Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ποιος κερδίζει από τον πολιτικό θάνατο του Στρος Καν;



Εδώ και μερικούς μήνες, στη Γαλλία κυκλοφορούν φήμες ότι ο δημοφιλής επικεφαλής του ΔΝΤ Dominique Strauss-Kahn, θα παραιτηθεί από το αξίωμά του προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για τη προεδρία της γαλλικής δημοκρατίας, απέναντι στον Nicolas Sarkozy. Σήμερα όμως, η είδηση ότι ο Strauss-Kahn συνελήφθη στη Νέα Υόρκη για σεξουαλική παρενόχληση, προκάλεσε αμηχανία στη χώρα, καθώς και αισθήματα εθνικής ταπείνωσης.
Το περιστατικό αναστάτωσε το Σοσιαλιστικό κόμμα στο οποίο και ανήκει ο Strauss-Kahn, και θέτει τις βάσεις για μια εκλογική  ενίσχυση του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, του οποίου ηγείται η Marine Le Pen, κόρη του ιδρυτή του.
Αν και οι περισσότεροι κάνουν έκκληση για αποφυγή πρόωρων κρίσεων, με τον συνήγορο υπεράσπισης του Γάλλου πολιτικού να δηλώνει την αθωότητά του, οι πολιτικοί του αντίπαλοι ήδη έβγαλαν τα σπαθιά τους, ανακοινώνοντας τον «πολιτικό του θάνατο».
«Έχει απαξιωθεί… αυτό θα είναι και το τέλος της υποψηφιότητάς του… και μάλλον θα του ζητηθεί να παραιτηθεί από το ΔΝΤ», λέει η Marine Le Pen.
Από τη πλευρά του κόμματος UMP του Sarkozy, ο Bernard Debré χαρακτήρισε τη σύλληψη ως «ταπείνωση και προσβολή της Γαλλίας… Όλοι τώρα θα κατηγορούν τους Γάλλους για παρόμοιες συμπεριφορές… η πολιτική του καριέρα πρέπει να τερματιστεί, και ο ίδιος να καταδικαστεί».
Τα στελέχη του σοσιαλιστικού κόμματος κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να πείσουν τη γαλλική κοινή γνώμη να μη βιαστεί να βγάλει συμπεράσματα, μέχρι να προκύψουν περαιτέρω στοιχεία.
Η αρχηγός του κόμματος Martine Aubry δηλώνει συγκλονισμένη, και κάλεσε έκτακτη συνεδρίαση των ηγετικών στελεχών του κόμματος της για αύριο.
Πάντως, όπως αναφέρουν οι πολιτικοί αναλυτές, δεν είναι καθόλου σίγουρο πως από τις εξελίξεις αυτές θα ωφεληθεί ο Sarkozy. Ούτως ή άλλως, λένε, το 60% των Γάλλων δεν επιθυμεί τη συμμετοχή του προέδρου στις επερχόμενες εκλογές. Αυτός που είναι πιο δημοφιλής, είναι ο «γήινος» Francois Hollande, που η όλη στάση του έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την «φαντεζί» συμπεριφορά του Sarkozy.
Πιο πολλά έχει να κερδίσει η Le Pen, το κόμμα της οποίας θα βγει από το περιθώριο και θα μπει στη κεντρική πολιτική σκηνή της Γαλλίας, σε μια εποχή που τα ακροδεξιά ξενοφοβικά κόμματα σημειώνουν προόδους σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Επίσης δεν είναι σίγουρο το αν η περιπέτεια αυτή του Strauss-Kahn του κοστίσει σε δημοτικότητα. Μια πρόσφατη δημοσίευση φωτογραφιών του να μπαινοβγαίνει σε μια αστραφτερή Porsche, προκάλεσε θύελλα σχολίων, αφού το σπορ αμάξι δεν συμβαδίζει με τη λιτότητα που επαγγέλλεται το ΔΝΤ. Παρόλα αυτά, τα ποσοστά δημοτικότητάς του ανέβηκαν!
Και ας μη ξεχνάμε, πως σε αντίθεση με τους Αμερικανούς και Βρετανούς ψηφοφόρους, οι Γάλλοι δεν δείχνουν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις εξωσυζυγικές σχέσεις και περιπέτειες των πολιτικών ηγετών τους. Όπως λένε οι Γάλλοι, όλοι έχουν μαιτρέσσες. Βέβαια, αν επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες περί απόπειρας βιασμού, τότε το πράγμα αλλάζει.
Ότι και να γίνει, το αποτέλεσμα είναι ότι οι θαυμαστές του αισθάνονται απογοητευμένοι. Ως επικεφαλής του ΔΝΤ, ο Strauss-Kahn προκαλούσε αισθήματα εθνικής περηφάνιας, τώρα όμως απλά προκαλεί ντροπή.
Στην Αμερική, ο γερουσιαστής Ron Paul, που δεν κρύβει την «αηδία» του απέναντι στο ΔΝΤ, δήλωσε πως η πράξη του Strauss-Kahn αποδεικνύει το τι δεν πάει καλά με το Ταμείο. Όπως είπε: «Αυτό είναι το είδος των ανθρώπων που διοικούν το ΔΝΤ, και που όλοι μας θέλουμε να τους παραδώσουμε τη παγκόσμια οικονομία και τον έλεγχο του χρήματός μας… Όλοι τώρα θα πρέπει να αφυπνιστούν και να ψάξουν καλά το ΔΝΤ, και να αποφασίσουν πως δεν πρέπει να παραδώσουμε κι άλλη εθνική μας κυριαρχία σε έναν τέτοιο οργανισμό, και σε έναν τέτοιο άνθρωπο».
Δεν είναι η πρώτη φορά που παντρεμένος τρεις φορές Strauss-Kahn έχει προβλήματα με τις σχέσεις του. Το 2008 έγινε έρευνα από πλευράς ΔΝΤ, προκειμένου να διαλευκανθούν κατηγορίες εναντίον του  για δήθεν πιέσεις προς μια πρώην ερωμένη να δεχτεί χρήματα και να αποχωρήσει από τον Οργανισμό. Το ΔΣ του ΔΝΤ δεν πήρε μέτρα εναντίον του, αλλά τον προειδοποίησε να είναι προσεχτικός στη συμπεριφορά του απέναντι στο γυναικείο προσωπικό. Ο ίδιος, λέγεται πως  ζήτησε συγγνώμη από το ΔΣ. Η σύζυγός του δημοσιογράφος Anne Sinclair δεν έδωσε συνέχεια, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό ως ασήμαντο (one night stand).
Εκείνη την εποχή, οι Γάλλοι σχολιαστές ισχυρίστηκαν ότι ο χρόνος κατά τον οποίο διατυπώθηκαν οι κατηγορίες ήταν ύποπτος, αφού συνέπεσαν με τη πίεση που ασκούσε το ΔΝΤ για την υιοθέτηση ενός ενιαίου παγκόσμιου νομίσματος.
S.A. από New York Times και FOX News

Δεν υπάρχουν σχόλια: