Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Το μυστήριο του Σείριου και των Nomnos

Οι Dogon και οι γνώσεις τους για τον ουρανό
Το όνομα Dogon, αντιστοιχεί στα μέλη μίας φυλής που για 5000 και πλέον χρόνια (μέχρι το 1930 περίπου) ζούσε απομονωμένη από την υπόλοιπη ανθρωπότητα, σε μία τοποθεσία στα βορειοδυτικά της Αφρικής. Η παράδοση τους συνδέεται άμεσα με την παρατήρηση του ουρανού και οι ανακαλύψεις τους είναι εντυπωσιακές.
Συγκεκριμένα, γνώριζαν από αιώνες ότι οι πλανήτες κινούνται ελλειπτικά γύρω από τον Ήλιο, ήξεραν για τα περίφημα δακτυλίδια του Κρόνου και για τέσσερις από τους δορυφόρους του Δία. Το πιο συνταρακτικό όμως, είναι πως από κάπου γνώριζαν την ύπαρξη του Σείριου Β (καθώς και ότι είχε τεράστια μάζα σε σχέση με το μέγεθος του, αφού είναι μικρότερος και βαρύτερος από τον Σείριο Α), αστέρα που ανακαλύφτηκε το 1862. Οι Dogon όμως, δεν είχαν ποτέ τα μέσα για να ανακαλύψουν ένα τέτοιο αστέρι, αφού βρίσκονταν σχεδόν σε πρωτόγονη κατάσταση. Τις γνώσεις τους αυτές τις μετέδωσαν σε δύο Γάλλους ερευνητές το 1940. Όμως, φαίνεται πως ήξεραν πολύ περισσότερα
O Temple και η επίσκεψη των Nommos
Ο Robert Temple, που συνέλεξε τα παραπάνω καιδιενέργησε πολλές έρευνες, θέλησε με το βιβλίο του "The Sirius Mystery" (1976), να εστιάσει στις περίεργα πολλές γνώσεις των Dogon: Στο βιβλίο του λοιπόν, δημοσίευσε τα εξής:
Σύμφωνα με μαρτυρίες των ντόπιων, οι Dogon, ακόμα πριν από 5000 χρόνια, ήρθαν σε επαφή με κάποιον εξωγήινο πολιτισμό, άγνωστο πόσες φορές και από εκεί απέκτησαν εντυπωσιακές αστρονομικές γνώσεις. Οι περιγραφές που πήρε από τους ιθαγενείς είναι εντυπωσιακές: Οι επισκέπτες από το υπερπέραν ήταν αμφίβια πλάσματα, μπλε χρώματος, με αγάπη στο νερό. Η καταγωγή τους ήταν από το διαπλανητικό σύστημα του Σείριου και κατέβηκαν στη γη με ένα σκάφος που είχε τρία πόδια. Μάλιστα αναφέρεται και ένα τεράστιο μητρικό σκάφος. Το όνομα των εξωγήινων είναι Nommos και η μάσκα δεξιά, που προέρχεται από τους Dogon ίσως να είναι ένα ομοίωμα του προσώπου τους.

Τα επιχειρήματα των αντιπάλων και των υποστηρικτών του βιβλίου

Φυσικά, οι διαψεύσεις ήρθαν αμέσως: ’λλοι, μιλούν για επικοινωνία με Αιγυπτίους (που είχαν προηγμένη αστρονομία), ενώ πολλοί υποστηρίζουν πως μετά την ανακάλυψη του Σείριου Β, το 1862, Ευρωπαίοι μισθοφόροι ήρθαν σε επαφή με το λαό των Dogon. Επιστήμονες δε, όπως ο Carl Sagan, εκφράζουν την άποψη τους πως ο θόρυβος για την ανακάλυψη ενός δίδυμου αστεριού (το πρώτο την εποχή εκείνη) ήταν σπουδαίο γεγονός και πως θα μπορούσε να είχε φτάσει στα αυτιά των Dogon, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και αυτοί να το ενσωμάτωσαν στην προφορική τους παράδοση, υποστηρίζοντας στην συνέχεια πως το ήξεραν από παλιά.
Επίσης, όσοι επιχειρούν να προσεγγίσουν το θέμα επιστημονικά υποστηρίζουν πως οι Dogon έχουν εξελιγμένη όραση και μπορεί να βλέπουν πράγματα που εμείς δεν μπορούμε, ενώ παρατάσσουν και τις απορίες τους: Γιατί οι Dogon ξέρουν μόνο για τα τέσσερα από τα πολλά φεγγάρια του Δία και γιατί δεν έχουν ιδέα σε ότι αφορά τους πλανήτες που περιστρέφονται γύρω από τα αστέρια Σείριος Α και Β; Τέλος, ένας Βέλγος ερευνητής που συνάντησε τη φυλή των Dogon, είπε στην συνέχεια πως αυτοί δεν γνώριζαν τίποτα για το Σείριο Β.
Με τη σειρά οι οπαδοί του βιβλίου και όσων υποστηρίζει (εδώ να πω, πως βάζω τον εαυτό μου σε όσους πιστεύουν πως κάθε άλλο παρά ανόητος μύθος είναι οι Nommos), αντικρούουνε με τη σειρά τους τα παραπάνω. Ο Βέλγος ερευνητής, πιθανώς δεν πήρε τις πληροφορίες, αφού δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη των ντόπιων, κάτι που συμβαίνει συχνά με τέτοιες απομονωμένες φυλές. Επιπλέον, οι Αιγύπτιοι δεν είχαν εντοπίσει τον Σείριο Β, παρά τη σχέση που έχει το αστέρι αυτό με τη θρησκεία τους, ενώ κανένας έμβιος οργανισμός, όσο εξελιγμένη όραση και να έχει, δεν μπορεί να δει ένα αστέρι, που βρίσκεται δίπλα στον απίστευτα φωτεινό Σείριο Α (έχει φαινόμενο μέγεθος -1,46 και στο βόρειο ημισφαίριο είναι ο πιο λαμπρός ήλιος). Ίσως δε, οι γνώσεις των Dogon να είναι ακόμη μεγαλύτερες και να γνωρίζουν περισσότερα και να μη θέλουν, ή να μην πρέπει να τα αποκαλύψουν (αριστερά το εξώφυλλο του αμφιλεγόμενου βιβλίου).
Ένα εντυπωσιακό στοιχείο και οι τελικές σκέψεις
Δυστυχώς και οι δύο πλευρές στερούνται πραγματικών αποδείξεων και μένουν σε εικασίες και υποθέσεις, οι σε μαρτυρίες των οποίων η αξιοπιστία δύσκολα ελέγχεται. Μολαταύτα, η πλάστιγγα φαίνεται να γέρνει προς την πλευρά όσων υποστηρίζουν πως η περίφημη επαφή του πολιτισμού μας με εξωγήινους, πράγματι έγινε στα βουνά της Βορείου Αφρικής. Και αυτό γιατί, υπάρχει ακόμα το εξής στοιχείο: Οι Dogon υποστηρίζουν πως γύρω από τον Σείριο περιστρέφεται ένα ακόμα ουράνιο σώμα, ένα τρίτο αστέρι, ο Σείριος Γ!!!Με τα αστρονομικά μέσα που διαθέταμε το 1940, ήταν αδύνατο να παρατηρηθεί ο Σείριος Γ. Το 1995 όμως (δεκαετίες μετά τους Dogon), δύο αστρονόμοι δημοσίευσαν μία έρευνα, βάση της οποίας ο Σείριος Γ φαίνεται να είναι πραγματικότητα και υπάρχει στ' αλήθεια. Δυστυχώς, δεν κατάφεραν ακόμα να τον φωτογραφήσουν και η επίσημη αναγνώριση δεν έγινε ακόμα.Η στάση μου στην όλη υπόθεση περί εξωγήινων επισκέψεων, είναι επιφυλακτική. Αν και υποστηρίζω με πάθος την ύπαρξη ζωής έξω από την γη, οι αποδείξεις είναι αυτές που θα διαφοροποιήσουν την πραγματικότητα από τη φαντασία για μία ή παραπάνω επισκέψεις πολιτισμένων όντων στο γαλάζιο πλανήτη. Οι περισσότερες ανάλογες ιστορίες, στερούνται αποδείξεων. Αν όμως, υπάρχει πράγματι ο Σείριος Γ, τότε, δεν θα έπρεπε να πιστέψουμε στις ιστορίες των Dogon?
More info:
Διαβάστε απόψεις σχετικά με τους Dogon, το περίφημο Matrix και πολλά άλλα, πατώντας εδώ(www.crystalinks.com/sirius.html). Δυστυχώς το site είναι στα αγγλικά και ίσως να μην είναι εφικτό για όλους, να διαβάσουν το κείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: