Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ελληνικό σύστημα παθητικής αναγνώρισης υπόσχεται να κάνει τα τουρκικά F-35 ... "ορατά"!


Την περασμένη εβδομάδα η Τουρκία με ένα μπαράζ ανακοινώσεων έσπευδε να δημοσιοποιήσει – προφανώς με ενδιαφερόμενο αποδέκτη την χώρα μας – τις αεροπορικές βάσεις που θα υποδεχθούν τα F-35, καθώς και την έναρξη των έργων υποδομής στις βάσεις αυτές.
Γνωρίζοντας οι Τούρκοι ότι η οικονομική κρίση και η τρόικα απαγορεύουν ακόμη και την σκέψη προμήθειας μαχητικών τελευταίας γενιάς από την Πολεμική Αεροπορία μας, έρχονται να υπερτονίσουν, όχι πρώιμα, την επερχόμενη, δραματική, αλλαγή στην ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο.
Μια ομάδα Ελλήνων επιστημόνων από την Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία και επικεντρώνοντας τις έρευνές της στην ανάγκη διάτρησης της stealth "ασπίδας" του F-35 προχώρησε στην έρευνα και κατά δεύτερον στην ανάπτυξη ενός πρωτότυπου συστήματος το οποίο "υπόσχεται" να κάνει τα F-35 και άλλους στόχους L.O. από «αόρατους» σε άμεσα ανιχνεύσιμους, από την ώρα που θα τροχοδρομούν στις τουρκικές βάσεις.
Το πρόγραμμα έχει λάβει τον τίτλο "Ελληνικό Παθητικό Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης" – HEMPAS (CCIAS) – η επιχειρησιακή αξιοποίηση του οποίου πιθανολογείται ότι έχει καλές προοπτικές να αφαιρέσει από το F-35 το βασικό όπλο του, δηλαδή την χαμηλή παρατηρησιμότητα.
Ο κορμός της «Επιστημονικής Ομάδας Θεσσαλονίκης» αποτελείται από πέντε εξειδικευμένους και έμπειρους επιστήμονες, οι οποίοι  εργάζονται επί αρκετά χρόνια επάνω στην ανάπτυξη τεχνικών εντοπισμού χαμηλού ίχνους μέσω δικτύου πολυστατικών παθητικών ραντάρ. 
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πολλοί Αρχηγοί Επιτελείων (Π. Χηνοφώτης, Δ. Γράψας και   Φ. Φραγκούλης κλπ) έχουν στηρίξει την προσπάθειά τους που τώρα φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς. 
Η τελική τεχνική πρόταση της Ομάδας, θα περιλαμβάνει ταυτόχρονο παθητικό πολυστατικό εντοπισμό στόχων L.O (UAV), εντοπισμό- μέσω προσομοίωσης- του F-35 και εντοπισμό ελικοπτέρων υπό παρεμβολή ικανού εδαφικού ανάγλυφου.
Το σύστημα δείχνει ότι μπορεί να δουλέψει και είναι ελληνικό. Οι δοκιμές ξεκινούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: