Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009

Οπτικές ίνες σε ρόλο κατασκόπου

Βρετανική εταιρεία ανάπτυξης στρατιωτικής τεχνολογίας και συστημάτων ασφαλείας διαμόρφωσε μια πρωτοποριακή τεχνολογία χάρη στην οποία τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα οπτικών ινών θα μετατρέπονται σε εξαιρετικής ευαισθησίας μικρόφωνα. Την τεχνολογία ανέπτυξε η εταιρεία Qinetiq και, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, θα είναι δυνατός ο εντοπισμός ακόμη και ενός ατόμου που περπατάει σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το σημείο της παρακολούθησης. Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στον έλέγχο και στην προστασία ευαίσθητων σημείων όπως το σιδηροδρομικό δίκτυο, τα αεροδρόμια, τα δίκτυα αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου και οι συνοριακές γραμμές.
Ηδη οι πρώτες δοκιμές της τεχνολογίας έχουν γίνει και τα αποτελέσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά.
Οι εταιρείες ενέργειας βλέπουν στη νέα τεχνολογία μια πιθανή λύση για τις κλοπές εξαρτημάτων από τους αγωγούς ή τις ζημιές στους αγωγούς που προκαλούνται από αγροτικές εργασίες, καθώς οι κλοπές και οι ζημιές έχουν ως αποτέλεσμα είτε την πρόκληση εκρήξεων- ενίοτε με θύματα- είτε τη διαρροή πετρελαίου στο έδαφος, με συνέπεια περιβαλλοντικές καταστροφές.
Η τεχνολογία μπορεί επίσης να βοηθήσει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των σαμποτάζ στα σιδηροδρομικά δίκτυα. Το σύστημα παρεμβαίνει σε ένα δίκτυο οπτικών ινών και δημιουργεί σε αυτό ανά δέκα μέτρα «εικονικά» μικρόφωνα τα οποία καταγράφουν κάθε ήχο από το σημείο στο οποίο βρίσκονται και τον στέλνουν στο κέντρο ελέγχου, όπου γίνεται η επεξεργασία και η αξιολόγησή του.
Αν, για παράδειγμα, ακουστεί ο ήχος σκαψίματος κοντά σε έναν αγωγό ή αν ακουστεί κάποιος ύποπτος ήχος πάνω σε γραμμές τρένων τα κέντρα θα ενημερώνουν άμεσα, ώστε να γίνει έλεγχος σε αυτά τα σημεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: