Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Αλβανία- Δημοσκόπηση: 47% πιστεύει ότι απειλείται από την Ελλάδα…




Τίρανα.

Η πλειοψηφία των Αλβανών πιστεύει ότι η Σερβία είναι η πιο εχθρική χώρα προς την Αλβανία, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία θεωρεί ότι κύριο ρόλο στη διαδικασία εκδημοκρατισμού της Αλβανίας έχει η διεθνής κοινότητα.

Η έρευνα διεξήχθη από το Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών και υπογραμμίζει ορισμένες από τις αντιλήψεις των Αλβανών σε θέματα πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά κλπ.

Οι απειλές της Αλβανίας

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση:

51% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μεγαλύτερη απειλή για την Αλβανία είναι η Σερβία,

47% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Αλβανία, ενώ

0,5% των ερωτηθέντων πιστεύει μόνον ότι η χώρα απειλείται από την Ιταλία.

Ενδιαφέρον προκαλεί, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα της αλβανικής ‘Μάπο’, ότι το 99% των Αλβανών θεωρεί ως μεγαλύτερη απειλή για την Αλβανία τις δύο χώρες Σερβία και Ελλάδα, οι οποίες έχουν πάντοτε άριστες σχέσεις.

Στο ερώτημα ποια χώρα είχε μεγάλη επιρροή στις αλβανικές κυβερνήσεις από το 1992 έως το 2010, το 40% των ερωτηθέντων Αλβανών δήλωσε την Ιταλία και το 35% την Ελλάδα, ενώ μόνον το 9% τη Σερβία.

Στον κατάλογο των πιθανών απειλών της αλβανικής κοινωνίας η πλειονότητα των Αλβανών θεωρεί ότι δύο είναι οι κυριότερες απειλές : η έλλειψη χρημάτων για να θρέψουν τις οικογένειες τους και η απώλεια θέσεων εργασίας.

Το 35% των Αλβανών πιστεύει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της αλβανικής πολιτικής σκηνής είναι ο αγώνας για την εξουσία, ενώ το 18% από αυτούς δηλώνει ότι μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη ελεύθερων εκλογών, ενώ το 11% πιστεύει ότι η πολιτική στη χώρα είναι προβληματική.

Μεγάλο μέρος των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι υπάρχει έλλειψη πολιτικής εμπειρίας και δημοκρατικής παράδοσης στη χώρα.

Η. Hasani

Τίτλος πρωτότυπου: «Sondazhi, Serbia dhe Greqia kërcënim për Shqipërinë»- Δημοσκόπηση, η Σερβία και η Ελλάδα απειλή για την Αλβανία.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

 http://echedoros-a.blogspot.com/2010/12/47-12-2010.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: