Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Συνελήφθησαν 100.000 και απελάθηκαν 25.000 το 2011, άρα... πού βρίσκονται οι 75.000 λαθρομετανάστες, κύριε Παπουτσή;


Αποκαλυπτικός ως προς τα νούμερα που αντικατροπτρίζουν το πρόβλημα της αθρόας λαθρομετανάστευσης στη χώρα ήταν από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.


Ενδεικτικά, ο Παπουτσής ανέφερε ότι το 2010 εκκρεμούσαν στο υπουργείο 48.000 αιτήματα χορήγησης ασύλου. 


Με άλλα λόγια, σημείωσε, 48.000 αλλοδαποί κυκλοφορούσαν ελεύθερα στη χώρα, αναμένοντας την εξέταση του αιτήματός τους.


Παρά τις δυσκολίες όμως, ενημέρωσε πως ήδη...


λειτουργούν 10 πρωτοβάθμιες και 10 δευτεροβάθμιες επιτροπές, οι οποίες έχουν εξετάσει ήδη πάνω από 17.000 αιτήματα και από τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να λειτουργήσουν ακόμη 10 πρωτοβάθμιες επιτροπές.


Όπως εξάλλου έκανε γνωστό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα έχουν προβεί το 2011 σε περισσότερες από 100.000 συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών, ενώ έχουν γίνει 25.000 απελάσεις.


Σύμφωνα με τον Παπουτσή, η αποτελεσματικότητα όσον αφορά στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης έχει δύο βασικές προϋποθέσεις: πρώτον, κέντρα υποδοχής και κράτησης και δεύτερον, αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών ασύλου.


Χωρίς αυτές τις δύο προϋποθέσεις, ποτέ δεν θα μπορέσουμε να έχουμε αποτέλεσμα τέτοιο, που να μην δημιουργεί προβλήματα στη χώρα, στο διεθνές της κύρος, και κυρίως να μην κινδυνεύουμε είτε με αποβολή από το Σένγκεν είτε με καταδίκες από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, υπογράμμισε.


Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο υπουργός εξέφρασε επιφυλάξεις για τη διάταξη που μετατρέπει από κακούργημα, σε πλημμέλημα, το αδίκημα της διακίνησης παράνομων μεταναστών.


«Κι εγώ προσωπικά έχω εκφράσει τις επιφυλάξεις μου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης» είπε, σημείωσε ωστόσο ότι «η κυβέρνηση δρα συλλογικά και οι υπουργοί έχουν τη νομοθετική πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση της οριστικής τους εισήγησης προς το Κοινοβούλιο. Το Κοινοβούλιο όμως, ψηφίζει, λαμβάνει την τελική θέση και νομοθετεί».


Το θέμα της παράνομης μετανάστευσης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων, καθώς πρόκειται για ένα θέμα εθνικής σημασίας, τόνισε μεταξύ άλλων ο Παπουτσής και σημείωσε πως η αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπισή της έχει δύο βασικές προϋποθέσεις: κέντρα υποδοχής - κράτησης και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών ασύλου.


Καταλήγοντας, τόνισε: «Δεν έχουμε κανένα μαγικό ραβδί, για να εξαφανίσουμε τους πληθυσμούς που εισέρχονταν επί χρόνια μαζικά και ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα και όποιος ισχυρίζεται ότι έχει μαγικές λύσεις, πολύ απλά ψεύδεται. Και όχι μόνο ψεύδεται, αλλά εμπαίζει τους πολίτες και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί για πολιτικούς λόγους τις αγωνίες τους και την καθημερινότητά τους».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: