Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Κληρονομικά δικαιώματα Ελλήνων στην Τουρκία αναγνώρισε το ΕΔΑΔ



Τα κληρονομικά δικαιώματα Ελλήνων υπηκόων στην Τουρκία αναγνώρισε με χθεσινή απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ΕΔΑΔ .
Σε προσφυγή των Ευάγγελου και Ιωάννη Φωκά από την Ελλάδα, το ΕΔΑΔ έκρινε ότι η Τουρκία παραβιάζει το άρθρο 1 του Πρωτοκόλλου 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για προστασία του δικαιώματος της περιουσίας.
Απέρριψε επίσης τα επιχειρήματα της Τουρκίας αναφορικά με την «αρχή της αμοιβαιότητας».
Η απόφαση είναι πολύ σημαντική, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεση, Αχιλλέας Δημητριάδης, γιατί «θα ανοίξει το δρόμο στην πορεία διεκδίκησης περιουσιών των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη, τους οποίους το τουρκικό κράτος εμποδίζει να κληρονομήσουν τις περιουσίες των προγόνων τους, διότι δεν είναι Τούρκοι υπήκοοι».
Όπως ανέφερε, οι αδελφοί Φωκά ζητούν αποζημιώσεις γύρω στα 19 εκατ. ευρώ για απώλεια χρήσης της περιουσίας τους και διεκδικούν να πάρουν πίσω τα ακίνητα. Αν δεν πάρουν τα ακίνητα πίσω, τότε θα ζητηθούν πρόσθετες αποζημιώσεις για την αξία των ακινήτων.
Η απόφαση αφορά την προσφυγή κατά της Τουρκίας των Ελλήνων υπηκόων Ιωάννη και Ευάγγελου Φωκά, οι οποίοι διεκδικούν τα κληρονομικά δικαιώματα της αδελφής τους Πολυξένης Φωκά- Πιστικά, η οποία απεβίωσε στην Κωνσταντινούπολη το 2000, αφήνοντας μεγάλη περιουσία - δύο επταώροφες πολυκατοικίες- στην περιοχή Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.
Το Τουρκικό Δικαστήριο είχε αποφασίσει ότι η Πολυξένη δεν μπορούσε να κληρονομήσει τους θετούς γονείς της, γιατί ήταν Ελληνίδα.
Μετά το θάνατο της Φωκά οι αιτήσεις των αδελφών της να αναγνωριστούν ως κληρονόμοι απορρίφθηκαν από το Ειρηνοδικείο της Κωνσταντινούπολης και το Ακυρωτικό Δικαστήριο της Άγκυρας. Η προσφυγή στο ΕΔΑΔ κατατέθηκε το Μάρτιο του 2002.
Η υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε την απόφαση του ΕΔΑΔ σημαντική, διότι, όπως ανέφερε, διαπιστώνει παραβίαση του άρθρου 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της Σύμβασης (δικαίωμα στην περιουσία).
«Με την απόφαση αυτή κατοχυρώνεται το κληρονομικό δικαίωμα Ελλήνων πολιτών σε ακίνητες περιουσίες στην Κωνσταντινούπολη και ανοίγει ο δρόμος για την θετική έκβαση και άλλων αντίστοιχων υποθέσεων διεκδίκησης ακίνητης περιουσίας στην Κωνσταντινούπολη» σημείωσε μεταξύ άλλων.
Από "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ"

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: