Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Πλησιάζει νέο οικονομικό σοκ για την ανθρωπότητα


Ο Παγκόσμιος Νομισματικός Πόλεμος δεν φαίνεται να «κοπάζει». Αντιθέτως πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι βρισκόμαστε εν μέσω μίας περιόδου πολύ επικίνδυνης νομισματικής διαμάχης και συνθηκών που δημιουργούν τον κίνδυνο ξεσπάσματος νέου κύματος παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης:
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ομοσπονδιακής τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank), Jens Weidmann, σε πρόσφατη ομιλία του στη Φρανκφούρτη επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι καθώς οι κεντρικές τράπεζες απομακρύνονται ηθελημένα ή αθέλητα από τον πρωταρχικό σκοπό της σταθερότητας των τιμών, οι ανταγωνιστικές υποτιμήσεις που θα καταστήσουν τα προιόντα μιας χώρας πιο προσιτά και θα υποβοηθήσουν στην αύξηση των εξαγωγών αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά. Αυτή η κίνηση ελλοχεύει κινδύνους δημιουργίας παγκόσμιας πληθωριστικής ύφεσης.
Ο Jens Weidmann, μέλος του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προειδοποίησε τον Ιανουάριο για τα επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια που εμπλέκονται με την υποτίμηση του yen Ιαπωνίας. Η Αμερική ήδη εκφράζει φόβους για δραστική μείωση της εμπορικής και παραγωγικής της δραστηριότητας, σε περίπτωση που τα πολιτικά παίγνια προκλητής υποτίμησης του yen τεθούν σε πλήρη ισχύ. Σημειωτέον, μία πιθανή προκλητή υποτίμηση του yen θα επηρεάσει άμεσα και την ευρωζώνη: σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που βρήκαμε εδώ στο pentapostagma.gr η Ιαπωνία συμμετείχε στην αγορά ποσοστού 10,3 τοις εκατό των ομολόγων που εκδόθηκαν τον Ιανουάριο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
Η Ρωσία προειδοποιεί ευθέως ότι ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας του yen φέρνει τον κόσμο στο προσκήνιο ενός «νέου νομισματικού πολέμου». O Alexei Ulyukayev, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας δήλωσε σχετικά σε συνέδριο που έλαβε χώρα στη Μόσχα: «Η Ιαπωνία αποδυναμώνει το yen και ακόμη περισσότερες χώρες μπορεί να ακολουθήσουν την ίδια τακτική».
Σύμφωνα με το Bloomberg, η ανάγκη για πιο αδύναμα νομίσματα και προκλητές υποτιμήσεις δημιουργείται ως μέσο εύρεσης νέων πόρων οικονομικής μεγέθυνσης, καθώς οι νομισματικές και δημοσιονομικές πολιτικές εμφανίζονται μη-βιώσιμες..
Παγκόσμια νομισματική «σκακιέρα» με πολλούς εμπλεκόμενους, ισχυρή κερδοσκοπία και άμεσο κίνδυνο πρόκλησης νέας παγκόσμιας οικονομικής αποσταθεροποίησης.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: