many people joined partisan movements during this time and succeeded in liberating the region in 1944.(Στη μεγαλύτερη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Βουλγαρία και Ιταλία κατείχαν τη Μακεδονία. Πολλοί άνθρωποι έλαβαν μέρος σε αντάρτικα και κατάφεραν να απελευθερώσουν την περιοχή του 1944).Και όλα αυτά κάτω από τη σημαία των Σκοπίων κι, ενώ η αρχική σελίδα διακηρύττει ότι μπορεί μεν να έχει πάρει τα στοιχεία από το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών (!), αλλά συμπεριέλαβε και άλλες πηγές, ώστε να μην εμφανιστεί προκατειλημμένο υπέρ των απόψεων των Η.Π.Α…


Η γνωστή ιστοσελίδα worldatlas.com κάτω από το χάρτη των Σκοπίων (φυσικά, με το όνομα Μακεδονία) γράφει τα εξής:


The historic country of Macedonia was once the Kingdom of Macedon, ruled by Alexander the Great (355-325 BC).(Η ιστορική(! )χώρα της Μακεδονίας ήταν κάποτε το Βασίλειο της Μακεδονίας, που κυβερνούνταν από τον Αλέξανδρο το Μέγα)Ακόμη και το περίφημο Lonely Planet, με το οποίο συχνά οι ελληνικές εφημερίδες διαφημίζουν τη συνεργασία τους, στην ιστοσελίδα του για την ιστορία των Σκοπίων, όχι μόνο αγκαλιάζουν την προπαγάνδα των σκοπιανών, αλλά και εμμέσως πλην σαφώς ασκούν κριτική στην ελληνική στάση έναντι της ονομασίας των Σκοπίων:

Historical and geographical Macedonia is divided between the Republic of Macedonia, the Greek province of Macedonia and a corner of Bulgaria called Pirin Macedonia. The largest portion of the historic Macedonia region is now Greek territory, a point that Greeks are always quick to make when disputing Macedonia’s use of the name. In any case, the region was the homeland of Alexander the Great.

(Η ιστορική και γεωγραφική Μακεδονία είναι διαιρεμένη μεταξύ της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», της ελληνικής επαρχίας της Μακεδονίας και μιας γωνίας της Βουλγαρίας που λέγεται Μακεδονία του Πιρίν. Το μεγαλύτερο ποσοστό της ιστορικής περιοχής της Μακεδονίας είναι ΤΩΡΑ ελληνική επικράτεια, επιχείρημα που οι έλληνες πάντα βιάζονται να αναφέρουν, όταν διαφωνούν στη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας).


Πηγή