Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Οι μετανάστες ευθύνονται για την έξαρση της φυματίωσης

Επίσημες έρευνες στην Σκωτία, που έγιναν γνωστές μόλις πριν λίγες ημέρες, έδειξαν πολύ μεγάλη αύξηση στα επίπεδα της φυματίωσης που κυμαίνεται στο 10%, με περίπου 452 περιπτώσεις από τις οποίες οι 38 θανατηφόρες. Σύμφωνα με την έρευνα, την κύρια ευθύνη για την αύξηση φέρουν μετανάστες από την νότιο Ασία, την Αφρική και την Ανατολική Ευρώπη. Σύμφωνα με την Επιτροπή Υγείας της Σκωτίας (HPS), οι περιπτώσεις των μεταναστών με φυματίωση από 21% το 2001, έφτασαν στον 49% το 2008. Παρόλο που από το 2005, οι "ευαίσθητες ομάδες" μεταναστών δέχονται διάφορες θεραπείες με σκοπό την ανοσοποίηση τους, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι εξετάσεις πλέον δεν είναι αποτελεσματικές.


Σε χώρες όπως η Αυστραλία, ο οποιοσδήποτε θέλει να μεταναστεύσει από μια χώρα υψηλού κινδύνου, πρέπει στα χαρτιά του να περιλαμβάνει και μια ακτινογραφία στήθους. Η φυματίωση για δεκαετίες στην Ε.Ε. θεωρούταν ως εξαφανισμένη, αλλά έχει τελευταία επανεμφανιστεί λόγω της μετανάστευσης.
Και στην χώρα μας, παρόλο που στατιστικά δεν υπάρχουν - όχι μόνο για θέματα υγείας αλλά και για όλα τα υπόλοιπα - έχουν τα τελευταία χρόνια παρουσιαστεί πάρα πολλά κρούσματα τέτοιων ασθενειών. Δυστυχώς όμως, το Ελληνικό Σύστημα Υγείας, προφανώς δεν δίνει τέτοιου είδους στοιχεία για να ξέρουμε. Αρκετά δε μέρη ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, αποτελούν εστίες μόλυνσης, επικίνδυνες για τον πληθυσμό. Αναρωτιόμαστε αν η "δημοκρατική κυβέρνηση" του ΓΑΠ, θα αποφασίσει να μιλήσει και γι' αυτό το τόσο σημαντικό θέμα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: