Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Οι Παλαιστίνιοι ιδρύουν κράτος




Η ανακήρυξη θα υποβληθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας
Στις 15 Νοεμβρίου 1988, είχε συνεδριάσει το εξόριστο τότε Παλαιστινιακό Εθνικό Συμβούλιο (PNC) στην Αλγερία και είχε κηρύξει την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης στα κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης και της Λωρίδας της Γάζας, με πρωτεύουσά του την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Ηημερομηνία μνημονεύεται ως Μέρα Εθνικής Ανεξαρτησίας από τους Παλαιστινίους, για τους οποίους, 21 χρόνια μετά, η ανεξαρτησία της πατρίδας τους παραμένει υπόθεση συνεχώς παραπεμπόμενη στις καλένδες της διεθνούς διπλωματίας.
Εχοντας 18 χρόνια τώρα βιώσει τις συνεχείς αποτυχίες τής -νεκρής πλέον και θαμμένης- διαδικασίας ισραηλινοπαλαιστινιακών ειρηνευτικών συνομιλιών, οι Παλαιστίνιοι επέλεξαν τον χθεσινό γιορτασμό της επετείου για να κηρύξουν μονομερώς -σε μη προσδιοριζόμενο, αλλά εύθετο χρόνο- ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης. Χωρίς τη συναίνεση των Ισραηλινών που κατά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Νετανιάχου διατύπωσαν τις πρώτες -κεκαλυμμένες- απειλές.
Ο Παλαιστίνιος επικεφαλής διαπραγματευτής Σάεμπ Ερεκάτ είπε ότι η απογοήτευση τους ωθεί να στραφούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ίδρυση του κράτους τους: «Τώρα -επισήμανε- είναι η καθοριστική στιγμή. Πήγαμε στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για να πετύχουμε λύση των δύο κρατών. Το τέλος του παιχνιδιού φτάνει με το να πούμε στους Ισραηλινούς ότι η διεθνής κοινότητα έχει αναγνωρίσει λύση των δύο κρατών στα σύνορα του '67». Γραπτό επετειακό μήνυμα του Μαχμούντ Αμπάς υποστηρίζει ότι «όλες οι χώρες και διεθνείς δυνάμεις που υποστηρίζουν ελευθερία, δικαιοσύνη και ειρήνη, στηρίζουν τον παλαιστινιακό αγώνα». Ο ίδιος πηγαίνει μεθαύριο στο Κάιρο για να συζητήσει το σχέδιο με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.
Προειδοποίηση Ισραήλ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι «δεν υπάρχει υποκατάστατο των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής και η όποια μονομερής κίνηση θα κατέλυε το πλαίσιο των συμφωνιών ανάμεσά μας και θα προκαλούσε μονομερείς αποφάσεις από την πλευρά του Ισραήλ», ενώ ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας, Εχούντ Μπαράκ, προειδοποίησε ότι αν δεν ξεκινήσουν γρήγορα διαπραγματεύσεις «υπάρχει πιθανότητα να αυξηθεί η υποστήριξη προς τους μονομερώς κηρύσσοντες ανεξάρτητο κράτος Παλαιστινίους».
Στη Ραμάλα, ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής, Σαλάμ Φαγιάντ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αμερικανό γερουσιαστή Τζόζεφ Λίμπερμαν, αναφέρθηκε στο διετές αναπτυξιακό πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει με στόχο να θέσει τις βάσεις διοικητικών υποδομών που «θα προετοιμάσουν την κρατική οντότητα» και που πάει παράλληλα με το σχέδιο κήρυξης ανεξαρτησίας, όπως είπε. Ο γερουσιαστής δεν σχολίασε τα περί ανεξαρτησίας, όμως επαίνεσε τις προσπάθειες του (οικονομολόγου) Φαγιάντ για οικονομική ανάπτυξη.
Οποτε και αν υποβληθεί επισήμως στο Συμβούλιο Ασφαλείας η κήρυξη ανεξαρτησίας, ακόμα και αν δεν βάλουν βέτο υπέρ του Ισραήλ οι ΗΠΑ και τελικά ο ΟΗΕ την επικυρώσει, η υλοποίησή της φαντάζει δυσκολότατη: Δεδομένα αποτελούν ισραηλινός έλεγχος και εγκατάσταση πάνω από 300.000 Εβραίων εποίκων στη Δυτική Οχθη και άλλων 180.000 στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Και στην πάντοτε αποκλεισμένη Γάζα, όπου τον γιορτασμό της χθεσινής επετείου φέτος απαγόρευσε η Χαμάς, η ένταση διαιωνίζεται μεταξύ της και της Φατάχ.
(Πηγές: Associated Press, Reuters, Ma'an News Agency, Haaretz)
Της ΝΤΙΝΑΣ ΒΑΓΕΝΑ
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: