Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Ιδού πώς θα αρπάξουν την περιουσία των Ελλήνων!

Αν κάποιοι πιστεύουν ακόμα ότι ό,τι γίνεται έχει σκοπό τη “διάσωση” και όχι τη λεηλασία… ας το ξανασκεφτούν!
Στο νέο “εθνοσωτήριο” μνημόνιο που συνυπέγραψαν την εκχώρηση της χώρας στους δανειστές για να τη λεηλατήσουν, πρόβλεψαν και πώς θα επισπευθούν οι διαδικασίες πλειστηριασμών της ακίνητης περιουσίας…
Μήπως είναι η ώρα να πούμε “φτάνει πια” και να τους βουτήξουμε από το σβέρκο…;

“Κατασχέσεις ακινήτων σε δύο μήνες”

Δύο μήνες περιθώριο θα έχουν οι δανειολήπτες να «καθαρίζουν» τα χρέη τους πριν αποφασιστεί δικαστικά αν η ακίνητή τους περιουσία μπορεί να παραμείνει στην κατοχή τους ή αν θα περάσει στο χαρτοφυλάκιο της τράπεζας. Και αυτό γιατί με νέες ρυθμίσεις που προβλέπονται στο «Μνημόνιο 2″και το νέο νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί στη Βουλή, το χρονικό διάστημα που είχαν παλαιότερα οι ιδιοκτήτες για την ρύθμιση των οφειλών τους το οποίο έφτανε έως και τα 2 χρόνια για την κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας τους, μειώθηκε στους 2 μήνες. Ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών υπογραμμίζει μάλιστα πως αυτό το νομοσχέδιο θα εξυπηρετήσει ξένα συμφέροντα και πως αν περαστεί θα ξεσηκώσει τους Έλληνες πολίτες.
Ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών, Βαγγέλης Κρητικός, μιλώντας στο “κουτί της Πανδώρας” διευκρίνισε πως το επίμαχο νομοσχέδιο αφορά τις οφειλές όχι μόνο φυσικών προσώπων, δηλαδή των καταναλωτών σε επίπεδο καταναλωτικών δανείων αλλά πάσης φύσεως οφειλές, δηλαδή συμπεριλαμβάνει τους μικροεπιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις. Ο κ. Κρητικός εξήγησε τι ακριβώς είναι αυτό το νομοσχέδιο που προσπαθούν να περάσουν: «Με αυτό το νομοσχέδιο
στην ουσία γίνεται μία προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης, κατά επιταγή του ΔΝΤ και της τρόικας, για να καθιερωθούν στην Ελλάδα πλειστηριασμοί express. Μέχρι τώρα ο δανειολήπτης κάθε κατηγορίας και του στεγαστικού δανείου και της καταναλωτικής πίστης αλλά και των καταναλωτικών διαβρωτικών δανείων είχε τη δυνατότητα μέσα από την επικείμενη νομολογία και νομοθεσία όπως έχει διαμορφωθεί στο βάθος της τελευταίας 20ετίας αλλά και με αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις που ξεκίνησαν από το 1998 μέχρι και σήμερα να προστατευθεί, να διεκδικήσει νόμιμα δικαιώματα του και εν τέλει να προστατέψει την ακίνητη περιουσία του» τόνισε και συμπλήρωσε: «Δηλαδή, γίνεται προσπάθεια να καταργηθεί όποιο δικαίωμα έχουν οι δανειολήπτες, ούτως ώστε οι πιστωτές, δηλαδή τα τραπεζικά ιδρύματα να επισπεύδουν πλειστηριασμούς και να μπορούν να οδηγούν την ακίνητη περιουσία των οφειλετών τους ταχύτατα στον πλειστηριασμό».
Ο κ. Κρητικός υποστηρίζει μάλιστα πως αυτό το νομοσχέδιο που προσπαθούν να περάσουν στη Βουλή βοηθάει τους ξένους επενδυτές- αγοραστές να έχουν μεγάλο κέρδος από αυτούς τους πλειστηριασμούς και εξηγεί πως θα γίνει αυτό: «Έχουμε παρατηρήσει, λοιπόν, την τελευταία 8ετία και κυρίως την τελευταία 4ετία, παρατηρήσαμε το φαινόμενο· δανειακές συμβάσεις ελλήνων πολιτών πάσης φύσεως να έχουν αγοραστεί από εταιρείες ειδικού σκοπού που έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό στο Λουξεμβούργο, στην Αγγλία, στη Γερμανία, στην Ισπανία και στην Αμερική, οι δανειακές αυτές συμβάσεις δεν αγοράζονται στην ονομαστική τους αξία. Δηλαδή αν έχουμε ένα δάνειο το οποίο είναι 30 χιλιάδες ευρώ, η τράπεζα το πουλάει τοις μετρητοίς σε πολύ χαμηλότερο αντίτιμο, δηλαδή 5 χιλιάδες ευρώ.  Ο καινούριος αγοραστής που είναι ειδικού σκοπού, και είναι νομικό πρόσωπο ξένου δικαίου επισπεύδει πλειστηριασμό και από τις 5 χιλιάδες που αγόρασε το δάνειο εισπράττει πολλαπλάσια χρήματα» και συμπληρώνει: «Στην ουσία λοιπόν το νομοσχέδιο αυτό που σκοπεύει η παρούσα κυβέρνηση να ψηφίσει, έρχεται να διευκολύνει τις διαδικασίες αυτές. Δηλαδή να τιτλοποιούνται οι οφειλές των Ελλήνων πολιτών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, να πωλούνται στο εξωτερικό προς ειδικούς σκοπούς γιατί είναι άμεσης ρευστότητας αλλά και να μπορούν και οι ξένοι αγοραστές να εισπράττουν άμεσα τα κέρδη τους».
Τόνισε μάλιστα πως μία τέτοια κίνηση θα ξεσηκώσει τον κόσμο κοινωνικά αλλά και πολιτικά και θα τον οδηγήσει σε απρόβλεπτες αντιδράσεις: «Καθημερινά δεχόμαστε πάνω από 200 τηλεφωνήματα από δανειολήπτες και συναντάμε απόγνωση, τρόμο, απελπισία αλλά και πάρα πολύ οργή. Αν επιχειρηθεί ή πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο αυτό θα είναι η θρυαλλίδα που θα οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις κοινωνικές και πολιτικές. Μέχρι σήμερα είδαμε μία επίθεση προς την ποιότητα της καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών και στα εισοδήματα τους. Αυτό το σχέδιο νόμου που θα επιχειρηθεί να ψηφιστεί θα αποστερήσει από τους Έλληνες το «κεραμίδι» το οποίο είναι περασμένο στο DNA του Έλληνα. Αν του το αποστερήσει λοιπόν θα τον οδηγήσουν πλέον σε απρόβλεπτες αντιδράσεις».
Ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών, αποκάλυψε μάλιστα στο “κουτί τηs Πανδώρας” ότι και οι ίδιοι οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας πρόκειται να αντιδράσουν οργανωμένα αλλά κυρίως στοχευμένα: «Εμείς δεν θα ταλαιπωρήσουμε τους Έλληνες πολίτες διαδηλώνοντας και κλείνοντας την Ομόνοια και το Σύνταγμα. Εμείς θα στοχοποιήσουμε κοινωνικά και πολιτικά όποιον βουλευτή ή υπουργό είτε φέρει είτε ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο και πραγματικά και είμαι συγκεκριμένος. Την κοινωνία δεν θα την ταλαιπωρήσουμε, όμως θα ταλαιπωρήσουμε και θα πετάξουμε έξω από την πολιτική ζωή 100 ή 200 άτομα που θα επιχειρήσουν να φέρουν αυτό το σχέδιο νόμου και να το ψηφίσουν».

Πηγή: “To κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: