Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Οι εφαρμογές Android συλλέγουν προσωπικές πληροφορίες ακόμα κι όταν δεν τις χρησιμοποιούμε

Ερευνητές του MIT (Massachusetts Institute of Technology) ανέλυσαν 36 δημοφιλείς Android apps, και ανακάλυψαν πως πολλά από αυτά, συλλέγουν τις προσωπικές πληροφορίες μας, ακόμη και όταν δεν τα χρησιμοποιούμε.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το δημοφιλές παιχνίδι Αngry Birds, μέσω του οποίου η κατασκευάστρια εταιρία Rovio,  καταγράφει τα γεωγραφικά δεδομένα των χρηστών από το GPS και το Wi-Fi τους.


Άλλο ένα παράδειγμα, είναι το παιχνίδι Bowman, το οποίο καταγράφει το ιστορικό του Web browsing των χρηστών, για αρκετή ώρα αφού
σταματήσουν να παίζουν. Επίσης, η εφαρμογή WhatsApp, διαβάζει τα address books των χρηστών, συνεχώς.
Οι ερευνητές έψαξαν εφαρμογές μόνο στην πλατφόρμα του Android, πιθανότατα γιατί είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα και πιο εύκολα προσβάσιμη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το ίδιο συμβαίνει φυσικά και με εφαρμογές του iPhone και του iPad.
Βεβαίως, οι developers περιορίζονται ως προς τι μπορούν να κάνουν με τα δεδομένα των χρηστών που συλλέγουν και οι εφαρμογές όσων παραβιάζουν τους κανόνες, αφαιρούνται από το Google Play. Το αντικείμενο της έρευνας όμως, είναι να αναδείξει τις επιπτώσεις που έχουν στην ιδιωτικότητα των χρηστών, τα διάφορα apps.
Οι εφαρμογές έχουν μπορούν να συλλέγουν τις πληροφορίες των χρηστών μόνο όταν είναι σε χρήση η εφαρμογή τους, αλλά το ερώτημα είναι για ποιο λόγο συνεχίζουν να συλλέγουν δεδομένα όταν οι χρήστες δεν τις χρησιμοποιούν;


Πηγή: http://www.blogtv.gr
Από το filoumenos

Δεν υπάρχουν σχόλια: