Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Την επιστροφή ελληνικών αγαλμάτων από το Λούβρο ζητά η Τουρκία!!!


Είναι γνωστότατος σε όλους τους Έλληνες ο άγονος αγώνας των πολιτικών της χώρας προκειμένου να επιστραφούν στην χώρα μας τα γλυπτά και τα μάρμαρα του Παρθενώνα, αλλά και πλήθος άλλων διάσημων αρχαιοτήτων τα οποία κλάπηκαν από την Ελλάδα κατά τους προηγούμενους αιώνες.
Παρά τις "προσπάθειες" που έχουν καταβληθεί, δεν κατέστη δυνατό να επιστραφεί σχεδόν τίποτε στην Ελλάδα, αλλά το γεγονός αυτό δεν αποθάρρυνε διόλου τους γείτονές μας, Τούρκους, οι οποίοι απαιτούν την επιστροφή ελληνικών αρχαιοτήτων στην Τουρκία!!!
Την επιστροφή δύο αγαλμάτων, του Δία και του Απόλλωνα, ζητά με επιστολή του από το μουσείο του Λούβρου, ο δήμαρχος της Σμύρνης, Αζίζ Κοτσάογλου, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου.
Όπως έγινε γνωστό ο δήμαρχος της Σμύρνης, με επιστολή του προς το μουσείο του Λούβρου, διεκδικεί τα δύο μαρμάρινα αγάλματα που εκτίθενται στο μουσείο και ανευρέθησαν στο τέλος του 17ου αιώνα στα περίχωρα της Σμύρνης.
Επίσης στην επιστολή του ο Αζίζ Κοτσάογλου, επισημαίνει ότι τα έργα αυτά πρέπει να εκτεθούν σε ένα μουσείο αιγαιακών πολιτισμών το οποίο θα ιδρύσει η πόλη και καλεί το Λούβρο σε "μακρόπνοη συνεργασία" για το θέμα.
Το άγαλμα του Δία είναι ύψους 2,34 μέτρων, ενώ του Απόλλωνα 2,16 μέτρων, σύμφωνα με τη Hurriyet.
Σημειώνεται ότι τα αγάλματα έφθασαν στη Γαλλία και παρουσιάσθηκαν στον Λουδοβίκο XIV. Σήμερα εκτίθενται στο τμήμα ελληνικών, ετρουσκικών και ρωμαϊκών αρχαιοτήτων του μουσείου του Λούβρου.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: