Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Για όσους πίστευαν οτι ο Ομπάμα θα αλλάξει τα πράγματα

Για όσους πίστευαν οτι ο Ομπάμα θα αλλάξει τα πράγματα



obama_232x.jpg

"Τελικά δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία : Θα κρατήσω πάντα στο τραπέζι την απειλή για στρατιωτική δράση στο τραπέζι , για να υπερασπίσω την ασφάλειά μας και των συμμάχων μας του Ισραήλ. Και είμαι σίγουρος ότι σήμερα στο Capitol Hill θα συναντηθείτε με μέλη του Κογκρέσου και θα επεκταθείτε σε όλο τον κόσμο. Αλλά είμαστε εδώ για κάτι περισσότερο από πολιτική. Είμαστε εδώ επειδή οι αξιών που κρατάμε αγαπημένα είναι βαθειά ενσωματωμένες στην ιστορία του Ισραήλ...

Ας κοιτάξουμε απλά τι κατάφερε το Ισραήλ τα τελευταία 60 χρόνια. Από δεκαετίες αγώνων και την φρικτή αφύπνιση του Ολοκαυτώματος ένα έθνος σφυρηλατήθηκε για να παρέχει μια πατρίδα στους Εβραίους από όλες τις γωνιές της γης – από τη Συρία στην Αιθιοπία και τη Σοβιετική Ένωση. Αντιμετωπίζοντας τις μόνιμες απειλές , το Ισραήλ θριάμβευσε. Αντιμετωπίζοντας το μόνιμο κίνδυνο, το Ισραήλ ευδοκίμησε. Σε ένα κράτος συνεχούς ανασφάλειας, το Ισραήλ έχει διατηρήσει ένα δραστήριο και ανοιχτό λόγο, και μια σταθερή δέσμευση στο νόμο του δικαίου.

Όπως κάθε Ισραηλινός θα σας πει , το Ισραήλ δεν είναι το τέλειο μέρος, αλλά όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, θέτει ένα παράδειγμα για όλους όσους ψάχνουν ένα πιο τέλειο μέλλον. Οι ίδιες αρετές μπορούν να βρεθούν ανάμεσα στους Αμερικανοεβραίους. Να γιατί τόσο πολλοί Αμερικανοεβραίοι έχουν σταθεί δίπλα στο Ισραήλ, ενώ προάγουν την Αμερικάνικη ιστορία. Επειδή υπάρχει μια δεύσμευση ενσωματωμένη στην πίστη και την παράδοση κάθε Εβραίου : για την ελευθερία και τη δίκαιη μεταχείρηση, για την κοινωνική δικαιοσύνη και τις ίσες ευκαιρίες. Στο Tikkun olam – την υποχρέωση να επιδιορθώσουν τον κόσμο.

Ποτέ δε θα ξεχάσω ότι δε θα στεκόμουν εδώ σήμερα αν δεν υπήρχε αυτή η δέσμευση. Στα μεγάλα κοινωνικά κινήματα τις ιστορίας της χώρας μας , οι Εβραίοι και οι Αφροαμερικάνοι έχουν σταθεί στο ίδιο πλευρό. Πήραν λεωφορεία προς τα νότια μαζί. Βάδισαν μαζί. Αιμορράγησαν μαζί. Και Αμερικανοεβραίοι όπως οι Andrew Goodman και Michael Schwerner ήταν πρόθυμοι να πεθάνουν δίπλα σε ένα μαύρο άνδρα, τον James Chaney, για την ελευθερία και την ισότητα.

Το κληροδότημά τους είναι η δική μας κληρονομιά. Δεν πρέπει να επιτρέχουμε στη σχέση ανάμεσα στους Εβραίους και τους Αφοραμερικάνους να πάθει ζημιά. Είναι ένας δεσμός και πρέπει να δυναμώσει. Μαζί, μπορούμε να ξαναφιερώσουμε τους εαυτούς μας στο να τελειώσουμε την προκατάληψη και να παλέψουμε το μίσος σε όλες του τις μορφές. Μαζί μπορούμε να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας για δικαιοσύνη. Μαζί μπορούμε να ενώσουμε τις φωνές μας και κάνοντάς το να ρίξουμε ακόμα και τα μεγαλύτερα τείχη.

Αυτή η δουλειά πρέπει να περιλαμβάνει την κοινή μας δέσμευση για το Ισραήλ. Εσείς και εγώ ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα από το να στεκόμαστε σιωπηλοί. Τώρα είναι η ώρα να είμαστε ξάγρυπνοι και να αντιμετωπίσουμε κάθε ομίχλη , καθώς προχωράμε μπροστά αναζητώντας ένα ειρηνικό μέλλον για τα παιδιά του Ισραήλ και για όλα τα παιδιά. Τώρα είναι η ώρα να σταθούμε δίπλα στο Ισραήλ καθώς γράφει το νέο κεφάλαιο στο εξαιρετικό του ταξίδι. Τώρα είναι η ώρα να ενωθούμε μαζί στο έργο να επισκευάσουμε τον κόσμο."

Δεν υπάρχουν σχόλια: