Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010

Τι έγινε ο χρυσός της Ελλάδας????????

http://www.filoumenos.com/index.php?option=com_content&view=article&id=710:Άδεια-σε-βρετανική-εταιρεία-για-εξόρυξη-χρυσού-στην-Ελλάδα&catid=39:enantion-thw-ellados&Itemid=68

http://www.filoumenos.com/index.php?option=com_content&view=article&id=710:2010-03-23-13-32-18&catid=40:2009-07-27-00-16-54&Itemid=69

προέγκριση για ένα πρόγραμμα εξόρυξης στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα

Η εταιρεία European Goldfields αναμένει να λάβει αδειοδότηση μέσα στο 2010.

Η εταιρεία European Goldfields, που διαθέτει απόθεμα 10 εκατομμυρίων ουγγιών χρυσού, περιμένει ότι θα λάβει άδειες για όλα τα σχέδιά της για το 2010, μεταξύ αυτών και ένα πρόγραμμα εξόρυξης χρυσού στην Ελλάδα, έπειτα από χρόνια καθυστερήσεων.

Η εταιρεία σκοπεύει να ξοδέψει 15 εκατομμύρια δολάρια στην έρευνα προκειμένου φέτος να αυξήσει το απόθεμα χρυσού της, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Τιμ Μόργκαν-Γουάιν σε συνέντευξή του στο Ρόιτερ.

Μέχρι το τέλος του μήνα, η European Goldfields αναμένεται να ανακοινώσει τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος στη Ρουμανία και του προγράμματος Ολυμπιάς στην Ελλάδα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η εταιρεία έλαβε στο τέλος του προηγούμενου χρόνου προέγκριση για ένα πρόγραμμα εξόρυξης στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα, περισσότερο από τρία χρόνια έπειτα από την πρώτη αίτηση που είχε υποβάλει, και σκοπεύει να υποβάλλει την τελική περιβαλλοντική μελέτη μέχρι το τέλος Μαΐου.

Σύμφωνα με τον Μόργκαν-Γουάιν τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ίσως να επιταχύνουν τη διαδικασία αδειοδότησης του προγράμματος εξόρυξης. «Η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τα έξοδά της και να δημιουργήσει ΑΕΠ και γι' αυτό το λόγο προσπαθεί να προωθήσει και να διευκολύνει προγράμματα προκειμένου να βοηθήσει αυτή την εξέλιξη. Η επιθυμία της να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη είναι ακόμα μεγαλύτερη».

Η European Goldfields μπορεί να δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και να φέρει μεγάλα ποσά επενδύσεων στο διάστημα των 20 ετών που θα διαρκέσει αυτό το πρόγραμμα, συνέχισε ο Μόργκαν-Γουάιν.Πως τα μεταλλεια της Χαλκιδικης μεταναστευσαν… σεμνα και ταπεινα στο Τοροντο του Καναδα!

ΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥΑπρόσμενες διαστάσεις στην απάτη της μεταβίβασης των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ έδωσε μια έρευνα στο Υποθηκοφυλακείο Ιερισσού, το Μάρτιο του 2000.

Το 95% των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ έχει μεταβιβαστεί σταδιακά στην Καναδική EUROPEAN GOLDFIELDS LIMITED (EG), ενώ μόνο το 5% παραμένει στην ιδιοκτησία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Ωστόσο όλα τα περιουσιακά στοιχεία των Μεταλλεία Κασσάνδρας είναι μεταγεγραμμένα μέχρι σήμερα στο Υποθηκοφυλακείο Ιερισσού στη μερίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, χωρίς καμία μεταβολή από την αρχική εγγραφή του Ιανουαρίου 2004!

Η «μεταφορά» της ακινητης περιουσίας και των Οριστικών Παραχωρήσεων των Μεταλλείων Κασσάνδρας χωρίς τα απαραίτητα συμβόλαια, αν πράγματι έτσι έγινε, είναι νομικά άκυρη και συνιστά φοροκλοπή κολοσσιαίου μεγέθους. Και αν για το συνολικό χειρισμό του θέματος των μεταλλείων κατά την προηγούμενη δεκαετία υπεύθυνο ήταν το ΠΑΣΟΚ, αυτό το σκάνδαλο ανήκει εξ’ολοκλήρου στη Νέα Δημοκρατία!

Νέα αποκάλυψη (και νέα έκπληξη!) αποτελεί η μετοχική σύνθεση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., της σκοτεινής εταιρείας των Μπόμπολα-Κούτρα-Timis (;) που δημιουργήθηκε στις 9 Δεκέμβριου 2003 και τρεις μέρες αργότερα έγινε ιδιοκτήτρια της κολοσσιαίας περιουσίας των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Ποια είναι τελικά η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και πόσο νόμιμη είναι σήμερα η ιδιοκτησία της στη Χαλκιδική;

Για λόγους …ιστορικούς και ως ανέκδοτο πλέον, ας θυμηθούμε τι είχε δηλώσει ο Υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Πάχτας στη συνεδρίαση της Βουλής της 8.1.2004 που κύρωσε τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό με την TVX και τη σύμβαση μεταβίβασης των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ (Ν.3220/2004). Όπως έχουμε επισημάνει και παλαιότερα, η μεταβίβαση στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ που έγινε πριν παρέλθει το απαραίτητο διάστημα του ενός μηνός για την τελεσιδικία της άρσης της πτώχευσης της TVX είναι και τυπικά και ουσιαστικά παράνομη.

«Μεταβιβάζουμε τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στο Ν
έο Επενδυτικό Σχήμα, με Έλληνες και ξένους επενδυτές. Στο πλειοψηφικό πακέτο του 51% έχουμε δύο ενότητες. Την EUROPEAN GOLDFIELDS με 30%. Πρόκειται για χρηματοδοτικό σχήμα με διεθνείς τράπεζες όπως η ROTHSCHILD, η DEUTSCHE BANK, η DUNDEE BANK, η ROYAL BANK OF CANADA και άλλα ιδρύματα(ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!!!). Η δεύτερη ενότητα με 21% είναι η εταιρεία

GLOBAL MINERAL RESOURCES… Το Ελληνικό σχήμα αποτελείται από μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες με επικεφαλής τις ΑΚΤΩΡ, ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ και ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ. Ο μεταλλειολόγος Δημήτρης Κούτρας συμμετέχει με δικά του ιδιωτικά κεφάλαια. Στο σχήμα συμμετέχει η τοπική κοινωνία με 9% που δίνεται δωρεάν από τους επενδυτές στη Νομαρχία Χαλκιδικής και τους τρεις Δήμους Σταγείρων-Ακάνθου, Αρναίας και Παναγίας».

Σε αυτή την «μεγάλη και φερέγγυα» εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, το εξαπατημένο από τον Χρήστο Πάχτα Ελληνικό Κοινοβούλιο μεταβίβασε την ανεκτίμητης αξίας δημόσια περιουσία των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Η πραγματική ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ είναι μια Α.Ε. που ιδρύθηκε στις 9.12.2003 με το Καταστατικό 15589 της Συμβολαιογράφου Αθηνών Ελένης Κωνσταντινίδη-Θεοδωρακοπούλου (ΦΕΚ 13117/11.12.2003), με κεφάλαιο 60.000 ευρώ (!), σε 6.000 ονομαστικές μετοχές μη εισηγμένες στο Χρηματιστήριο. Μέτοχοι της εταιρείας- κάλυψη μετοχικού κεφαλαίου (αρθρο 39):

* Ο Δημήτριος Κούτρας, Πρόεδρος και Γεν. Διευθυντής της ΑΚΤΩΡ με 59.990 ευρώ λαμβάνει 5.999 μετοχές.
* Ο Γεώργιος Σωσσίδης, επίσης στέλεχος της ΑΚΤΩΡ, με …10 ευρώ λαμβάνει μία (1) μετοχή!!!

Αλλά οι 6.000 ονομαστικές μετοχές που σύμφωνα με το Καταστατικό της εταιρείας (αρθρο 7) «παρέχουν δικαίωμα συμμετοχής στην περιουσία και επί της διανομής των κερδών της εταιρείας, ανάλογα προς τον συνολικό αριθμό τους», από την επομένη μέρα της δημοσίευσης του Ν. 3220/2004 αρχισαν να πωλούνται μαζικά. Και από τις 2 Ιουλίου 2007 ανήκουν πλέον κατά 95% στη EUROPEAN GOLDFIELDS και κατά 5% στην ΑΚΤΩΡ (ΕΛΛΑΚΤΩΡ σήμερα), μαζί με το ανάλογο ποσοστό των περιουσιακών στοιχείων των Μεταλλείων Κασσάνδρας και των κερδών της εταιρείας.

Στις διαδοχικές μεταβιβάσεις ποσοστών ιδιοκτησίας που έγιναν στο διάστημα Φεβρουάριος 2004-Ιούλιος 2007, από την ΑΚΤΩΡ στην EG, από την ΑΚΤΩΡ στη GLOBAL MINERAL RESOURCES (GMR), από τη GMR στην EG και από το Δημήτρη Κούτρα στην EG , οι «επιχειρηματίες» που δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ για να αποκτήσουν τη μισή Χαλκιδική έβγαλαν συνολικά 89,7 εκατ. ευρώ και το 19,9% της EUROPEAN GOLDFIELDS (άλλα $178 εκατ.)!

Ποια είναι λοιπόν σήμερα η μετοχική σύνθεση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και άρα ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των Μεταλλείων Κασσάνδρας; Μια έρευνα στη μερίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στο Υποθηκοφυλακείο Ιερισσού, απέδωσε τα πιο κάτω χαριτωμένα ευρήματα:

* Το 100% των ακινήτων και των 317.000 στρεμμάτων των Οριστικών Παραχωρήσεων των Μεταλλείων Κασσάνδρας, είναι καταχωρημένα στη μερίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ.
* Το καταστατικό/σύσταση εταιρείας της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ δεν έχει τροποποιηθεί από το αρχικό του 2003 που ήδη αναφέραμε. Πουθενά δεν υπάρχει αναφορά στη EUROPEAN GOLDFIELDS που κατέχει (;) το 95% των μετοχών…
* Νέα ακίνητα που αγοράστηκαν το 2006 και το 2007 στην περιοχή Στρατονίκης-Στρατωνίου, αγοράστηκαν με το ίδιο καταστατικό και έχουν μεταγραφεί στην αυτή μερίδα.

Πού είναι η μπάλα οέο;

Η μπάλα μεταβιβάσθηκε φαλτσαριστά σε δυο κατά 100% θυγατρικές της EUROPEAN GOLDFIELDS: την EG MINING (Netherlands) B.V. και την EG GREECE B.V.

Οι δυο θυγατρικές, Ολλανδική και Ελληνική, στήθηκαν για δυο λόγους:

1. Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας βρίσκονται στη Χαλκιδική και η Χαλκιδική είναι χαρακτηρισμένη «παραμεθόριος περιοχή». Η EG είναι Καναδική εταιρεία και δεν μπορεί να είναι ιδιοκτήτης ακινήτων και Οριστικών Παραχωρήσεων Μεταλλείων σε παραμεθόριο περιοχή, παρά μόνο με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

2. Η EG ως εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης εταιρεία δεν μπορεί να πάρει ενισχύσεις ή επιδοτήσεις ή να έχει ευεργετήματα αναπτυξιακών προγραμμάτων, Ελληνικών και Ευρωπαϊκών.

Επισημαίνεται ότι κάτι ανάλογο είχε γίνει το 1995 κατά τη μεταβίβαση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην επίσης Καναδική TVX GOLD. Η σύμβαση μεταβίβασης είχε γίνει εικονικά στο όνομα μιας άλλης Ολλανδικής εταιρείας, της MUYSKEN HOLDINGS Β.V. Όμως τότε η Ολλανδική εταιρεία ήταν εξ’αρχής μέρος της σύμβασης, η συμμετοχή της είχε κυρωθεί με το νόμο 2436/1995 και ήταν από την αρχή στη μερίδα της TVX HELLAS στο Υποθηκοφυλακείο Ιερισσού. Για εκείνη τη μεταβίβαση, το 1995, δεν είχαν πληρωθεί φόροι και αμοιβές συμβολαιογράφων και δικηγόρων, επειδή τη σύμβαση είχε υπογράψει εκ τρίτου και το Ελληνικό Δημόσιο ως «δικονομικός εγγυητής».

Προφανώς το ίδιο κόλπο πήγε να επαναληφθεί και το 2003, αλλά σε δεύτερο στάδιο. Σε πρώτο στάδιο η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ πήρε τα Μεταλλεία Κασσάνδρας από το Δημόσιο και τα μετέγραψε σε δική της μερίδα στο Υποθηκοφυλακείο. Στη συνέχεια τα πούλησε σε κάποια θυγατρική-φάντασμα της EG. Όμως η μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας και Οριστικών Παραχωρήσεων από μια ιδιωτική εταιρεία σε μια άλλη ιδιωτική εταιρεία δεν μπορεί να γίνει χωρίς συμβολαιογραφική πράξη και χωρίς να πάρει το μερίδιό του σε φόρους και το Ελληνικό Δημόσιο. Συμβόλαια μεταβίβασης δεν έγιναν, γιατί αν είχαν γίνει θα υπήρχε αντίστοιχη μερίδα στο Υποθηκοφυλακείο Ιερισσού.

ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΟΕΟ;

Με την ιδιοκτησία να είναι κυριολεκτικά στον αέρα, πώς νομιμοποιείται η Καναδική εταιρεία να καρπώνεται όχι μόνο τα κέρδη από τη λειτουργία του μεταλλείου των Μαύρων Πετρών, αλλά και τα έσοδα από την πώληση περιουσιακών στοιχείων των μεταλλείων;

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην πώληση των 300.000 τόνων του στοκ αρσενοπυρίτη της Ολυμπιάδας με περιεχόμενο χρυσό 200.000 ουγγιές (περίπου 6 τόνους) χρυσού. Το στοκ αυτό που είχε παραχθεί από την Α.Ε.Ε.Χ.Π.&Λ. στο διάστημα 1976-1995, είχε εξαιρεθεί από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην TVX το 1995. Τότε το Ελληνικό Δημόσιο δεν είχε θελήσει να παραχωρήσει στην ξένη εταιρεία το πολύτιμο αυτό υλικό, η αξία του οποίου υπολογίζεται σε 80 εκατ. ευρώ, άμεσα εισπράξιμα με απλή πώληση.

Δέκα χρόνια αργότερα, ο αρσενοπυρίτης XAΡΙΣΤΗΚΕ στους Κούτρα-Μπόμπολα που σήμερα τον πουλάνε με ταχύτατους ρυθμούς για να παρουσιάζει κέρδη στους μετόχους της η EUROPEAN GOLDFIELDS!

Στη δική μας γλώσσα, αυτό ονομάζεται ΛΗΣΤΕΙΑ. Η Κυβέρνηση τι έχει να πει;

Και προχωρώντας λίγο παρακάτω δείτε τα project της εν λόγω εταιριας στην Ελλάδα και προσέξτε τους αριθμούς!

Skouries Project
The Company’s 95%-owned Skouries gold-copper project is located 35 km by road from the Stratoni port in northern Greece. Skouries is located on a high plateau with no habitation in the immediate vicinity. The project is currently at the development stage. Skouries is a typical gold-copper porphyry deposit that forms a near-vertical pipe. The project has mineral reserves of 3.9 million ounces of gold and 800Kt of copper. The project benefits from a simple metallurgical process route and will produce clean Cu-Au concentrate via flotation as well as doré from the gravity circuit.

Olympias Project
The Olympias project benefits from an existing stockpile of gold-bearing pyrite concentrates which represented, at 1st January 2009, a reserve of approximately 101,000 tonnes grading 23.5 g/t gold (containing approximately 75,000 oz of gold), in addition to tailings containing 238,000 oz of gold and substantial underground reserves of gold, lead, zinc and silver.

Hellas Gold completed 18 shipments of Olympias concentrates in Q1 2009 (Q1 2008 – 3). This translates into 26,832 tonnes of pyrite concentrates sold.

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ,ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ 1000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ,ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΟΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝ ΚΑΝΑΜΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΥΛΑΓΑΜΕ

Πηγές για την δημιουργία του παραπάνω άρθρουΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

http://antigoldgreece.wordpress.comΣε αγορά 10 τόνων χρυσού από τα αποθέματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα του Μπαγκλαντές. Η συναλλαγή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των προγραμματισμένων πωλήσεων χρυσού (συνολικά 403,3 τόνων) του ΔΝΤ. Το Μπαγκλαντές πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη αγορά στις τιμές αγοράς της Τρίτης, 7 Σεπτεμβρίου 2010, καταβάλλοντας 403 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για την πρώτη παρόμοια συναλλαγή από τον περασμένο Νοέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ έχει πωλήσει συνολικά 222 τόνους χρυσού στο πλαίσιο του προαναφερθέντος προγράμματος, στις Κεντρικές Τράπεζες της Ινδίας, του Μαυρίκιου και της Σρι Λάνκα, ενώ επιπλέον 88,3 τόνοι έχουν πωληθεί μέσω των διεθνών αγορών, όπως ανακοινώθηκε στα τέλη Ιουλίου.

Αναλυτές χαρακτηρίζουν ως "μεσαίου μεγέθους" τη συναλλαγή του Μπαγκλαντές, σημειώνουν ωστόσο ότι είναι ενθαρρυντικό το ότι συνεχίζονται οι αγορές χρυσού από Κεντρικές Τράπεζες της Ασίας και τονίζουν με έμφαση ότι η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε σε μία στιγμή που το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται κοντά στο ιστορικό του ρεκόρ.

Εν τω μεταξύ, οι αναλυτές συνεχίζουν να αναθεωρούν ανοδικά τις εκτιμήσεις τους για τις τιμές του χρυσού, όπως αποκαλύπτει η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg. Το πολύτιμο μέταλλο θα μπορούσε να "αναρριχηθεί" το 2011 έως και τα 1.500 δολάρια η ουγκιά, περίπου 21% υψηλότερα από τα σημερινά επίπεδα, εκτιμούν 29 αναλυτές, traders και επενδυτές.

Ο Dan Brebner, αναλυτής της Deutsche Bank στο Λονδίνο του οποίου οι προβλέψεις έχουν αποδειχθεί οι πιο ακριβείς από την αρχή του έτους, εκτιμά ότι η τιμή του χρυσού το επόμενο έτος δεν αποκλείεται να φτάσει και τα 1.550 δολάρια.

"Είτε βελτιωθεί η εικόνα της οικονομίας, είτε επιδεινωθεί, νέοι αγοραστές θα εμφανιστούν" σχολιάζει η πλειονότητα των αναλυτών, καθώς μία πιο ισχυρή οικονομία θα ενισχύσει τη ζήτηση για κοσμήματα, ενώ μία αδύναμη οικονομία θα ωθήσει τους επενδυτές σε αναζήτηση ασφαλών τοποθετήσεων.

Η Ελλάδα έρχεται 30ή στην κατάταξη του World Gold Council για τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του WGC για το β΄ τρίμηνο 2010, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει στην κατοχή της 112 τόνους χρυσού, που αντιστοιχούν στο 75% των συνολικών της αποθεμάτων (το δεύτερο υψηλότερο μετά την Πορτογαλία). Στην κορυφή της κατάταξης βρέθηκαν οι ΗΠΑ, η Γερμανία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ιταλία, η Γαλλία και η Κίνα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατατάσσεται στη 12η θέση, ενώ μία θέση υψηλότερα από την Ελλάδα, στην 29η, βρέθηκε η Τουρκία με αποθέματα 116 τόνων.
20 τόνους από τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδος

Εάν όντως έγινε εκποίηση χρυσού από οποιαδήποτε κυβέρνηση, τότε έχουμε κακούργημα ενάντια της δημόσιας περιουσίας. Αναπαράγουμε την είδηση από το “Troktiko” και αναμένουμε κάποια επίσημη διάψευση. Συνδυάστε τη και με την αποκάλυψη που θα κάνουμε αργά απόψε και θα δείτε γιατί η παρούσα είδηση θα κάνει το βατοπαίδι να φαντάζει υπεξαίρεση γκοφρέτας από περίπτερο.


“Τον Αυγουστο του 2003, ντάλα κατακαλόκαιρο
και μέσα στην δίνη που δημιούργησε η επίθεση στο Ιρακ
στις 23 Μαρτίου του ίδιου χρόνου,
-όταν είδαμε το Χρηματιστήριο στις 1400 μονάδες και τις υπο κατάρρευση σήμερα
Morgan Stanley και lechman
να δίνουν τιμές για την Εθνική
και την Αλφα γύρω στα 7(!) ευρώ-,
ο κήνσωρ Σημίτης και η επιλογή του
για την ηγεσία του κορυφαίου οργάνου την εθνικής οικονομίας
κ. Γκαργκάνας,
αποφάσισαν με πλήρη μυστικότητα,
να εκποιήσουν 20 τόνους από τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδος.
Μεταφέροντας εκτός της χώρας την ανάλογη ποσότητα
από τα “χρυσά νομίσματα και τα πλακίδια που αγόραζε από τους ιδιώτες”,
…πρώτη φορά μετά την Γερμανική Κατοχή…επειδή -λέει-
” ο χρυσός σ΄ αυτήν την μορφή δεν ήταν εμπορεύσιμος(!)”,
…έτσι…
“…αποφάσισε να αναβαθμίσει ποιοτικά αυτά τα χρυσά νομίσματα και πλακίδια που αγόραζε από το κοινό και να τα μετατρέψει σε ράβδους διεθνών προδιαγραφών που είναι εμπορεύσιμες”!!!!!!
*
“…Το ένα τέταρτο από αυτήν την ποσότητα (20 τόνοι) αποφασίσθηκε να πωληθεί προκειμένου να επενδυθεί σε ασφαλείς τοποθετήσεις που
αποφέρουν αποδόσεις από 2 – 4% (!!!!)
(όπως π.χ. ομόλογα ευρωπαϊκών κυβερνήσεων)
έναντι της
σχεδόν μηδενικής απόδοσης των τοποθετήσεων σε χρυσό(!!!!)
και δεν τίθεται θέμα εκχώρησης του προϊόντος της ρευστοποίησης σε οποιονδήποτε τρίτο, η οποία άλλωστε αποκλείεται και από την ισχύουσα νομοθεσία…”
***
Ναι! Ναί! όπως τα διαβάζετε….
***
Για να προσθέσουν μετά από λίγο καιρό ….

“….Ειδικότερα, το Νομικό Συμβούλιο δέχτηκε ομόφωνα ότι η πώληση ποσότητας χρυσού εκ των αποθεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος
με σκοπό την επένδυση του προϊόντος της πωλήσεως
σε τοποθέτηση που εκτιμάται ως αποδοτικότερη,
αποτελεί συνήθη πράξη τακτικής διαχείρισης
και δεν συνιστά, «νέο σημαντικό γεγονός»
***
-άκουσον άκουσον
πούλησαν εν κρυπτω, 20 τόνους χρυσού
και δεν αποτελεί αυτό σημαντικό γεγονός
για να το πληροφορηθούν οι μέτοχοι της Τραπέζης της Ελλάδος!-
****
…κατά την έννοια του άρθρου 5 παράγραφος 5 εδάφιο α΄ του ΠΔ 350/1985
(όπως εξειδικεύεται με τα άρθρα 4 και 5 της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 5/204/14.11.2000).
Δεν αποτελεί, δηλαδή, γεγονός το οποίο επήλθε
στη «σφαίρα της δραστηριότητας της» Τράπεζας
και θα μπορούσε,
«λόγω των επιπτώσεών του στην περιουσιακή ή οικονομική κατάσταση ή τη γενική πορεία των υποθέσεων» της Τράπεζας,
να είχε προκαλέσει «σημαντική διακύμανση των τιμών των μετοχών της»,
ώστε να υφίσταται η κατά τις ως άνω διατάξεις υποχρέωση ενημέρωσης.”
Καταλάβατε τί λέει ο θρασύτατος συντάκτης της ανακοινώσεως;
Ζήτησε κανένας από τον κ. Γκαργκάνα, στην φετινή συνέλευση,
την “απόδοση” της αποφάσεώς του(;),
αφού προφανώς η σχετική πράξη θα μπορούσε αν δεν είχε πραγματοποιηθεί, να αποφέρει πολύ σημαντική διακύμανση των τιμών των μετοχών της!!!!!
Έχοντας διπλασιάσει και πλέον την αξία των εκποιημένων αποθεμέτων της;;;;!!!!!
Με δεδομένη την επιλεγείσα “απόδοση”, που φτάνει το τεράστιο 2,5%!!!!
****
Κατά τα άλλα παχυλότατος ο μισθός του…Ειδικού,
που άν έκανε τέτοια μαλθακότητα σε καμιά εταιριούλα διαχείρησης της πλάκας,
θα τον είχαν στείλει στο σπιτάκι του προ καιρού.
*
Εκείνον το Μαθιόπουλο τον θυμάστε;
Ήταν άραγε πολύ χειρότερος του κ. Γκαργκάνα;
…και του καλλιτερότερου μακράν, κ. Σημίτη;
*****
Η ανάλυση του θέματος της πώλησης του χρυσού είχε γίνει το 2004 ,
ένα χρόνο μετά το θεάρεστο αυτό γεγονός,
που ποιός ξέρει πόσες τσέπες μπάλωσε…
***
5 χρόνια μετά,
σκοτώνοντας την νοημοσύνη μας,
αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι που διέλυσαν συνθέμελα ό,τι συνιστούσε αυτό το κράτος,
από το ήθος ώς την ελευθερία του
-υποδουλώνοντάς τον στους δανειστές του
και αρπάζοντας τις αποταμιεύσεις του με το άγος του Χρηματιστηρίου-,
από την εδαφική του ακεραιότητα (Ιμια),
ώς τα κυριαρχικά του δικαιώματα(Αιγαίο και Λεισαβώνα),
από την παιδεία και την ιστορία του (συμφωνίες Γιώργου- Τζεμ),
ως την ταυτότητά του(Ενδιάμεση Συμφωνία και χάρισμα του ονόματος της Μακεδονίας),
έρχεται τιμητής και λωτοδιανομέας,
να δολοφονήσει ακόμα και την αίσθηση του χιούμορ μας!!!
****”

katsikatarama.blogspot.com

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2009/04/blog-post_8109.html

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΠΑΣΟΚ & Ν.Δ.;«Η σιωπή της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι πράγματι…χρυσός»

Τον Αύγουστο του 2003, η Τράπεζα της Ελλάδος, στο τιμόνι της οποίας βρισκόταν τότε ο Νίκος Γκαργκάνας, με άκρα μυστικότητα διοχέτευσε και πούλησε στο εξωτερικό 20 τόνους χρυσού.

Τα τότε golden boys δικαιολόγησαν την ενέργειά τους αυτή με την λογική ότι πούλησαν το χρυσάφι, που είχε σχεδόν μηδενική απόδοση, προκειμένου να τοποθετήσουν τα 207 εκατ. ευρώ της πώλησης σε ευρωπαϊκά ομόλογα, που είχαν ετήσιες αποδόσεις 2% έως 5%.

Μόλις όμως, μέσα σε 6 χρόνια, η ίδια η εξέλιξη των πραγμάτων διέψευσε παταγωδώς εκείνους του οικονομικούς εγκεφάλους του εκσυγχρονισμού που θεώρησαν ότι το χρυσάφι είναι μια χαμένη υπόθεση.

Ειδικότερα το 2003 οι 20 τόνοι χρυσού πουλήθηκαν έναντι 10,350 ευρώ το κιλό. Σήμερα όμως, η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στα 23,830 ευρώ το κιλό. Συνεπώς, με απλά μαθηματικά οι 20 τόνοι που τότε πουλήθηκαν για 207 εκατ. ευρώ αξίζουν σήμερα 476,6 εκατ. ευρώ. Εάν μάλιστα, από το ποσό των 476,6 εκατ. ευρώ αφαιρεθούν το κεφάλαιο της πώλησης του χρυσού (δηλ. 207 εκατ. ευρώ) και οι αποδόσεις των 6 περίπου χρόνων από τα ευρωπαϊκά ομόλογα (δηλ. περίπου 30 εκατ. ευρώ), τότε η καθαρή ζημιά είναι της τάξης των 239,6 εκατ. ευρώ, πράγμα που αποδεικνύει περίτρανα το άστοχο των ενεργειών της διοίκησης του κ. Γκαργκάνα ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω αμειβόταν με 700.000 ευρώ το χρόνο.

Το ερώτημα λοιπόν είναι εύλογο: για τη ζημιά αυτή που υπέστη η περιουσία του Ελληνικού Λαού υπάρχει κάποια πολιτική, ποινική, διοικητική ευθύνη; Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος ή όλοι είναι ανεύθυνουπεύθυνοι;

Το ρωτώ αυτό, γιατί θέλω να καταλάβω εάν ισχύει στην Ελλάδα η αρχή της ισονομίας. Όταν ο απλός πολίτης αφήσει στην τράπεζα κάποιες δόσεις απλήρωτες, θα υποστεί πλειστηριασμούς, διαπομπεύσεις, εκβιασμούς από τις εισπρακτικές (συγγνώμη ενημερωτικές) εταιρίες και πιθανόν φυλακίσεις. Ο κ. Σημίτης και ο «χρυσοκάνθαρος» κ. Γκαργκάνας υπέστησαν κάτι για τη ζημιά που αποδεδειγμένα προκάλεσαν στον Ελληνικό Λαό;

Δυστυχώς, η σιωπή της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. επί του συγκεκριμένου θέματος δεν μας δίνει απαντήσεις. Φαίνεται ότι η καθεστηκυία πολιτική ελίτ επέλεξε να εφαρμόσει τον κανόνα που λέει ότι «η σιωπή είναι χρυσός». Το μόνον που μένει λοιπόν, είναι να μιλήσει επιτέλους ο λαός στην κάλπη μήπως και αλλάξει η κατάσταση της βουβαμάρας που δημιουργεί αποστήματα και υπονόμους.

Υ.Γ. Αλήθεια, γιατί ποτέ η Ν.Δ. δεν έχει στηλιτεύσει το κραυγαλέο αυτό σκάνδαλο του Σημιτικού εκσυγχρονισμού;

Τι έγινε ο χρυσός της Ελλάδας;

Που πήγε ο χρυσός της Ελλάδας μετά τον Πόλεμο;
Δείτε το αποκαλυπτικό αυτό βίντεο

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.pmeletios.com/ar_meletios/oikonomia/h_xreokopia_to_1932.html

Η Βενιζελική πολιτική της διατήρησης των υφιστάμενων νομισματικών ισορροπιών ανάγκαζαν την Τράπεζα της Ελλάδος να χρησιμοποιεί τα αποθέματα της σε χρυσό και ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: