Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Φιλμ μεταμορφώνει τα παράθυρα σε φωτοβολταϊκά!


Φιλμ μεταμορφώνει τα παράθυρα σε φωτοβολταϊκά!Ενα φιλμ που βασίζεται στην τεχνολογία των νανοκρυστάλλων και μπορεί να μεταμορφώσει την επιφάνεια επικόλλησής του σε φωτοβολταϊκό σύστημα δημιούργησε η νορβηγική εταιρεία ΕnSol ΑS σε συνεργασία με βρετανούς ειδικούς από το Πανεπιστήμιο του Λέσεστερ.

«Ενα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι το γεγονός ότι το διάφανο φιλμ μπορεί να κολληθεί απευθείας επάνω στο τζάμι των παραθύρων, μετατρέποντας έτσι ένα ολόκληρο κτίριο σε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας » αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ομάδας του Πανεπιστημίου του Λέσεστερ, καθηγητής Κρις Μπινς.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μόνη αλλαγή που θα μπορεί κανείς να παρατηρήσει στο τζάμι μετά την επικόλληση του οικολογικού φιλμ θα είναι το ελαφρώς σκουρότερο χρώμα του, το οποίο θα μπορεί να λειτουργεί και ως μόνωση από την έντονη ηλιοφάνεια. Το «αυτοκόλλητο» υλικό θα μπορούσε, όπως υποστηρίζουν, να εφαρμοστεί ακόμη και απευθείας στους τοίχους των κτιρίων ή στις οροφές αυτοκινήτων.

« Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για την κάλυψη μεγαλύτερων επιφανειών, καθώς πρόκειται για μια πολύ πιο οικονομική τεχνικήσε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες » λέει ο καθηγητής. Στόχος των επιστημόνων είναι τώρα η τελειοποίηση της πατέντας προκειμένου η αποδοτικότητά της να ξεπερνά το 20%.

Πηγή: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=49&artid=353941&tid=448&dt=12/09/2010#ixzz0zPy2Fafx


Δεν υπάρχουν σχόλια: