Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ερχονται νέες προσφυγές κατά του μνημονίου


Κλιμάκωση των προσφυγών κατά της αντισυνταγματικότητας του μνημονίου που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα και ψηφίστηκε από τη Βουλή αναμένεται από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Μια σειρά από φορείς αλλά και μεμονωμένοι πολίτες ετοιμάζονται να προσφύγουν στα αρμόδια δικαστήρια, ενώ εντός του επόμενου μήνα θα συζητηθεί ούτως ή άλλως στο Συμβούλιο της Επικρατείας η πρώτη μαζική προσφυγή που κατατέθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας και άλλους εννέα φορείς αλλά και είκοσι δύο ιδιώτες που ζητούν την ακύρωση όλων των περικοπών που έχουν γίνει σε μισθούς και συντάξεις εργαζομένων καθώς κάτι τέτοιο είναι κόντρα στις επιταγές του Συντάγματος. Την προσφυγή, εκτός από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, υπογράφουν η ΑΔΕΔΥ, η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Ομοσπονδία Εργατικών Στελεχών Ελλάδος, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Αξιωματικών Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, η Λέσχη Αεροπορίας Στρατού και ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κρήτης.

Οι λόγοι που καθιστούν το μνημόνιο αντισυνταγματικό κατά τους παραπάνω φορείς είναι τρεις και στους ίδιους αναμένεται να «πατήσουν» και όλοι όσοι προσφύγουν από τις αρχές του φθινοπώρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

- Ο πρώτος αφορά τη διαδικασία ψήφισης του σχετικού νόμου. Οπως τονίζεται στην προσφυγή, παρά το γεγονός ότι ο νόμος 3845/2010 (το μνημόνιο δηλαδή) αποτελεί διεθνή συνθήκη, κατά παράβαση του Συντάγματος δεν ψηφίστηκε από τα 3/5 της Βουλής.

- Ως αντισυνταγματική καταγγέλλεται συν τοις άλλοις και η εκχώρηση νομοθετικών αρμοδιοτήτων στον υπουργό Οικονομικών. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει πλέον τη δυνατότητα να υπογράφει ό,τι κρίνεται απαραίτητο για την εκτέλεση του μνημονίου, χωρίς ψηφοφορία στη Βουλή.

- Τέλος, τονίζεται ότι παραβιάζεται το δικαίωμα της «περιουσίας», στο οποίο εμπίπτουν αμοιβές και συντάξεις που κανονικά δεν θα έπρεπε ή μάλλον δεν γίνεται να περικοπούν.

Οπως μαθαίνουμε, συνδικαλιστικοί φορείς έχουν έρθει τις τελευταίες ημέρες σε επικοινωνία με γραφεία εργατολόγων για να συνταχθούν οι νέες προσφυγές που θα έρθουν να προστεθούν σε αυτές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και των άλλων φορέων. Αν μη τι άλλο, το φθινόπωρο θα είναι ιδιαίτερα «θερμό», όπως όλα δείχνουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: