Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Οι μέλισσες χάνουν την ανοσία τους λόγω της ρύπανσης



Οι μέλισσες χάνουν την ανοσία τους λόγω της ρύπανσηςΑν χαθούν απειλούνται με εξαφάνιση πολλά είδη φυτών. Οι μέλισσες της Ευρώπης σιγά - σιγά χάνονται.

Πόσες μέλισσες θα ζήσουν να δουν την άνοιξη; Μέχρι και το 70% των τροφίμων μας εξαρτώνται από τις μέλισσες και τη γύρη που μεταφέρουν και αν αυτές εξακολουθήσουν να εξαφανίζονται μαζί ίσως εξαφανισθούν και τα περισσότερα φυτά...

Ο Σλοβένος ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, Alojz Peterle, πρώην πρόεδρος ο ίδιος της Ένωσης Μελισσοκόμων Σλοβενίας το αποτελεσματικότερο μέσο αντιμετώπισης της εξαφάνισης των μελισσών είναι η βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος: «Οι μέλισσες χάνουν την ανοσία τους λόγω της ρύπανσης. Η βελτίωση των κτηνιατρικών φαρμάκων δεν αρκεί, εκείνο που είναι απαραίτητο είναι η μείωση της χρήσης των παρασιτοκτόνων από τους γεωργούς που πρέπει να γίνουν σύμμαχοι των μελισσοκόμων».

Μόνο τα δύο τελευταία χρόνια ορισμένες περιοχές της Ευρώπης καταγράφουν θνησιμότητα που υπερβαίνει το 80% αντί για το φυσιολογικό 5%, με προφανείς συνέπειες και για την παραγωγή μελιού. Βασικές αιτίες του φαινομένου οι ειδικοί εικάζουν ότι είναι η μειωμένη ανοσία τους λόγω συγκεκριμένων παθογόνων όπως η Varroa Mite, η χρήση εντομοκτόνων στη γεωργία, οι κλιματικές αλλαγές, η εξαφάνιση της τροφής τους λόγω των αλλαγών στις χρήσεις γης και, ενδεχομένως, τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δημιουργούν οι πυλώνες υψηλής τάσης και οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: