Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

WS Journal: "Στο σφυρί ελληνικά νησάκια στο Αιγαίο"!

Αγγελίες για… μικρούς επίγειους παραδείσους στο Αιγαίο προβάλλει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal σε σημερινό άρθρο της που αναφέρεται στην πώληση ελληνικών νησιών.
 

Η ιδέα δεν είναι καινούργια -και την έχει στηλιτεύσει δεόντως το defencenet.gr σε παλαιότερα δημοσιεύματα-όμως ο αρθρογράφος της εφημερίδας σημειώνει ότι «καθώς η ελληνική οικονομία δείχνει να βυθίζεται» παρουσιάζονται νέες ευκαιρίες για την απόκτηση ενός ελληνικού νησιού από ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Όπως διαβάζουμε στο vima.gr, στο άρθρο επισημαίνεται ότι τα μεγάλα κτηματομεσιτικά γραφεία που έχουν στη διάθεσή τους ή πωλούν για λογαριασμό πελατών τους βραχονησίδες «έχουν δεχθεί ήδη πολλές προσφορές» όμως ελάχιστες από αυτές καταλήγουν σε συμφωνία.

Το αντίτιμο που καλούνται να καταβάλουν οι επίδοξοι ιδιοκτήτες ελληνικών νησιών θεωρείται αποτρεπτικό. Για παράδειγμα ένα κτηματομεσιτικό γραφείο με έδρα την Κρήτη ζητά σε αγγελία της στο διαδίκτυο 180 εκατ. ευρώ για την πώληση ιδιωτικού νησιού έκτασης περίπου 4.000 στρεμμάτων. Ελαφρώς χαμηλότερη (1,5 εκατ. ευρώ) είναι η τιμή του νησιού Αθανάσιος στον Κορινθιακό κόλπο κοντά στην Ιτέα.

Οι τιμές αυτές χαρακτηρίζονται «μη ρεαλιστικές» από κτηματομεσίτες αλλά όπως λένε οι ίδιοι «αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος» που δεν βρίσκονται αγοραστές. Η παροιμιώδης ελληνική γραφειοκρατία προβάλλει και σε αυτή την περίπτωση ως εμπόδιο ενώ η WSJ διευκρινίζει ότι πολλά από τα χιλιάδες ακατοίκητα νησάκια του Αιγαίου δεν μπορούν ουσιαστικά να πωληθούν λόγω της γειτνίασης με τις τουρκικές ακτές του Αιγαίου.
«Προέχουν οι λόγοι εθνικής ασφάλειας» επισημαίνει η εφημερίδα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: