Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

Χαμός στο Πολεμικό Ναυτικό. Τρίτος μάχιμος ναύαρχος παραιτήθηκε με επιστολή κόλαφο....


Άλλος ένας Ναύαρχος, ο τρίτος μάχιμος μέσα σε τέσσερις μήνες, υπέβαλε την παραίτησή του από τις τάξεις του Πολεμικού Nαυτικού. Μόνο που οι παραιτήσεις αυτές δεν ήταν απλές παραιτήσεις. Στις επιστολές τους οι Ναύαρχοι άφησαν πολλά υπονοούμενα για παρακμιακά φαινόμενα μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Μετά τον Ναύαρχο Φενέκο, ο οποίος παραιτήθηκε αφήνοντας αιχμές για τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο η πολιτική ηγεσία αντιμετωπίζει τα στελέχη των ΕΔ, ήρθε προ ολίγων ημερών η παραίτηση βόμβα του Ναυάρχου Α. Παπαϊωάννου ο οποίος κατηγορεί την ηγεσία για αλλαγή των «αξιακών κωδίκων» του Πολεμικού Ναυτικού, «έλλειψη οράματος», μη αξιοκρατικές τοποθετήσεις, «ανούσια και τυπική» λειτουργία του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, ενώ εκφράζει «ανησυχίες» για τη μελλοντική εξέλιξη στο ΠΝ.
Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή παραίτησης ο Ναύαρχος Παπαϊωάννου χαρακτηριστικά αναφέρει: «Κατά την προσωπική μου άποψη, το τελευταίο διάστημα, το ΠΝ έχει μεταβάλει σημαντικά τον αξιακό του Κώδικα που έχει σαν αποτέλεσμα τη δυσαρέσκεια του στρατιωτικού προσωπικού και την έλλειψη οράματος και φιλοδοξίας που απορρέει από αυτό. Δεν ισχυρίζομαι ότι κατά το παρελθόν και στην έκταση που μου ήταν δυνατόν να αντιληφθώ δεν συνέβαιναν γεγονότα που έρχονταν σε προφανή αντίθεση με τους όρους της ορθής και αξιοκρατικής λειτουργίας του ΠΝ, πλην όμως, κατά την άποψή μου, τα φαινόμενα αυτά μεγεθύνθηκαν σε βαθμό που πάγιοι κανόνες και αρχές να κλονίζονται σημαντικά… Παρά το γεγονός ότι η υφιστάμενη οικονομική συγκυρία δεν αποτελεί επ' ουδενί αιτιολογία για τη μη υλοποίηση θεσμικών αλλαγών που θα βελτιώσουν και θα ανακουφίσουν τα χρόνια προβλήματα του στρατιωτικού προσωπικού, όσον αφορά κυρίως αξιοκρατικά κριτήρια τοποθέτησης, φαίνεται ότι ουδεμία κινητικότητα προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχει. Τούτο μου δημιουργεί εύλογη ανησυχία για τη μελλοντική εξέλιξη στο ΠΝ που με αγάπη και σεβασμό υπηρέτησα για 35 χρόνια… Ήλπιζα ότι η προαγωγή μου σε Υποναύαρχο και η επακόλουθη συμμετοχή μου στο Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο (ΑΝΣ) που αξιωματικά αποτελεί το ανώτατο όργανο λήψεως αποφάσεων του ΠΝ, θα μου έδινε τη δυνατότητα να επεμβαίνω και διατυπώνοντας τις απόψεις μου να παρουσιάζω την εικόνα που από την πλευρά μου έχρηζε άμεσης αλλαγής. Δυστυχώς, οι προσδοκίες μου αυτές διαψεύστηκαν και είδα την παρουσία μου σε αυτό να μετατρέπεται σε μια ανούσια και τυπική συμμετοχή… Θα ευχόμουν τα παραπάνω να αποτελούν δική μου λανθασμένη αντίληψη. Φοβούμαι όμως ότι όσο και αν η υποκειμενικότητα αποτελεί στρέβλωση της πραγματικότητας, η σημερινή κατάσταση στο ΠΝ είναι διαφορετική από το προσωπικό μου σύστημα αξιών που ούτε εγώ μπορώ να την εκφράσω, αλλά ούτε αυτή να με εκπροσωπεί».
Είναι χαρακτηριστική η αγωνιώδης απάντηση του Αρχηγού του Ναυτικού που προσπαθεί μάταια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας μεταξύ των άλλων το εξής απίθανο: «Η γενικότερη αναφορά του (Υποναύαρχου Αντώνιου Παπαϊωάννου) και ο αόριστος σχολιασμός του με υπαινικτικές διατυπώσεις που δεν μορφοποιούν συγκεκριμένο αίτημα/παράπονο και δεν προτείνουν συγκεκριμένο σχήμα ή μοντέλο λειτουργίας του Στρατεύματος, δεν αφήνουν περιθώρια στη Διοίκηση να αντιληφθεί τις κατά την άποψή του οφειλόμενες υποχρεώσεις της τόσο έναντι του συνόλου του προσωπικού του ΠΝ, όσο και προς το πρόσωπό του». Και εν συνεχεία αναφέρεται σε σωρεία κυβερνητικών πρωτοβουλιών όπως η κατάθεση του νέου νομοσχεδίου για την εξέλιξη των στελεχών, τη νέα Δομή Δυνάμεων, τα εξοπλιστικά κ.λπ., ως αιτιολογία ότι τα πράγματα στις ΕΔ βαίνουν καλώς.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η παραίτηση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ναύαρχος Παπαϊωάννου κατέλαβε τη θέση τού επίσης παραιτηθέντος για λόγους ευθιξίας Ναυάρχου Φενέκου μόλις πριν από τέσσερις μήνες, ενώ έχει στενή συγγενική σχέση με εν ενεργεία βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
Οι γνωρίζοντες λένε ότι ο έμπειρος αξιωματικός που, σημειωτέον, διετέλεσε και Διοικητής της Ναυτικής Δύναμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον των πειρατών της Σομαλίας, με την επιστολή παραίτησης «κόλαφο» ήθελε να αναδείξει και να καταδικάσει το σύστημα της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού και την ανυπαρξία ουσιαστικών διαδικασιών εντός του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου. Με την πράξη του αυτή ο Ναύαρχος δείχνει ότι το σύστημα των «αποστράτων», που ουσιαστικά κυβερνά αυτήν τη στιγμή το Πολεμικό Ναυτικό, δεν προσφέρει όραμα ούτε διέξοδο στα προβλήματα των στελεχών, αλλά μόνο δυσαρέσκεια.
Χαρακτηριστικά, την ημέρα της παραίτησής του φέρεται να έχει πει στους ανωτέρους του: «Εγώ έχω περάσει 7 φορές τη διώρυγα του Σουέζ σε επιχειρησιακές αποστολές, ενώ άλλοι δεν έχουν φτάσει ούτε στην Κάρπαθο κι όμως αυτοί μας κάνουν κουμάντο» υπονοώντας προφανώς τα ελλιπή προσόντα άλλων Ναυάρχων του ΠΝ οι οποίοι όμως είναι «αρεστοί» στο σύστημα.
Όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό και αγανάκτηση στα στελέχη του ΠΝ, που πλέον αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας αφού, εκτός από τις πρωτοφανείς σε αριθμό παραιτήσεις, αδυνατεί να συμπληρώσει το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο όπου υπάρχουν δύο θέσεις κενές στους μάχιμους (ποσοστό 20%), επειδή μετά το πογκρόμ των κρίσεων του Μαρτίου, όπου αποστρατεύτηκαν ικανότατοι αξιωματικοί για να προωθηθούν οι «ημέτεροι», οι υπάρχοντες Αρχιπλοίαρχοι δεν έχουν συμπληρώσει τον ελάχιστο χρόνο στον βαθμό για να προαχθούν σε Υποναυάρχους.
Μαθαίνουμε επίσης ότι το θέμα οδεύει για τη Βουλή. Αλήθεια, τι έχει να πει ο πολυπράγμων υπουργός κ. Ε. Βενιζέλος; Είναι ικανοποιημένος από τα συμβαίνοντα; Τι θα κάνει για να σταματήσει την κατρακύλα;


Γιατί το Πολεμικό Ναυτικό;

Διαπιστώνουμε ότι το Πολεμικό Ναυτικό με τις μεθοδεύσεις της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης που αντίκεινται στην Εθνική μας κυριαρχία έχει γίνει στόχος διάλυσης από την παρούσα κυβέρνηση και όχι μόνο. Είναι η πρώτη φορά μετά από τον Ναύαρχο Λυμπέρη, ο οποίος επανήλθε από την αποστρατεία ενώ ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, που οι πολιτικοί παραφράζοντας και βιάζοντας τον θεσμικό ρόλο μιας περαστικής κυβέρνησης επαναφέρουν από την αποστρατεία 4 αξιωματικούς οι οποίοι είχαν κριθεί ως μη φέροντες τα προσόντα να συνεχίσουν την σταδιοδρομία.

Είναι γνωστοί σε όλους και σε όλο το Ναυτικό οι Κρυονερίτης, Αποστολάκης, Κάτσαρης και Ζώτος. Οι άνθρωποι αυτοί επανερχόμενοι και με την νοοτροπία μέλους της κλαδικής του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκαν σε θέσεις από τις οποίες ελέγχουν με μεθόδους τρομοκρατίας και νομότυπων διώξεων όποιον τηρεί αξιοπρεπή στάση απέναντι σε αντεθνικές μεθοδεύσεις.

Τελευταία η αλαζονεία, η αρχομανία και η μωροφιλοδοξία τους τους έχει οδηγήσει να εφαρμόσουν καθεστώς τρομοκρατίας (όσο μπορούν να είναι οι κακόμοιροι…γιατί κακομοίρηδες είναι) ακόμα και σε όποιον απλά αδιαφορεί για την ύπαρξή τους.

Είναι γνωστό ότι περάσανε από τις θέσεις υπασπιστών των υπουργών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι μαζί με τις αρχοντοχωριάτισες συζύγους τους αδειάζουν τις μπουτίκ του Κολωνακίου ξοδεύοντας εκατομμύρια ευρώ. Τα εκατομμύρια αυτά ευρώ τα οποία με τόσο αναίδεια ξοδεύουν οι άεργοι πολιτικοί καταχραστές έχουν παρελάσει μπροστά από τα μάτια των υπασπιστών τους, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι είναι ειδικοί ανακριτικοί υπάλληλοι ως αξιωματικοί, έκαναν τα στραβά μάτια συντελώντας στο μερίδιο που τους αναλογεί την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας.

Γιατί όμως το Ναυτικό είναι ο στόχος από την πολιτική εξουσία όλης αυτής της επίθεσης;

Η Ελλάδα είναι ναυτική δύναμη, ο πλούτος της Ελλάδας είναι το Αιγαίο με ότι αυτό έχει μέσα του, από ψάρια έως πετρέλαιο. Η αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας δεν θα γίνει στα χερσαία μας σύνορα. Οι υπηρέτες της παγκόσμιας διακυβέρνησης και των «αθέατων» θέλουνε τα πετρέλαια της υφαλοκρηπίδας. Απέναντί τους δεν πρέπει να έχουν το Ναυτικό του Κουντουριώτη αλλά το Ναυτικό του Κουλουριώτη...
Δεν πρέπει να έχουν το Ναυτικό του Φενέκου και του Παπαϊωάννου αλλά το Ναυτικό του Κρυονερίτη και του Αποστολάκη. Ο πολιτικός προϊστάμενός τους δύο πράγματα ήθελε να κάνει παίρνοντας αυτή την θέση στην οποία βρίσκεται. Πρώτον να ικανοποιήσει κάποιες ανάγκες τις οποίες μιμούνται και οι κατώτεροί του δίνοντάς τους το παράδειγμα και δεύτερον να εκπληρώσει τα σχέδια των «αθέατων» και της παγκόσμιας διακυβέρνησης για την Ελλάδα, που απαιτούν συνεκμετάλλευση του Αιγαίου μας με τους Τούρκους και απώλεια της θαλάσσιας εθνικής μας κυριαρχίας.


Για να συμβεί αυτό πρέπει το Πολεμικό Ναυτικό να ελέγχεται απόλυτα από όλους αυτούς. Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι η επαναφορά από την αποστρατεία τεσσάρων ΠΑΣΟΚων , οι Πασόκοι όπως και και Νεοδημοκράτες, όπως και οι δεξιοί, όπως και οι ακροδεξιοί, όπως και οι κομμουνιστές, μπορούν να είναι πατριώτες. Το ζήτημα είναι να ελέγχεται το Ναυτικό από ανθρώπους που κάτω από τις διαταγές της πολιτικής εξουσίας θα παραδώσουν την εθνική μας κυριαρχία διαλύοντάς το (διαλύοντας το Ναυτικό). Θυμηθείτε ότι ο επόμενος στόχος τους για να μην πω ο παράλληλος στόχος τους είναι η διάλυση της Πολεμικής Αεροπορίας. Να τονίσουμε ότι ο Διοικητής της μοίρας της οποίας συνέβησαν τα τρία ατυχήματα ήταν κι αυτός υπασπιστής του Βενιζέλου και η παρτίδα των F-16 που είναι εναέρια μνήματα για τους πιλότους μας είχαν αγοραστεί επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, χωρίς σύστημα αυτοπροστασίας για να μπορεί να κάνει μεγαλοπρεπείς γάμους στο βασιλικό Four Seasons του Παρισιού και να έχει τις offshore, τα ακίνητα και τις μεγαλοκαταθέσεις ……..

Όλα αυτά τυχαία; Δεν νομίζω….

Πηγή hellenicrevenge.blogspot.com

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: