Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν...
όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου,
δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν,
ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...


"Ό,τι είμαστε είναι αποτέλεσμα του τι σκεφτόμαστε"

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα. Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους."

"Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι"

Φιλοι μου ο σημερινός εχθρός μας είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδατε κάτι που σας άγγιξε , κάτι που το θεωρείτε σωστό, ΜΟΙΡΆΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύευτε οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένετε απαθείς. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Στην ατζέντα... προβλήματα «Τούρκων» Ρόδου και Κω

Η ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗτων Μειονοτικών Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, αναμένεται σύντομα να επισκεφθεί τη Ρόδο και να εξετάσει θέματα που αφορούν τους μουσουλμάνους. Η τουρκική Ζαμάν αναφέρεται στο θέμα αυτό, υπενθυμίζοντας ότι η Υποεπιτροπή κατέθεσε πρόταση για τη διερεύνηση των διακρίσεων έναντι των «Τούρκων» της Ρόδου και της Κω. Η πρόταση, η οποία υπογράφεται και από τον βουλευτή Χρήστο Πουργουρίδη του ΔΗ.ΣΥ. αναμένεται να γίνει αποδεκτή.

Έτσι εξασφαλίστηκε η μεταφορά στην ημερήσια διάταξη της Ευρώπης των προβλημάτων των «Τούρκων» που ζουν στα Δωδεκάνησα.Στην ατζέντα... προβλήματα «Τούρκων» Ρόδου και ΚωΕπίσκεψη της Υποεπιτροπής Συμβουλίου της ΕυρώπηςΗ ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗτων Μειονοτικών Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, αναμένεται σύντομα να επισκεφθεί τη Ρόδο και να εξετάσει θέματα που αφορούν τους μουσουλμάνους. Η τουρκική Ζαμάν αναφέρεται στο θέμα αυτό, υπενθυμίζοντας ότι η Υποεπιτροπή κατέθεσε πρόταση για τη διερεύνηση των διακρίσεων έναντι των «Τούρκων» της Ρόδου και της Κω.


Η πρόταση, η οποία υπογράφεται και από τον βουλευτή Χρήστο Πουργουρίδη του ΔΗ.ΣΥ. αναμένεται να γίνει αποδεκτή. Έτσι εξασφαλίστηκε η μεταφορά στην ημερήσια διάταξη της Ευρώπης των προβλημάτων των «Τούρκων» που ζουν στα Δωδεκάνησα.Η Υποεπιτροπή αναμένεται τώρα να μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου να εξετάσει τα προβλήματα και να ετοιμάσει ανάλογη έκθεση. Οι «Τούρκοι» της Ρόδου και της Κω από το 1972 και εντεύθεν δεν εκπαιδεύονται στη δική τους γλώσσα. Παράλληλα, δεν διδάσκονται και το μάθημα των θρησκευτικών, αναφέρει η Ζαμάν.


Ο Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ειδικός επί των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφέρει στη Ζαμάν: «Επειδή κυριαρχεί η σκέψη ότι οι Μουσουλμάνοι της Ρόδου και της Κω, οι οποίοι μιλούν την ελληνική και την τουρκική γλώσσα, δεν περιλαμβάνονται στο πλαίσιο προστασίας της Συνθήκης της Λωζάνης, γι’ αυτό το λόγο στερούνται το δικαίωμα εκπαίδευσης στη μητρική τους γλώσσα. Στο όνομα της εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας, θα πρέπει να δημιουργηθούν και πάλι οι ειδικές τάξεις, οι οποίες έκλεισαν το 1972. Σήμερα, όμως, το θέμα αυτό δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη των αρμοδίων. Επιπλέον, το θέμα αναγνώρισης του Μουφτή της Ρόδου έχει μια ιδιαίτερη σημασία για τις τοπικές μουσουλμανικές κοινότητες. Όμως, το πλέον σημαντικό θέμα είναι το θέμα διοίκησης των Ευαγών Ιδρυμάτων. Η διοίκησή τους δεν εκλέγεται απευθείας από την κοινότητα, αλλά διορίζεται από τους επίσημους φορείς. Όμως, οι διοικήσεις αυτές δεν είναι υπεύθυνες απέναντι στις κοινότητες για τις διοικητικές τους δραστηριότητες».


ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Αναδημοσιεύτηκε απο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/09/blog-post_8746.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: