Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ









ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ


Aπο την αρχή της ανθρωπότητας οι λίμνες αποτέλεσαν ένα σημαντικό κομμάτι των παραδόσεων αλλά και των διάφορων αινιγμάτων . Η λαογραφία της Ελλάδας άλλωστε, είναι γεμάτη από ιστορίες, που οι λίμνες αποτελούν χώρο ύπαρξης εκείνων των πλασμάτων, που ο άνθρωπος εξόρισε από την πραγματικότητα του . Αν ψάξετε θα βρείτε αυτές τις ιστορίες του χθες που μιλούν για παράξενα κριάρια που ανέρχονται απο τα βάθη των λιμνών ,ώστε να απαγάγουν τα ζώα κάποιου άτυχου βοσκού και στην συνέχεια να τα σύρουν στα βάθη της λίμνης, ως και τρομερές μάγισσες. Ναι ,οι λίμνες έχουν την δική τους μαγεία και τα δικά τους μυστικά που ίσως τα συναντούν ή τα δίνουν μόνο στους εκλεκτούς της κυράς της λίμνης ! Άλλωστε και στον μύθο του βασιλεία Αρθούρου, το Ιερό σπαθί παραδίδεται από την κυρά της λίμνης και σε εκείνη τελικά καταλήγει . Όπως ήδη καταλάβατε, οι λίμνες αποτελούν ένα κομμάτι αναπόσπαστο από το πάζλ των θρύλων, των παραδόσεων και όχι μόνο ! Αλλά για μια στιγμή, οι λίμνες δεν αποτελούνται από ένα βασικό στοιχείο της φύσης, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιερό ;Δεν αποτελούνται από νερό που σε όλες τις παραδόσεις έχει εξέχουσα θέση; ( για νερό δες εδώ ) Εντάξει μπορεί όλα τα παραπάνω να είναι μύθοι ή το τέρας του Λόχνες να μην το βρουν τελικά ποτέ! Στην τελική και να το έβρισκαν ή θα κατέληγε κομματάκια σε κάποιο εργαστήριο ή θα έβγαινε το γραβατώδες συμπέρασμα ότι αποτελεί κάποιο προϊστορικό κατάλοιπο . Το σίγουρο θα ήταν πως εκείνο το αίνιγμα
που σαγηνεύει όσους ασχολούνται με το μυστηριώδες τέρας θα πέθαινε! Και κάθε αίνιγμα έχει ένα δικό του ξεχωριστό τρόπο να βάζει εκείνους που προσπαθούν να το λύσουν σε διαδικασία κίνησης . Αυτή είναι ίσως και η πραγματική μαγεία κάθε αινίγματος !!! Αλλά ,γιατί σας ζαλίζω τόση ώρα λέγοντας σας για λίμνες; Ίσως γιατί επισκέφτηκα μια από τις πιο γνωστές λίμνες της Αττικής ,την λίμνη της Βουλιαγμένης.


Η ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ







Η λίμνη της Βουλιαγμένης βρίσκετε 21 χιλ. έξω από την πόλη και σήμερα αποτελεί έναν τουριστικό χώρο που αρκετοί Αθηναίοι και όχι μόνο έχουν επισκεφτεί. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι η λίμνη είχε κάποτε τον δικό της θρύλο που μιλούσε για την νεράιδα των νερών που έπνιγε τα παλικάρια. Στην ευρύτερη περιοχή λατρεύονταν ο Ζωστήρος Απόλλωνας, αφού ο μύθος θέλει εκεί να έπεσε ο ζωστήρας της μάνας του λίγο πριν την γέννηση του και εκείνος να επιστρέφει ώστε να τον πάρει. Μάλιστα υπάρχει σε ιδιωτικό χώρο ξενοδοχείου και ο ναός του θεού που χρονολογείτε από τον 6ο π.Χ. αιώνα. Αλλά ας επανέλθουμε στην λίμνη !Κατά την τουρκοκρατία η λίμνη παίρνει το όνομα Καράτσι , μια ονομασία που σημαίνει το ΜΑΥΡΟ ΝΕΡΟ . Το 1988 το υπουργείο πολιτισμού αποφασίζει να ξεκινήσει κάποιες έρευνες στην λίμνη ώστε να χαρτογραφηθεί η λίμνη και το εσωτερικό της . Επικεφαλής της εξερεύνησης αυτού του υδρόβιου κόσμου ήταν ο Ελβετός Ζαν Μπακ Μπολάζ, ο ίδιος και η ομάδα του έφεραν στο φως από την άβυσσο της λίμνης αρκετά χρήσιμα στοιχεία !!!! Η λίμνη σύμφωνα με την έρευνα συνδέεται άμεσα με ένα ηφαιστειακό τόξο, ενώ ανακαλύφθηκαν σήραγγες καθώς και μία αίθουσα 120.000 κυβικών νερού. Ένας καταδύτης της ομάδας του Ελβετού με το όνομα Λουίτζι Καζάτι ανακάλυψε στον υπόγειο κόσμο της λίμνης έναν σταλαγμίτη 105 μέτρων . Η φύση θα συνεχίσει να εξελίσσεται τελικά και αν εκεί δεν υπάρχει ο άνθρωπος! Η γεωλόγος Αθήνα Ζαμάνη θεωρεί πως η λίμνη πρέπει να είναι τουλάχιστον 2000 χρόνων, παρόλο ότι δεν έχουμε αναφορές από την αρχαιότητα ή ευρήματα σε αυτήν . Άξιο αναφοράς είναι ότι στις έρευνες της λίμνης περιλήφθηκαν γεωλογικά δείγμα καθώς και δείγματα νερού, όπως και αεροφωτογραφίες. Εκεί βρέθηκαν χρήσιμα , για τον ανθρώπινο οργανισμό, στοιχεία του νερού ,όπως το υδρόθειο ,διάφορα άλατα ,αλλά και ότι υπάρχουν ανθρακικά πετρώματα. Το νερό αποτελεί σύμφωνα με τον χημικό Α.Χρηστομάνο θεραπευτικό απέναντι στα εκζέματα, τους πονοκεφάλους και τα ρευματικά. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως στις παραπάνω έρευνες ανακαλύφθηκε η ύπαρξη ενός σπάνιου είδους ανεμώνης που ευδοκιμεί στα βάθη της λίμνης!!! Το 1995 τα υποβρίχεια σπήλαια κλείνουν για το κοινό , χάριν στην προηγούμενη εξαφάνιση δύο δυτών. Μην πάει ο νου σας σε κάποιο τέρας του Λόχνες ! Είναι λογικό κάποιος που δεν έχει γνώση ενός υποβρύχιου περιβάλλοντος να χαθεί ,όταν μάλιστα συμφωνά με τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, ο υπόγειος κόσμος της λίμνης φτάνει τα 4,3 χιλιόμετρα μήκος . Όπως και να έχει σήμερα ο χώρος της λίμνης θεωρείτε από τα κράτη του ΟΗΕ παγκόσμιο μνημείο της φύσης . Δεν ξέρω αν τελικά στα βάθη της υπάρχει κάποιο κρυμμένο Εξκάλιμπερ ! Αλλά σίγουρα η λίμνη και τα βάθη της, αποτελούν μέρος ενός διαφορετικού κόσμου, που ο άνθρωπος μπορεί να κοιτάξει έστω και μέσω τεχνητών μέσων τα κομμάτια της δημιουργίας στα οποία δεν είναι εκείνος βασιλιάς.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στη Λίμνη της Βουλιαγμένης βρίσκεται μία αστρική πύλη που οδηγή στη έσω-γη, στον ιστό πόλεων Agarther (περίπου 125 πόλις). Άλλοι είσοδοι είναι, στη πυραμίδα της Γκίζας, στη Λάσα του Θιβέτ, στο Σβάρτσβάλτ της Γερμανίας και στο Μουντ Σάστερ της Αμερικής και φυσικά και οι δύο πόλοι της γής. Συνεχώς μπαίνουν και βγαίνουν πρός και μέσα απο τη Λίμνη διαστημόπλοια. Άνθρωποι που έχουν τη ενόραση και διόραση, τα βλέπουν να μπαινοβγαίνουν στη Λίμνη. Εγώ προσωπικά γνωρίζω δύο Έλληνες με αυτή τη θεική χάρη να βλέπουν στην 4. και 5. διάσταση και να παρακολουθούν την αιθερική συγκοινωνία. Και φυσικά υπάρχει εκ μέρος της κυβέρνησης για αυτό το θέμα απόλυτη σιγή.