Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ούτε ένα ευρώ φόρο δεν πληρώνει η Coca Cola !


Καθαρά κέρδη €423,2 εκ. πραγματοποίησε ο όμιλος 3Ε Coca-Cola στη χρήση 2010, αλλά το αποτέλεσμα της εισηγμένης μητρικής είναι αρνητικό (ζημίες €31,9 εκ.), γεγονός που δεν επιτρέπει τη διανομή μερίσματος. Αυτό όμως αποβαίνει εν τέλει...
επωφελές για την εταιρία και τους μετόχους της: Αντί μερίσματος διανέμεται επιστρεφόμενο κεφάλαιο και αποφεύγεται η καταβολή φόρου


Αν η εισηγμένη εταιρία εμφάνιζε κέρδη και μοίραζε μέρισμα, θα πληρωνόταν φόρος επί των κερδών και επί των μερισμάτων (10%).

Ομως τα κέρδη του ομίλου προέρχονται από θυγατρικές του εξωτερικού και έχουν ήδη φορολογηθεί στη χώρα προέλευσης τους , με χαμηλότερους συντελεστές. Ετσι το ελληνικό Δημόσιο δεν θα εισπράξει τίποτε.

Οι πωλήσεις της μητρικής εταιρείας Coca-Cola 3E το 2010, σύμφωνα με τον ισολογισμό της, ήταν ύψους 609 εκατ. ευρώ έναντι 700,7 εκατ. ευρώ την προηγούμενη οικονομική χρήση, μειωμένες δηλαδή κατά 91,7 εκατ. ευρώ σε αξία και κατά 13,1% σε ποσοστό.

Τα EBITDA μειώθηκαν κατά 68,1 εκατ ευρώ στο επίπεδο των 56,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) μειώθηκαν κατά 68,9 εκατ ευρώ στο επίπεδο των 27,8 εκατ. ευρώ. Η φορολογική επιβάρυνσή της περιορίστηκε στα 31,4 εκατ. ευρώ, από 77 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν, οπότε ήταν κερδοφόρος, είχε επαναπατρίσει μερίσματα από κερδοφόρες θυγατρικές της που αναπτύσσονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στην Αφρική και είχε διανείμει μέρισμα.

Σε επίπεδο ομίλου, ο όγκος πωλήσεων διαμορφώθηκε σε 2.100 εκατ. κιβώτια, σημειώνοντας αύξηση 1% έναντι του 2009 και τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε €6.794 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι καθαρές ταμειακές ροές ανήλθαν σε €549 εκατ. το 2010, σταθερές σε σύγκριση με το 2009.

Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤ) ανήλθαν σε €682 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 5% έναντι του προηγούμενου έτους.

Ο όμιλος έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να διανείμει μέρισμα για τη χρήση του περασμένου έτους. Αντ' αυτού, όμως, η διοίκησή του θα προτείνει στους μετόχους του την επιστροφή κεφαλαίου, η οποία δεν συνεπάγεται την καταβολή φόρων.

http://www.sofokleousin.gr/archives/71950



και το σχόλιο του www.bloggingreece.blogspot.com/2011/03/nomimh-foroapofygh.html

Nόμιμη Φοροαποφυγή

Η αλλιώς:

-Έκτακτες Εισφορές εσείς;

-Ζημιές στην Ελλάδα εμείς + Κέρδη στο εξωτερικό + Δίνουμε Μέρισμα ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ, μεταμφιεσμένο σε Κεφάλαιο.
Διαβάστε πως στήνεται η φάμπρικα "Νόμιμα" και "Δημόσια" αλλά καθόλου "Ηθικά".
Στην υγεία λοιπόν των μικροεπαγγελματιών και των μισθωτών!

ΥΓ1 Εγώ φέτος θα πληρώσω φόρο. Η CocaCola 3E όχι ! ! !


Και επιπλέον θα μεταφέρει τις ζημιές και στην επόμενη χρήση (για την περίπτωση που η χρήση βγει κερδοφόρα. Αν και δεν είναι καθόλου δύσκολο να κάνεις πολλές από τις δαπάνες του Ομίλου στην Ελλάδα και να έχεις πάντα "ζημιές").

ΥΓ2 Τον τρόπο για να αντιδράσετε σε ότι δεν σας αρέσει από τα παραπάνω, τον ξέρετε...
taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια: