Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Πρώτη αντίδραση από Ιράν για το εμπάργκο: «Θα αποκλείσουμε τα στενά»!


Το Ιράν αψηφά το εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο που αποφάσισε σήμερα η ΕΕ, και σε μια πρώτη αντίδραση η επιτροπή εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής της ιρανικής Βουλής (Majlis) ανακοίνωσε  ότι η Τεχεράνη θα προχωρήσει σε αποκλεισμό  των στενών του Χορμούζ.

«Εάν πραγματοποιηθεί η οποιαδήποτε διαταραχή αναφορικά με την πώληση ιρανικού πετρελαίου τα στενά του Χορμούζ είναι σίγουρα ότι θα κλείσουν», σημείωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της επιτροπής Mohammad Kossari μιλώντας προ ολίγου στο ειδησιογραφικό πρακτορείο Fars.

Παράλληλα ο ναύαρχος Habibollah Sayyari αρχηγός του Ναυτικού του Ιράν δήλωσε πως η απόφαση αυτή της ΕΕ θέτει σε δοκιμασία την υπομονή του Ιράν λέγοντας πως η απόφαση για τον αποκλεισμό των Στενών είναι επικείμενη.

Σε περίπτωση που το Ιράν προχωρήσει στην υλοποίηση της απειλής του η κατάσταση στην περιοχή αναμένεται να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η Ουάσιγκτον έχει διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να καμία περίπτωση να ανεχθεί οποιαδήποτε παρακώλυση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στον Κόλπο.

Ήδη οι ΗΠΑ στέλνουν και τρίτο αεροπλανοφόρο στην περιοχή το USS Enterprise το οποίο θα πλαισιώσει την ήδη υπάρχουσα δύναμη των άλλων δύο αεροπλανοφόρων των  USS Carl Vinson και  USS Abraham Lincoln.

Μάλιστα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ο οποίος προανήγγειλε την άφιξη του   USS Enterprise  είπε ότι το Ναυτικό των ΗΠΑ είναι έτοιμο για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή και ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με την διεθνή κοινότητα για την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν στέλνοντας το κατάλληλο μήνυμα στην Τεχεράνη.

Παράλληλα όχι μόνο οι ΗΠΑ αλλά και άλλες χώρες φαίνεται πως δοκιμάζουν το Ιράν σε αυτό που προσομοιάζει σε ένα ιδιότυπο «πόλεμο νεύρων»: Έτσι ένα βρετανικό πολεμικό σκάφος η φρεγάτα Type 23 η, HMS Argyll  και μια γαλλική τύπου  F70  η La Motte – Picquet D 645 εισήλθαν εχθές στον περσικό Κόλπο μαζί με το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln και προορισμό τη μεγάλη ναυτική βάση των ΗΠΑ που διατηρούν στο Μπαχρέιν. Το Ιράν ε΄χιει δηλώσει πως δεν θα ανεχόταν ξένα πολεμικά σκάφη στον Κόλπο, και η αντίδρασή του σε αυτό τον διάπλου αναμένεται να κορυφωθεί με την έξοδο των σκαφών προς την Αραβική Θάλασσα.

Το εμπάργκο και οι ελληνικές αντιρρήσεις

Να σημειωθεί πως τις συνολικές εισαγωγές σε πετρέλαιο που πραγματοποιεί η χώρα μας ένα ποσοστό της τάξης του  34,2% αφορά εισαγωγές από το Ιράν, η Ισπανία εισάγει το 14,9% και η Ιταλία το 12,4%.

Επειδή η Ελλάδα είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές σε ιρανικό πετρέλαιο –εξαιτίας της χαμηλότερης τιμής του- και λόγω του δυσθεώρητου εξωτερικού της χρέους η ΕΕ δεσμεύτηκε να καλύψει τη διαφορά στο κόστος στην αγορά πετρελαίου που θα προέλθει από άλλες πηγές. Αυτός ήταν και ο λόγος καθ΄ όπως φαίνεται της κάμψης των ελληνικών αντιρρήσεων στην επιβολή του εμπάργκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: