Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

«Γιατί τόσος θόρυβος για την Ελλάδα;


Η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε καταστροφική κατάσταση.Το δημόσιο χρέος της είναι μικρότερο ακόμη και απ' το γερμανικό.
Δεν βλέπω το λόγο γιατί η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι πρόβλημα»,

τονίζει ο διάσημος Γάλλος οικονομολόγος Ζαν Πολ Φιτουσί στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau σε μια συνέντευξη που λέει τα πράγματα με τ΄όνομά τους.
.
Στην παρατήρηση της εφημερίδας ότι η ελληνική οικονομία δέχεται μεγάλες επιθέσεις ο Ζαν Πολ Φιτουσί διευκρινίζει: «Ξεχνάτε πως η βιομηχανία της οικονομίας οφείλει τη διάσωσή της στα...κράτη. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος θόρυβος για την Ελλάδα. Το οικονομικό βάρος της Ελλάδας αντιστοιχεί στο 3% της Ευρωζώνης και έχει λιγότερα χρέη από ότι η Γερμανία».

Υπάρχει όμως περίπτωση να υπάρξει ένα ντόμινο τώρα με την Πορτογαλία και την Ισπανία, ρωτά και πάλι η γερμανική εφημερίδα;
«Η ΕΕ έχει συνολικότερα ένα μικρότερο έλλειμμα στον προϋπολογισμό της και ένα μικρότερο δημόσιο χρέος από ότι οι ΗΠΑ. Από αυτή την άποψη δεν βλέπω κανένα πρόβλημα».
Λίγο παρακάτω συμπληρώνει :

«Η Ελλάδα είναι ένα σύμπτωμα της μή λειτουργίας της ΕΕ. Στη συνθήκη της Λισαβόνας έδεσε μόνη της τα χέρια της με τη ρήτρα ‘no bail out’ η οποία δεν επιτρέπει μια χώρα να αναλάβει τα χρέη άλλων χωρών - μελών της ευρωζώνης. Γιατί δεν εφάρμοσε κανείς αυτό το δόγμα στις τράπεζες;
Εκεί εφαρμόστηκε αυτό το δόγμα για ένα κλάδο, ο οποίος ενδιαφέρεται αποκλειστικά για το δικό του κέρδος και εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος.
Από τους Έλληνες απαιτεί κανείς να σφίξουν το ζωνάρι και να υποφέρουν. Αυτά τα μέτρα λιτότητας δεν ευνοούν την οικονομική ανάπτυξη»..


http://greece-salonika.blogspot.com/2010/02/blog-post_4670.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: