Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Η εξεγερσιακή βία ως πρόσχημα για τη στοχοποίηση της ελευθερίας έκφρασης στο διαδίκτυο



[...] Σε μια συγκυρία, όπου όλο και περισσότερες κοινωνιες ανά τον κόσμο, μπαίνουν σε εξεγερσιακή τροχιά, το διαδίκτυο από χρήσιμο μέσο προώθησης επειχειρηματικών δραστηριοτήτων, γίνεται ένα ενοχλητικό αγκάθι για τους “από πάνω”. Το Internet είναι “καλό” όταν ο κόσμος το χρησιμοποιεί για να αγοράζει προϊόντα και υπηρεσίες (γλυτώνοντας και έξοδα διατήρησης σημείων πώλησης…) αλλά είναι “κακό” όταν χρησιμοποιείται ως μέσο αντιπληροφόρησης αλλά και εργαλείο συντονισμού των λαϊκών αντιστάσεων.

Έτσι η εφημερίδα Guardian, στο χθεσινό της φύλλο έκανε λόγο για ταραχές που ”πυροδότησαν τα κοινωνικά δίκτυα” φτάνοντας μάλιστα στο σημεόιο να κατηγορήσει μέχρι και τα κινητά Blackberry, για τη δυνατότητα που έχουν να στέλνουν μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες ταυτόχρονα, μακριά από τα αδιάκριτα μάτια των Αρχών…

Άλλοι πάλι μίλησαν για “χάος οργανωμένο από το Twitter”.

Φυσικά όλες αυτές οι ερμηνείες και οι αναλύσεις, καμία σχέση δεν έχουν με την ουσία αυτού που συμβαίνει στην Αγγλία.

Κανένα κοινωνικό δίκτυο δεν μπορεί να πυροδοτήσει εξεγέρσεις.

Οι εξεγέρσεις ξεσπούν για κοινωνικούς λόγους, και εν συνεχεία αξιοποιούν τα διαθέσιμα “κανάλια” επικοινωνίας.


Τέτοιες όμως ”αναλύσεις” και ερμηνείες, είναι εξαιρετικά χρήσιμες, για τις κυβερνήσεις.

Από τη μια προλειαίνουν το έδαφος για την διαδικτυακή καταστολή και από την άλλη λειτουργούν και αποενοχοποιητικά για το συλλογικό φαντασιακό των συντηρητικών κοινωνικών στρωμάτων… [...]
ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: