Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Έτοιμο για μαζική παραγωγή το νέο τυφέκιο του Τουρκικού Στρατού...ενώ εμείς εισάγουμε ακόμα και τις σφεντόνες!


Έτοιμο για μαζική παραγωγή είναι πλέον το Εθνικό Τυφέκιο της Τουρκίας (Mehmetçik-1), μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών που έγιναν στα πρωτότυπα μοντέλα.
Tα νέα τυφέκια θα κατασκευαστούν εξ ολοκλήρου από την εγχώρια ΜΚΕΚ (Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu), μετά από εξουσιοδότηση του τουρκικού υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας και προορίζονται να αντικαταστήσουν από το 2012 τα υπάρχοντα G3 που χρησιμοποιούν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Το τυφέκιο βασίζεται σε βελτιωμένη έκδοση του επιτυχημένου Ηeckler & Koch HK416 με βάρος 2,6kg και διαμέτρημα 7.62×51mm.
Αντιθέτως, στις ελληνικές καλένδες παραμένει η προμήθεια σύγχρονων τυφεκίων για τον Ελληνικό Στρατό, ο οποίος μάλλον θα συνεχίσει να βασίζεται στο κλασικό G3 των 7,62mm για πολλά χρόνια ακόμη.
Σε παλαιότερη απάντησή του στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Μεϊμαράκης είχε αναφέρει ότι "το υπουργείο εξετάζει διεξοδικά την αναγκαιότητα και την επιχειρησιακή σκοπιμότητα της προμήθειας των τυφεκίων 5,56 χιλιοστών για την κάλυψη των αναγκών του Ελληνικού Στρατού" προσθέτοντας ότι "λαμβάνονται υπ’ όψιν το σύγχρονο πεδίο, στο οποίο καλείται να επιχειρήσει ο Στρατός Ξηράς, καθώς και οι ραγδαία κλιμακούμενες τεχνολογικές εξελίξεις του φορητού οπλισμού, όπως αυτές διαμορφώνονται μέσω της χρήσης διαφόρων εξελιγμένων τύπων τυφεκίων από συμμαχικούς στρατούς". Βέβαια τα παραπάνω έχουν ξεπεραστεί από τα γεγονότα καθώς η πολεμική εμπειρία σε Αφγανιστάν και Ιράκ ανέδειξε την ανεπάρκεια του διαμετρήματος των 5,56mm που χρησιμοποιούν σήμερα οι Ειδικές Δυνάμεις. Υπενθυμίζεται ότι στον ακυρωθέντα διεθνή διαγωνισμό του Ελληνικού Στρατού για 112.370 σύγχρονα τυφέκια είχε επικρατήσει το G36 των 5,56mm κατασκευής της γερμανικής Ηeckler & Κoch.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: