Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑΣ


Ιταλοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν  τα ερείπια ενός αρχαίου ελληνικού ναού που χρονολογείται από τον 6ο αιώνα π.Χ. Το πολυτελές κτίριο ανακαλύφθηκε στο Torre Satriano, κοντά στη νότια πόλη Potenza, στην Basilicata. Εδώ, προ-ρωμαϊκοί λαοί αναμειγνύονται με τους Έλληνες που εγκαταστάθηκαν κατά μήκος της νότιας ακτής και στη Σικελία από τον 8ο αιώνα π.Χ. και μετά. Αυτό που είναι εντυπωσιακό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι  ότι βρήκαν επίσης οδηγίες για τον τρόπο κατασκευής του.

Γραμμένη σε λεπτομερείς κώδικες, η συλλογή  με τις οδηγίες του βρέθηκε ανάμεσα στα ερείπια. Μοιάζει πολύ με την φυλλάδα οδηγιών της σουηδικής εταιρείας ειδών οικιακής επίπλωσης, ΙΚΕΑ. Διάφορα τμήματα της πολύπλοκης δομής ήταν αποτυπωμένα  με κωδικοποιημένα σύμβολα που δείχνουν πως τα κομμάτια συνδυάζονται μαζί.

“Μέχρι στιγμής έχουμε αποκαλύψει 100  εγχάρακτα κομμάτια, όλα δε σχετίζονται με το σύστημα κατασκευής της στέγης. Οι επιγραφές αποκαλύπτουν επίσης ότι το παλάτι χτίστηκε από Έλληνες τεχνίτες που προέρχονται από τη σπαρτιατική αποικία του Τάραντα στην Απουλία,” είπε ο Massimo Osanna, διευθυντής της σχολής αρχαιολογίας στο Basilicata University, στο  Discovery News.

Το κτίριο αυτό είναι αρκετά σημαντικό . Η πολύπλοκη δομή διέθετε μεγάλους τοίχους και στο επάνω μέρος  υπήρχε μια στέγη που ήταν καλυμμένη με κόκκινα και μαύρα διακοσμητικά στοιχεία. Το κτίριο είχε  επίσης μια εντυπωσιακή στοά στην είσοδο. Διαζώματα διακοσμημένα με τερακότα  τοποθετήθηκαν κατά μήκος της κεντρικής πλευράς του κτιρίου.

Τα διαζώματα χαρακτηρίζονται από  μια επαναλαμβανόμενη σκηνή: μια μάχη μεταξύ δύο πολιτών-οπλιτών που δείχνουν  ένοπλους Ελληνες  με δόρατα και άλογα. Oδηγίες κατασκευής βρέθηκαν τόσο στα γείσα όσο και στις ζωοφόρους.

Στο κτίριο που μοιάζει πολύ με αντίστοιχο που βρέθηκε σε κοντινή πόλη ,βρέθηκαν  αγάλματα με θέματα από την μυθολογία ,όπως η Σφίγγα. Ακόμη και οι υδρορροές ήταν όμορφα διακοσμημένες. ‘Ενα  από τα στολίδια της υδρορροής  που είχε τοποθετηθεί στην οροφή έχει το σχήμα κεφαλιού λιονταριού.
Λεπτομέρειες και φωτογραφίες εδώ    http://news.discovery.com/history/ancient-building-greek-temple-do-it-yourself-photos.html

(φωτ.τίτλου από τo  www.redicecreations.com)

Πηγή
 http://www.filoumenos.com/I-Istoria/I-arxaiotita/3931-anakalyfthike-arxaios-ellinikos-naos-me-odigies-syndesmologias

Δεν υπάρχουν σχόλια: