Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Αμερικανικές βόμβες μετέτρεψαν τον αφγανικό γάμο σε μακελειό

Αμερικανικές βόμβες μετέτρεψαν τον αφγανικό γάμο σε μακελειό

ΑΡ, AFP

ΚΑΜΠΟΥΛ. Επίθεση εναντίον... γάμου εξαπέλυσαν τη Δευτέρα αμερικανικές δυνάμεις στην επαρχία Κανταχάρ του Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα τον θάνατο περίπου 40 αμάχων. Ο πρωθυπουργός του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι καταδίκασε το πλήγμα και ζήτησε από τον νέο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να σταματήσει τους βομβαρδισμούς αφγανικών χωριών. Ο αμερικανικός στρατός αναγνώρισε ότι υπήρξαν απώλειες και ανακοίνωσε ότι ερευνά το περιστατικό.

Το γαμήλιο γεύμα στο χωριό Βότσα Μπάχτα, 80 χιλιόμετρα βορείως της Κανταχάρ, είχε τελειώσει και η νύφη ετοιμαζόταν να αποχαιρετήσει την οικογένειά της, όταν άρχισε το μακελειό. «Περικύκλωσαν το χωριό και από τις 2 το μεσημέρι ώς τις 12 τα μεσάνυχτα μας βομβάρδιζαν με ελικόπτερα, αεροπλάνα και από εδάφους», είπε ο Αμπντούλ Τζαλίλ, εξάδελφος της νύφης. «Εχασα δύο γιους, δύο εγγονούς, έναν ανιψιό, τη μητέρα μου και έναν ξάδελφο», είπε θρηνώντας ο πατέρας της νύφης, Ρόζμπιν Χαν. «Γιατί;» Η κόρη του νοσηλεύεται τραυματισμένη, ενώ ο γαμπρός γλίτωσε σώος, αλλά έχασε τους γονείς του και την αδελφή του.

Οι χωρικοί είπαν στον δημοσιογράφο του γαλλικού πρακτορείο που έφθασε στο χωριό ότι κάποιος Ταλιμπάν είχε πυροβολήσει προς την κατεύθυνση των λόφων όπου βρίσκονταν τα κυβερνητικά και τα αμερικανικά στρατεύματα κι έτσι άρχισε η επιδρομή. Ο δημοσιογράφος είδε ανθρώπινα μέλη στα ερείπια κατεστραμμένων σπιτιών, λίμνες αίματος και σκοτωμένα ζώα στα χωράφια γύρω από το χωριό. Κάποιοι από τους τραυματίες πέθαναν το ίδιο βράδυ, ενώ το πρωί της Τρίτης, επτά γυναίκες και τρία παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κανταχάρ.

Αίτημα στον Ομπάμα

Ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι απευθύνθηκε ευθέως στον Μπαράκ Ομπάμα. «Το πρώτο μου αίτημα προς τον Αμερικανό πρόεδρο όταν αναλάβει τα καθήκοντά του είναι να σταματήσει τα πλήγματα κατά αμάχων στο Αφγανιστάν και να μεταφέρει τον πόλεμο στα μέρη όπου οι τρομοκράτες κρύβονται και εκπαιδεύονται», είπε. «Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας δεν μπορεί να διεξάγεται στα αφγανικά χωριά», προσέθεσε. Ο Αφγανός πρόεδρος είπε ότι οι απώλειες αμάχων είναι η μεγαλύτερη πηγή έντασης στις σχέσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ.

Ζητούν συγγνώμη

«Αναγνωρίζουμε ότι κάποιοι άμαχοι τραυματίσθηκαν και ίσως κάποιοι σκοτώθηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, συνταγματάρχης Γκρεγκ Τζούλιαν, χωρίς να δώσει αριθμούς. «Αν υπήρξαν θύματα, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας».

Ο αριθμός των ξένων στρατιωτών στο Αφγανιστάν πλησιάζει τις 70.000, αλλά η εξέγερση των Ταλιμπάν μαίνεται με διαρκώς μεγαλύτερη ένταση. Περίπου 4.000 άτομα, εκ των οποίων τουλάχιστον το ένα τρίτο άμαχοι, έχουν χάσει φέτος τη ζωή τους στο Αφγανιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: