Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009

Στην Τουρκία όλη η ευθύνη των εκτελέσεων

Τα διάτρητα κρανία καταμαρτυρούν τις εκτελέσεις


Συγκλονίζει η θέα των λειψάνων στο ανθρωπολογικό εργαστήριο. Σήμα κατατεθέν των Τούρκων οι εκτελέσεις με χαριστική βολή στο κρανίο.

ΑΤΤΙΛΑΣ
Εφάρμοζε εθνικό ξεκαθάρισμα

Συγκλονίζει την ψυχή κάθε Ελληνοκύπριου πατριώτη η φοβερή αποκάλυψη τής εν ψυχρώ δολοφονίας των πέντε αιχμαλώτων στα υψώματα του Τζιάους. Οι Αντωνάκης Κορέλλης, Πανίκος Νικολάου, Χριστόφορος Σκορδής, Ιωάννης Παπαγιάννης και Φίλιππος Χατζηκυριάκου εκτελέστηκαν με χαριστική βολή στο κρανίο από τους εισβολείς και τους Τουρκοκυπρίους μουτζαχίτ.
Τα παιδιά της Κύπρου έπεσαν στις ερπύστριες των τανκς του Αττίλα και στους φανατικούς Τουρκοκυπρίους μουτζαχίτ που ήθελαν να ξηλώσουν καθετί ελληνικό από την κατεχόμενη γη μας. Τα παιδιά της Κύπρου έδωσαν και την τελευταία σφαίρα πριν πέσουν αιχμάλωτοι στις σιδερόφρακτες ορδές του Αττίλα, που προέλαυναν προς την Αμμόχωστο, μετά που η γραμμή της Μιας Μηλιάς έσπασε.
Είναι γνωστό ότι τα τάγματα της Εθνοφρουράς διατάχθηκαν να καταλάβουν τους θύλακους για να μπορεί να οργανωθεί παλλαϊκή άμυνα εναντίον των εισβολέων χωρίς φόβο από τα μετόπισθεν. Στις μάχες που ακολούθησαν δύο περιοχές αντιστάθηκαν λυσσαλέα. Η περιοχή Τζιάους και η περιοχή Κοκκίνων. Ήταν οι δύο κύριες σφηκοφωλιές της ΤΜΤ που γνώριζε και υπηρετούσε τα διχοτομικά σχέδια της Τουρκίας σε βάρος της πατρίδας μας. Η μάχη του Τζιάους υπήρξε σκληρή και ανελέητη. Υπήρχαν απώλειες και από τις δύο πλευρές και οι Τουρκοκύπριοι κατάφεραν να κρατήσουν μέρος του θυλάκου.

Σε αυτό το κλίμα, με το ολοκαύτωμα να είχε προηγηθεί στη Λάπηθο - Καραβά, στην ίδια την Κερύνεια με τις ομαδικές εκτελέσεις στρατιωτών και αμάχων, στο πέρασμα του Μπέλαπαϊς και αλλού ήταν φυσικό να αναμένεται λυσσαλέα τουρκική αντίδραση και βαρβαρότητες κατά την προέλαση.

Η αλήθεια του Κονούκσεβερ


Ο Τούρκος ανταποκριτής Ερκίν Κονούκσεβερ λέγει εν πολλοίς την αλήθεια. Ο τουρκικός στρατός συνέλαβε τους αιχμαλώτους και τους παρέδωσε σε Τουρκοκυπρίους της ΤΜΤ για εκτέλεση.
Η επιμονή του πολεμικού ανταποκριτή τις τελευταίες μέρες ότι φωτογράφισε και την ταφή μπορεί να έχει στοιχεία αλήθειας. Το πρόχειρο θάψιμο στην περιοχή έγινε επιτόπου για να ακολουθήσει σε κατοπινό στάδιο η απόρριψη στο πηγάδι που ήταν βαθύτερο και πιο ασφαλές για απόκρυψη στοιχείων. Ποιος έδειξε το πηγάδι στις Αρχές διερεύνησης; Η έρευνα έγινε βάσει της μαρτυρίας του Κονούκσεβερ και βάσει άλλων μαρτυριών από το Τζιάος και την Επηχώ. Η γυναίκα του Κορέλλη αναγνώρισε σε μία από τις δώδεκα φωτογραφίες να συνοδεύει όρθιος τον άντρα της ένας συντοπίτης τους Τουρκοκύπριος. Ήταν δηλαδή σίγουρα εκεί Τουρκοκύπριοι συνοδοί του τουρκικού στρατού όταν προέλαυνε και ξεκαθάριζε τις περιοχές από τους Ελληνοκύπριους πατριώτες.

Η αποκάλυψη των Τ/κ της Βασίλειας


Τουρκοκύπριοι της Βασίλειας, από τις λίγες οικογένειες του χωριού, μας αποκάλυψαν τη μακάβρια και χυδαία μέθοδο που χρησιμοποίησαν οι Αττίλες για εκτελέσεις άμαχων αντρών. Όποιον συναντούσαν στην περιοχή της Κερύνειας τον καλούσαν να κατεβάσει το παντελόνι και αν είχε περιτομή του χαρίζονταν αν όχι εκτελείτο επιτόπου.


Τέλειο εθνικό ξεκαθάρισμα του ελληνικού χριστιανικού πληθυσμού και προσπάθεια από τότε για τη δημιουργία τουρκικού κράτους στα σπλάχνα της Κύπρου. Οι άντρες του 256 τ.π που έπεσαν προδομένοι στα χέρια του Αττίλα εκτελέστηκαν, μας αποκαλύπτουν οι ίδιες πηγές Τουρκοκυπρίων. Όσους επιβίωσαν της αιματηρής μάχης τους κράτησαν όλη νύκτα δεμένους στα δέντρα και το πρωί τους εκτέλεσαν με χαριστική βολή. Ήταν, λένε οι πηγές, οι εκτελεσμένοι γύρω στα 20 άτομα. Κακοποιημένοι, φοβισμένοι και φρικτά μόνοι στα χέρια βαρβάρων. Ακόμη και Τουρκοκύπριοι τους λυπήθηκαν και απόλειψαν το «μυστικό». Ο στρατός μας κρατούσε με δυσκολία την κορυφή Κόρνος του Πενταδακτύλου και διευκόλυνε τα τμήματα να απεγκλωβιστούν. Εκεί το πυροβολικό μας έδωσε την απέλπιδα μάχη, με τα παλικάρια του να πέφτουν το ένα μετά το άλλο επί των πυροβόλων τους. Εκεί η ηρωική 181 ΜΠΠ έγραψε κυπριακή ιστορία.

Προκλήθηκαν οι εκτελέσεις;


Το βασανιστικό ερώτημα είναι κατά πόσο οι εκτελέσεις προκλήθηκαν από ελληνικά λάθη. Στους νεότερους κάποιοι επιλέγουν να στέλνουν συγκεχυμένα μηνύματα για να παρουσιαστεί η δική μας προσέγγιση στο θέμα ως εθνικιστική και μονόπλευρη.
Στις μάχες της Λεύκας, Καζιβερών, Ελιάς η Εθνοφρουρά είχε απώλειες. Οι Τουρκοκύπριοι και οι Γιουρούκηδες των περιοχών αυτών αντέταξαν σημαντική αντίσταση γιατί άκουγαν και έβλεπαν τον τουρκικό στρατό εισβολής να διευρύνει το προγεφύρωμά του και να αγγίζει τις περιοχές τους. Μετά από μάχη εκ του συστάδην, ο ηρωικός 3ος λόχος του 256 τ.π. ανέβηκε εφαρμόζοντας πυρ και κίνηση στον Αθίσαλλο και πλεύρισε τα 30 τουρκικά πυροβόλα. Εκεί οι απώλειες ήταν φοβερές.


Με τη βοήθεια πυροβολικού ο θύλακος έπεσε παρά την κάλυψε που έτυχε από την τουρκική αεροπορία. Η συμπεριφορά των Ελληνοκυπρίων στρατιωτών έναντι όλων των αιχμαλώτων ήταν άψογη. Ουδείς εκτελέστηκε και καμία Τουρκοκύπρια δεν εξευτελίστηκε και μειώθηκε όπως έκανε ο τουρκικός στρατός και οι Τουρκοκύπριοι μουτζαχίτ αλλού. Το ίδιο και στο Περιστερωνάρι, στα Καζιβερά και την Ελιά.


Στην Ελιά, μάλιστα, όπου το τάγμα έχασε πέντε από τους καλύτερους στρατιώτες του που πυροβολήθηκαν πισώπλαστα, δόλια από Τούρκους μαχητές που εκδήλωσαν πρόθεση να παραδοθούν δεν υπήρξε αντεκδίκηση. Οι Τουρκοκύπριοι μαχητές παραδόθηκαν μεσούσης της μάχης σε ειρηνευτές που τους μετέφεραν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Λεμεσό.


Έτσι οι εκτελέσεις των Τούρκων δεν μπορούν να δικαιολογηθούν ως προκληθήσες. Η Τουρκία εκτελούσε την Κύπρο στο κάθε της βήμα προελαύνοντας στη γη μας. Οι εκτελέσεις που έγιναν από την ελληνική πλευρά ήταν πράξεις ατάκτων και μη ενταγμένων στα επίσημα σώματα,ενώ οι εκτελέσεις του τυρκικού στρατού ενέπιπταν στο σχέδιο εθνικού ξεκαθαρίσματος.

Τι δείχνει το ανθρωπολογικό εργαστήρι


Το 80% των ταυτοποιημένων λειψάνων φέρει σημάδια εκτέλεσης,αποκαλύπτουν οι άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν καλά τη δουλειά που γίνεται. Το πιο χαρακτηριστικό είναι ο πυροβολισμός στο κρανίο που φαίνεται διάτρητο από τη χαριστική βολή.


Στο μεταξύ,αυξάνονται καθημερινά οι ταυτοποιήσεις λειψάνων από το ανθρωπολογικό εργαστήριο. Με μεγάλη επιμέλεια με διπλούς και τριπλούς ελέγχους στήνεται κομμάτι - κομμάτι η αλήθεια της κυπριακής τραγωδίας.


Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 107 λείψανα αγνοουμένων.


Η δουλειά που απομένει είναι τεράστια. Στα κατεχόμενα αυτή τη στιγμή γίνονται εκταφές σε τέσσερις περιοχές και σημαντικά ευρήματα έρχονται στο φως. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις οι προσπάθειες δεν στέφονται με επιτυχία, αλλά υπάρχει διάθεση να ριχτεί φως και να βγει στην επιφάνεια η αλήθεια.


Οι όροι εντολής της ΔΕΑ είναι περιοριστικοί. Αναζητούνται τα λείψανα των χαμένων και όχι ο τρόπος και οι συνθήκες θανάτου. Η βαρβαρότητα του εισβολέα συγκαλύπτεται κάτω από την επιστημονικότητα της έρευνας, όμως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ακόμη και οι ερευνητές δάκρυσαν στο θέαμα. Τα παιδιά της Κύπρου εκτελεσμένα από τον εισβολέα, πεταγμένα σαν σακιά από αλεύρι σε πηγάδια και ομαδικούς τάφους.


Αυτό που ζητούν πρώτιστα οι συγγενείς, δηλώνει στη «Σ» ο πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Θεοδοσίου, είναι η πλήρης διερεύνηση της τύχης των αγαπημένων τους προσώπων. Να ριχθεί φως στις συνθήκες θανάτου των αγνοουμένων που οι σοροί τους ταυτοποιούνται και παραδίνονται προς ταφή στους οικείους τους. Όσο μακάβρια κι αν είναι η σκηνή αυτό που ζητούν οι συγγενείς είναι να μάθουν την πλήρη αλήθεια για το πώς θυσιάστηκε το παιδί τους και ο δικός τους άνθρωπος στα χέρια των Τούρκων ή στο πεδίο της μάχης.


Μόνο στην κοιλάδα του θανάτου κοντά στο Μπέλαπαϊς 131 σοροί στρατιωτών μας αναμένουν ταυτοποίηση. Γιατί αργούν κάποιοι, γιατί καθυστερεί η διερεύνηση; Για να δώσουμε μήπως κι εμείς εκτελεσθέντες στους Τούρκους και να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις; Τα παιδιά της Κύπρου έγιναν βορά των ορνέων στις παρυφές του Πενταδάκτυλου και κάποιοι έλεγαν ψέματα στους συγγενείς ότι θα γυρίσουν. Κάτι γνώριζαν μερικοί που τους έκαναν κρυφά μνημόσυνο για να αναπαυθεί η ψυχή τους.


Καλόγρια σε γυναικείο μοναστήρι είπε στη Χρυστάλλα Κορέλλη πριν από 8 χρόνια: «Καλό του κάνεις, κακό δεν του κάνεις αν του κάνεις μνημόσυνο και βρίσκεται στη ζωή και κακό δεν του κάνεις». Ήθελε έτσι με σοφό τρόπο να τη βοηθήσει να υπερβεί τους ενδοιασμούς της και να κάνει το σωστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: