Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Άκυρη η συμφωνία με την Siemens!

 Άκυρη η εξωδικαστική συμφωνία σύμφωνα με τον χρονικό περιορισμό που δίνονταν για να επικυρωθεί η συμφωνία και δεν ξεπερνούσε τις 45 ημέρες!

Ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, μιλώντας στη Βουλή σε επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία συμβιβασμού με την SIEMENS, έθεσε τη νομική βάση για ακυρότητα της συμφωνίας!


Όπως σήμερα το Olympia.gr δημοσιεύει δύο κρίσιμα έγγραφα τεκμηριώνουν την ακυρότητα: είναι α) το επίσημο κείμενο της συμφωνίας (και συγκεκριμένα η επίσημη μετάφραση από την Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών) όπου αναφέρεται πότε ξεκινά η ισχύς της συμφωνίας και

β) η σελίδα (πάλι από το επίσημο κείμενο της συμφωνίας με τις σφραγίδες της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.λπ.) που δείχνει ότι η SIEMENS υπέγραψε την
συμφωνία στις 7 Μαρτίου 2012 και ο Γ. Στουρνάρας στις 22 Αυγούστου 2012.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε στη Βουλή αυτό το «κρυφό» σημείο της σύμβασης ανάμεσα στο δημόσιο και την SIEMENS: η συμφωνία θεωρείται άκυρη αν η ελληνική Βουλή δεν την κυρώσει μέσα σε 45 μέρες από την ημέρα που την υπογράψει η SIEMENS.

Και όπως έδειξαν τα επίσημα έγγραφα, η SIEMENS την υπέγραψε στις 7 Μαρτίου 2012. Οι 45 μέρες έληγαν στις 22 Απριλίου, άρα η κύρωση της συμφωνίας (που ακόμη δεν έχει γίνει από την Βουλή) είναι εκπρόθεσμη, και όταν μία διεθνής σύμβαση κυρώνεται εκπρόθεσμα, απλά είναι άκυρη!!!Το πρόβλημα υποχρεώθηκε να παραδεχτεί μετά από 4 ώρες συζήτησης και ο Υπουργός Οικονομικών.ImageImage
Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ο Γ. Στουρνάρας είπε: «Το Νομικό Συμβούλιο με συμβούλευσε να υπογράψω. Το μόνο που μου είπε είναι ότι πρέπει να καταθέσω στη Βουλή μία διάταξη σε ένα νόμο που να αναφέρει ότι η σύμβαση αρχίζει από τη στιγμή που υπογράφτηκε και από τα δύο μέρη. Άρα από τις 22 Αυγούστου αρχίζει για να μην έχουμε προβλήματα ακυρότητας». Δηλαδή, σύμφωνα με τα νομικά του κ. Υπουργού, μία νομοθετική διάταξη στη Βουλή (που είναι μονομερής ενέργεια) μπορεί να αλλάξει μία διεθνή συμφωνία.

Αν είναι έτσι, θα μπορεί να αλλάξει π.χ. και το ύψος της αποζημίωσης που πρέπει να πληρώσει η γερμανική εταιρεία! Αμφιβάλει τώρα κανένας ότι η συμφωνία είναι άκυρη και θα προσβληθεί στα δικαστήρια;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: