Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Θέμα Ζορμπά και αποκαλύψεις εγγράφων που καίνε....



Λέγεται ότι ο άνθρωπος είναι ένα λογικό ον. Σε όλη μου τη ζωή λοιπόν ψάχνω για στοιχεία που να στηρίζουν αυτήν την άποψη. Αλλά φευ !
Πάντα καταλήγω σε αυτό που έλεγε ο Τσέχος μαθηματικός Kurt Gödel, ότι« Ένα σύστημα δεν μπορεί να είναι και συνεπές και πλήρες. Ένα σύστημα μπορεί να είναι είτε πλήρες και ασυνεπές είτε συνεπές και ελλιπές».
Αρκεί τώρα να αντικαταστήσετε την λέξη «σύστημα» με την λέξη...άνθρωπος για να καταλάβετε το συμπέρασμα μου.

Θέλετε ένα πρόσφατο παράδειγμα όπου η λογική βαδίζει ...σε διαφορετικό δρόμο από αυτόν που εμείς οδεύουμε;
Πριν λίγες ημέρες μιλώντας σε ημερίδα, ο πρώην πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής καταπολέμησης και νομιμοποίησης εγκληματικών εσόδων κ. Γιώργος Ζορμπάς, τόνισε ότι «το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις παγκοσμίως και σε αυτό έχει συνδράμει η ασυδοσία των τραπεζών».

Δεν αντιλέγω , αλλά ο τελευταίος ο οποίος θα έπρεπε να μιλά περί αυτού είναι …ο κ. Ζορμπάς!
Ο άνθρωπος που ως πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής καταπολέμησης και νομιμοποίησης εγκληματικών εσόδων , απάντησε ( εδώ) στις συνεχείς εκκλήσεις της διοίκησης Τράπεζας Πειραιώς , όπου τον ενημέρωνε για «περίεργες κινήσεις» στον λογαριασμό του Χρ. Καραβέλα (SIEMENS) με το... εξής αμίμητο:«Είναι ανεπίτρεπτο να επιχειρείται δίκην τελεσιγράφου, η μετάθεση της ευθύνης του ...απασχολούντος την τράπεζα προβλήματος (...?) επί συγκεκριμένης συναλλαγής, στην Εθνική Αρχή και μάλιστα υπό το αδόκιμο σχήμα αιτήματος ..."παροχής άμεσων οδηγιών και εντολών"».....(?)

Η απουσία της λογικής λοιπόν έγκειται στο γεγονός ότι αυτός ο άνθρωπος , ένα χρόνο μετά ( και αφού τον είχαν εκδιώξει κακήν κακώς από την θέση του), τολμούσε να δηλώνει ότι :«πίσω από την κατάργηση της ανεξάρτητης Αρχής για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος, ενώ ήταν σε εξέλιξη η έρευνα στην υπόθεση της.... SIEMENS , κρύβονται ....σκοπιμότητες». Ναι! Τέτοιο θράσος!
Και φυσικά τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ το «σήκωναν» ως παντιέρα. Και οι ...έλλογοι (?) πολίτες τους πίστευαν!

Η απουσία της λογικής έγκειται στο γεγονός ότι αυτόν τον άνθρωπο καλεί σήμερα ο κ. Γ Παπανδρέου για να ετοιμάσει τους ...«Ράμπο» της Δημόσιας Διοίκησης ( Αναλαμβάνει πρόεδρος Ειδικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για τη συγκρότηση Ενιαίου Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης).

Η απουσία της λογικής επιτείνεται δε και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου γνώριζε( με στοιχεία) για τα τεκταινόμενα του κ. Ζορμπά- πριν τον εκδιώξουν και από εκεί- στην γενική γραμματεία εξοπλισμών .

Συγκεκριμένα όπως είχε αποκαλύψει (με έγγραφα) το «nonpaper300» πριν ένα χρόνο (εδώ) ο εν λόγω κύριος ήταν ο απολύτως «εκλεκτός» του γερμανικού λόμπι εξοπλιστικών συστημάτων.

Ρίξτε μια ματιά στην παραπομπή και στα έγγραφα της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, όπου με την μορφή επείγοντος ενημερώνει τον Γενικό Γραμματέα εξοπλισμών Dr.Γ. Καεμπφ ότι:« η απόφαση μας πρέπει να ληφθεί πριν αποχωρήσει ο κ. Ζορμπάς από το υπουργείο. Γιατί υπάρχει μια και μοναδική ευκαιρία να παρθεί απόφαση προς όφελος μας»!!!!

Η απουσία της λογικής επιτείνεται και από το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής ερωτηθείς με ποιο σκεπτικό επελέγη ο κ. Ζορμπάς για τη συγκεκριμένη θέση, απάντησε ότι : «Αυτή τη διαδικασία για τις επιλογές θα τη ζήλευαν πολλά κράτη στον κόσμο. Φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα, συνεκτιμά μέσα από ...διαφάνεια και αξιοκρατία τα ουσιαστικά προσόντα, την πολιτική εμπειρία, την κοινωνική προσφορά και θα έπρεπε να ....είμαστε υπερήφανοι γι' αυτή (sic!)»!!!

Πως το έλεγε ο Γκόγια; Ο ...ύπνος της λογικής γεννά τέρατα!
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: