Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

"ΔΥΝΑΤΑ" ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Εκλεισε δύο "οικόπεδα" η Τotal στην Κύπρο - "Πακέτο" θέλει η Γαλλία ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου


Η γαλλική Total θα προχωρήσει το 2014 σε εξορύξεις για φυσικό αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά προτίθεται να τρυπήσει και βαθύτερα για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου, σύμφωνα με πληροφορίες. Η Total, η οποία πήρε τα δικαιώματα για διερευνητικές γεωτρήσεις στα οικόπεδα 10 και 11 της κυπριακής ΑΟΖ, θα τρυπήσει και για πετρέλαιο.
Ο υπουργός Εμπορίου της Κύπρου Νεοκλής Συλικιώτης, μετά από συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Total στη Μέση Ανατολή, ανέφερε ότι εντός των ημερών η εταιρεία θα καταθέσει 24 εκατ. ευρώ για τα δικαιώματα υπογραφής των συμβολαίων και παράλληλα θα υποβάλει το αρχικό της πλάνο για τις σεισμογραφικές έρευνες και τις εξορύξεις.


Σύμφωνα με τον κ. Συλικιώτη, κατά τη συνάντηση, ενημερώθηκε ότι η Total θα προχωρήσει στις διαδικασίες για άνοιγμα γραφείων της στην Κύπρο, καθώς και για την πορεία υλοποίησης των υποχρεώσεων της εταιρείας που πηγάζουν μέσα από το συμβόλαιο αναλογικού καταμερισμού που υπεγράφη με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο υπουργός Εμπορίου αποκάλυψε, επίσης, ότι η κυβέρνηση μετά από αίτημα της Noble έδωσε το πράσινο φως στην αμερικανική εταιρεία να παρουσιάζει τα σεισμογραφικά δεδομένα σε άλλες εταιρείες.
Η γαλλική Total, έχει μπει πολύ δυνατά στο παιχνίδι των υδρογονανθράκων και στην Ελλάδα και αυτό μόνο ως θετική εξέλιξη μπορεί  να χαρακτηριστεί ενώ συμμετέχει και στην πρόταση προς την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν για την επιλογή του αγωγού ΤΑΡ, αφού οι μεν αμερικανικές εταιρείες έχουν (βασικά οι Shell και Exxon) στενές σχέσεις με την Τουρκία, οι δε ρωσικές υποψηφιότητες αντιμετωπίζουν σοβαρά πολιτικά προβλήματα και αντιδράσεις από πλευράς δυτικών.
Άλλωστε το παιχνίδι έχει να κάνει με την προσπάθεια μείωσης της εξάρτησης των Ευρωπαίων από τα ρωσικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων, ειδικά του φυσικού αερίου και αυτό "πουλά" η Ελλάδα ως προοπτική αυτή την στιγμή
Η Τοtal έχει εξελιχθεί σε μεγάλο "παίκτη" στα ενεργειακά της Μεσογείου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς έχει μετά την αλλαγή του καθεστώτος αναλάβει την διαχείριση και εκμετάλλευση τεράστιων κοιτασμάτων στην Λιβύη, ενώ "παίζει δυνατά" και στο Ιράκ.
Η χθεσινή επίσκεψη Φ.Ολαντ, είχε άμεση σχέση με την προοπτική η Total να παίξει τον κυρίαρχο ρόλο στα συμβόλαια εξόρυξης που θα μοιραστούν την επόμενη πενταετία στην Ελλάδα σε ότι αφορά την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων. Ρόλο που φαίνεται ότι κερδίζει και στην Κύπρο.
Η Τotla θεωρείται politicaly correct και έχει ισχυρό γεωστρατηγικό άλλοθι για την Ελλάδα έναντι των ΗΠΑ. Σε τελική ανάλυση για την Ελλάδα, είτε "ρωσική" γάτα, είτε "γαλλική" γάτα το θέμα είναι να πιάνει "ποντικια" στην ΑΟΖ
  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: