Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Στα χνάρια του Δούρειου Ίππου





Μια σημαντική ανακάλυψη φαίνεται πως έκανε μια ομάδα αρχαιολόγων στην αρχαία πόλη της Τροίας, αφού βρήκε τα λείψανα ενός άνδρα και μιας γυναίκας που υπολογίζεται πως πέθαναν το 1.200π.Χ., την περίοδο του Τρωικού πολέμου που καταγράφηκε από τον Όμηρο, σύμφωνα με τον Γερμανό καθηγητή αρχαιομετρίας, Ernst Pernicka, που ηγείται των ερευνών.

Ο καθηγητής είπε ότι οι σκελετοί των δύο ατόμων ανακαλύφτηκαν κοντά στην περιοχή που εκτιμάται πως βρισκόταν η γραμμή άμυνας του στρατού της αρχαίας πόλης της Τροίας την εποχή του Χαλκού.


Η αρχαία πόλη της Τροίας όπως φαίνεται από δορυφόρο
Η τελευταία εξέλιξη ενδέχεται να καταλήξει σε αποδείξεις ότι η έκταση της Τροίας ήταν μεγαλύτερη από ό,τι μέχρι στιγμής υπολογίζεται και ως εκ τούτου να αλλάξει τον τρόπο που κρίνουν οι ακαδημαϊκοί την Ιλιάδα και τα ιστορικά στοιχεία που περιέχει.

Ο καθηγητής Ernst Pernicka δήλωσε σχετικά με τη σπουδαία ανακάλυψη της ομάδας του: «Αν τα λείψανα επιβεβαιωθεί ότι ανήκουν σε ανθρώπους που έζησαν το 1.200π.Χ. αυτό θα σημαίνει ότι έζησαν στην περίοδο του Τρωικού πολέμου. Διεξάγουμε τεστ χρονολογικής αξιολόγησης με τη μέθοδο του άνθρακα, αλλά το εύρημα από μόνο του είναι συγκλονιστικό».

Ο Γερμανός καθηγητής πρόσθεσε ότι τα αντικείμενα που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα, από τα οποία έλειπαν τα κάτω άκρα, είναι επίσης από το 1.200π.Χ.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι είναι πιθανό τα δύο άτομα να θάφτηκαν 400 χρόνια αργότερα σε ένα σημείο, που οι αρχαιολόγοι εικάζουν ότι ήταν χώρος ταφής της Τροίας VΙ ή της Τροίας VII, που αντιστοιχούν στα διαφορετικά στρώματα της Τροίας, τα οποία έχουν προκύψει από τις αρχαιολογικές ανασκαφές.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: